Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ! Όχι στην νέα απόπειρα συγχώνευσης Κοινοτικής με Δημόσια Υγεία στο ΠΑ.Δ.Α.!


Μετά την αποτυχία της διορισμένης διοίκησης, της πρόεδρου Α. Λάγιου αλλά και μερίδας καθηγητών του τμήματος της Κοινοτικής Υγείας, να υποβαθμίσουν τα δύο τμήματα το καλοκαίρι, μέσα από την μετατροπή τους σε 2ετές προγράμματα σπουδών, επανέρχονται μεθοδεύοντας νέες αλλαγές πίσω από την πλάτη των φοιτητών.
Μήνες τώρα, πίσω από την πλάτη όλων, λειτουργεί μια «κρυφή» επιτροπή η οποία, υπό την Α. Λάγιου, σχεδιάζει την δημιουργία νέας μονο-τμηματικής σχολής στην οποία παραμένει άγνωστο το ποιο θα είναι το ακριβές της αντικείμενο και κατ’ επέκταση ποια θα είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. Αυτό που έγινε γνωστό είναι, πως η νέα σχολή θα δημιουργηθεί με το κλείσιμο και την ένταξη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) στο ΠΑ.Δ.Α. και την συγχώνευσή της με τα τμήματα της δημόσιας και κοινοτικής υγείας. Η ΕΣΔΥ μέχρι πρότινος παρείχε μόνο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και υπαγόταν στο υπουργείο υγείας, το καλοκαίρι μεταφέρθηκε στο υπουργείο παιδείας ώστε να προχωρήσει το παραπάνω σχέδιο συγχωνεύσεων.    
Είναι άλλωστε γνωστή η θέση της Α. Λάγιου αλλά και καθηγητών της Κοινοτικής Υγείας πως τώρα που γίναμε πανεπιστήμιο δεν μπορούμε να έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα! Να ενημερώσουμε την κ. Λάγιου και τους ομοίους της πως τα πτυχία δεν αποτελούν απλά ένα χαρτί - πιστοποιητικό γνώσης ακαδημαϊκού χαρακτήρα! Ας της θυμίσουμε την Νομική, το Γεωπονικό, την Ιατρική, τις Πολυτεχνικές και τις Καθηγητικές σχόλες που είναι λίγα μόνο παραδείγματα πανεπιστημίων που με το πτυχίο παρέχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους τους.
Οπότε πως μπορούμε να μιλάμε για οποιαδήποτε «αναβάθμιση» όταν στο νέο αυτό ίδρυμα οι απόφοιτοι θα έχουν λιγότερα δικαιώματα από το αντίστοιχο του ΤΕΙ;
Φτάνει πια η κοροϊδία. Δεν θα αποφασίζει κανείς για μας χωρίς εμάς!  Καμιά επιπλέων συγχώνευση και αλλοίωση των σχολών μας. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πως το ΠΑ.Δ.Α. και τα μεγάλα λόγια της αναβάθμισης δεν είναι τίποτα παραπάνω από ψέματα!

  • Καμία συγχώνευση-κατάργηση τμήματος
  • Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων στο πτυχίο
  • Αύξηση της χρηματοδότησης