Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Π. ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ! – ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ!


Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τον Παύλο Φύσσα:
  Τρίτη 18/9, 17:30 στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Έχουν περάσει 5 χρόνια απ’ την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 5 χρόνια πριν η ναζιστική συμμορία των χρυσαυγιτών είχε κορυφώσει την εγκληματική της δράση, σφάζοντας μετανάστες (Σ. Λουκμάν), ξυλοκοπώντας εργάτες, συνδικαλιστές, αγωνιστές πάντα ως πιστά σκυλάκια των αφεντικών τους, οι οποίοι δήλωναν αναφανδόν μέσω των παπαγάλων τους την επιθυμία τους για μια κυβέρνηση με μια “σοβαρή Χρυσή Αυγή”. Ο Παύλος Φύσσας ήταν γνωστός για τα hip hop  τραγούδια του με πολιτικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο. Η δολοφονία του ήταν η βελόνα που έσπασε την φούσκα της  μαζικής οργής ενάντια στον φασισμό. Χιλιάδες νεολαίοι, εργαζόμενοι, οργανώσεις ξεχύθηκαν στους δρόμους και ανάγκασαν από την μία τους φασίστες να κρυφτούν τις τρύπες τους και από την άλλη την κυβέρνηση Σαμαρά να κάνει ένα τηλεοπτικό σόου συλλήψεων του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής αλλά και την παραπομπή τους σε δίκη.

Σήμερα λοιπόν, μετά από αυτά τα 5 χρόνια, η στάση του κράτους απέναντι στην ΧΑ είναι σαν να μην συνέβη ποτέ τίποτε. Η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη έχει αφήσει ελεύθερο μέχρι και τον δολοφόνο του Παύλου, Ρουπακιά με περιοριστικούς όρους, από τους 69 κατηγορουμένους χρυσαυγίτες, μόνο οι 44 έχουν εμφανιστεί έστω μια φορά στο δικαστήριο και η Χρυσή Αυγή παραμένει ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα. Σαν να μην έφταναν αυτά, οι χρυσαυγίτες επιχειρούν να ανακτήσουν σιγά σιγά τον χώρο τους και στην πολιτική και στον δρόμο, εκμεταλλευόμενοι τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, δίπλα σε νεοδημοκράτες, κάθε λογής μακεδονομάχου, χριστιανοταλιμπάν, Θεοδωράκηδες κ.α.

Η μνημονιακή και ξεπουλημένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπηρετεί την ελληνική άρχουσα τάξη και τον ιμπεριαλισμό των ΝΑΤΟ-ΕΕ, χρησιμοποιώντας την ΧΑ σαν τσόντα του συστήματος. Χαριεντίζεται με χρυσαυγίτες σε συμβούλια “Εθνικής Ασφαλείας” και σε φιέστες στο Καστελόριζο, τηρεί φιλοπόλεμη στάση στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, υποταγμένη στις ορέξεις των Αμερικάνων και προωθεί το παραμύθι της “εθνικής ενότητας” σε θέματα “υψίστης εθνικής σημασίας”, όπως τα ελληνοτουρκικά. Μαζί με την αντιπολίτευση και τα αστικά ΜΜΕ, επιχειρούν να γεμίσουν με εθνικιστικό δηλητήριο την συνείδηση του λαού  και να τον κάνουν να ξεχάσει τον πραγματικό του εχθρό που είναι τα μνημόνια, η ντόπια ελίτ, εργοδότες και οι υπηρέτες τους

Αυτή η κυβέρνηση άλλωστε, δεν έχει άλλη μοίρα από το να εγκαθιστά ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, το οποίο θα εφαρμόσει το καθεστώς των μνημονίων διαρκείας, καταστέλλοντας κάθε κίνημα και αγωνιστή που θα διεκδικεί τα αυτονόητα. Σε αυτό το έργο θα επιστρατεύουν όλο και περισσότερο τα «εθνικά ζητήματα» χρησιμοποιώντας κάθε λογής “πατριώτη” εθνολάγνο και τυχοδιώκτη: χρυσαυγίτες, ακροδεξιοί, νεοφιλελέδες, πάσης φύσεως μνημονιακοί, αντιδραστικοί στρατιωτικοί τύπου Φ.Φράγκου, εκκλησία, δικαστές. Όλοι αυτοί είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι για το εργατικό και φοιτητικό κίνημα καθώς σχετίζονται με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους(στρατός, αστυνομία), τους οποίους και υμνούν, ενώ επιθυμούν την ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή των μηχανισμών αυτών στην πολιτική διακυβέρνηση της χώρας. Σκοπός τους είναι η συντριβή κάθε ίχνους διεκδίκησης, αγωνιστών και οργανώσεων που προσπαθούν να ξεφύγουν από την φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, ώστε να επιβληθεί ο Δεσποτισμός του Εργοδότη, με εργαζόμενους-δουλοπάροικους χωρίς μισθούς, ωράρια και δικαιώματα.

Για να ξεμπερδεύουμε με τους φασίστες και τα αφεντικά τους πρέπει να ξεμπερδεύουμε και με τις  μνημονιακές κυβερνήσεις που τους εκτρέφουν. Να τσακίσουμε τους φασίστες και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που τους επιτρέπει να δρουν ανενόχλητοι. Μόνο μέσα από την ανάπτυξη του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, των ενωτικών αγώνων και της αυτοάμυνας τους οι φασίστες και τα αφεντικά τους θα πάρουν πραγματικά ότι τους αξίζει!


  •   Να τσακίσουμε τον φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό. Να τιμωρηθούν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι, οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί.

  •   Να διαλύσουμε το Κράτος Έκτακτης  Ανάγκης και την εθνικιστική - μνημονιακή “κανονικότητα”

  •   Ενωτική – Μαζική - Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.