Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Να τελειώνουμε με τους γκεσταπίτες του ΑΤ Ομονοίας!


Να μην μείνουν ατιμώρητες οι ρατσιστικές δολοφονίες και η αστυνομική τρομοκρατία!
Την περασμένη εβδομάδα καταγγέλθηκε η δολοφονία του Εμπουκά, ενός Αφρικανού μετανάστη, μέσα στο ΑΤ Ομονοίας. Η ρατσιστική-φασιστική αστυνομική βία που ασκείται ευρύτερα από το αστυνομικό σώμα εδώ και δεκαετίες έχει φτάσει στο απροχώρητο την περίοδο των μνημονίων. Ειδικά οι καταγγελίες για βασανιστήρια στο ΑΤ Ομονοίας είναι πάμπολλες. Η περίπτωση λοιπόν της δολοφονίας ενός μετανάστη σε αυτό το αστυνομικό τμήμα δεν πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά είναι συνέχεια μιας πρακτικής βασανιστηρίων και τρομοκρατίας από την αστυνομία που έχει ως προπύργιο το συγκεκριμένο τμήμα. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι οι ίδιοι που πριν μερικούς μήνες δολοφόνησαν τον Ζακ Κωστόπουλο, επίσης στην Ομόνοια.
 Την ίδια ώρα τα πολιτικά κόμματα σε κυβέρνηση ή κοινοβούλιο τηρούν σιγή ιχθύος για αυτό το ζήτημα, ενώ στις περιπτώσεις επίθεσης με μολότοφ στο συγκεκριμένο τμήμα τρέχουν να συμπαρασταθούν στους αστυνομικούς «θύματα». Η αντιδημοκρατική αναδίπλωση και το κράτος έκτακτης ανάγκης που οικοδομείται ταχύτερα την περίοδο των μνημονίων και συνεχίζει να κλιμακώνεται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγήσει όλο και περισσότερο τους αστυνομικούς να νιώθουν ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο για να κάνουν φασιστικού τύπου όργια βασανιστηρίων πάνω σε μετανάστες και αγωνιστές.
  Στην κινητοποίηση στις 21 Φλεβάρη στο ΑΤ Ομονοίας από μετανάστες και αλληλέγγυους, αδίστακτοι ΜΑΤατζήδες επιτέθηκαν για μια ακόμη φορά την ώρα που διαλυόταν η πορεία σε φοιτητή-μέλος της νΚΑ  προσαγάγοντάς τον με άγρια βία και προσπαθώντας να τον τρομοκρατήσουν με απειλές μέσα στο τμήμα για να μην κατέβει ξανά σε πορεία! Και απ΄ότι φαίνεται αυτές οι ασφαλίτικες πρακτικές δεν θα έχουν τελειωμό αν δεν αντιμετωπιστούν από το φοιτητικό κίνημα, τη νεολαία και τους εργαζόμενους!
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα τα παραπάνω περιστατικά! Ντόπιοι εργαζόμενοι και μετανάστες, φοιτητές και μαθητές ενωμένοι πρέπει να παλέψουμε από κοινού για να μην περάσουν οι χουντικές πρακτικές που προσπαθούν να επιβάλλουν η κυβέρνηση, η αστυνομία και οι εργοδότες για να τσακίσουν το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Μέσα από τους αγώνες μας και την αυτοοργάνωση μας να τσακίσουμε την κρατική καταστολή και τρομοκρατία. Να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να συμβεί ΚΑΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ αγωνιστή, μετανάστη ή καταπιεσμένου από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς.

·         Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.
·         Να τιμωρηθούν όλοι οι αστυνομικοί που είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του μετανάστη Εμπουκά.
·         Διάλυση ΤΩΡΑ των φασιστοσυμμοριών ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ
·         Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και κάθε μνημονιακή κυβέρνηση που το εγκαθιδρύει.