Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!


ΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!

Σε πρόσφατη έρευνα του ΟΗΕ, υπολογίζεται πως η συνολική αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μέχρι το τέλος του αιώνα θα υπερβεί κατά πολύ  το όριο των 2οC. Βασικότερες επιπτώσεις αυτής της κατάστασης θα είναι πιο μεγάλοι και συχνοί καύσωνες παγκοσμίως, αλλά και το λιώσιμο των πάγων με συνέπεια την αύξηση της στάθμης του νερού. Με βάση αυτό, τεράστιες εκτάσεις, κυρίως τριτοκοσμικών χωρών, θα βυθιστούν, οδηγώντας εκατομμύρια σε μετανάστευση και θάνατο. Παράλληλα, η αστάθεια του καιρού παγκοσμίως θα αυξηθεί , με αποτέλεσμα να αυξηθούν και να δυναμώσουν τα ακραία καιρικά  φαινόμενα (πλημμύρες , καύσωνες , τυφώνες,παγετός).

Σε όλο τον πλανήτη οι εκπομπές ρυπογόνων αερίων αυξάνονται αντί να μειώνονται και δεν υπάρχει κανένα σημάδι περιορισμού τους, με το 2017 να φτάνουν ιστορικά υψηλή τιμή. Σε αυτό ευθύνονται οι μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες προκειμένου να παράγουν με τα μικρότερα έξοδα, δεν διστάζουν να αδιαφορούν για κάθε περιβαλλοντική επίπτωση, μολύνουν ασύστολα, καταστρέφοντας ότι βρίσκεται στο πέρασμα τους. Σε αυτή τη διαδικασία έχουν τη πλήρη στήριξη και κάλυψη από τα ισχυρά κράτη του πλανήτη. Οι τελευταίοι με περίσσεια υποκρισία υπογράφουν συμφωνίες και λαμβάνουν «μέτρα» για «περιορισμό των ρύπων». Στη πραγματικότητα, κανείς δεν έχει σκοπό να τηρήσει τις δεσμεύσεις, αφού ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους. Παραδείγματα υπάρχουν και σε «επενδύσεις» εντός Ελλάδας, όπως οι εξορύξεις της Eldorado στις Σκουριές που έχουν μολύνει το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής, η καύση σκουπιδιών στο Βόλο με αποτέλεσμα τεράστια αναπνευστικά προβλήματα για τους κατοίκους και πολλά άλλα.
Οι επιπτώσεις της κλιματικής καταστροφής δεν θα πλήξουν τους εκατομμυριούχους και τους ισχυρούς που είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι για αυτήν την κατάσταση. Αντίθετα θα καταπλακώσουν την επιβίωση και το μέλλον του υπόλοιπου πληθυσμού και κυρίως των φτωχών και υπανάπτυκτων περιοχών. Είτε οι μάζες εκατομμυρίων που θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις περιοχές που θα πλημμυρίσουν, είτε οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και του Βόλου που θα αναπνέουν και θα κολυμπάνε σε μολυσμένο αέρα και ύδατα, με κίνδυνο να αποκτήσουν μακροχρόνιες ασθένειες, ο κατάλογος δεν τελειώνει.
Το σύστημα τους βουλιάζει μέσα στην κρίση και στη δυσοσμία. Θέλουν να φορτώσουν στις πλάτες μας τα βάρη. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα κέρδη τους δεν τους νοιάζει αν θα δηλητηριαστούμε, αν θα αποκτήσουμε προβλήματα, αν θα επιβιώσουμε ή οχι. Δεν μπορούμε να τους επιτρέπουμε να συνεχίσουν τη καταστροφή ανενόχλητοι, και παράλληλα να μας κατηγορούν. Οι μόνοι που μπορούν να αποτρέψουν αυτή τη κατάσταση και να  σώσουν το περιβάλλον από τη καταστροφή είμαστε εμείς. Η νεολαία και οι εργαζόμενοι, που βιώνουμε τη σαπίλα του συστήματος στην καθημερινότητα μας, και έχουμε συμφέρον για τη διατήρηση του πλανήτη και για τις επόμενες γενιές.
Πρέπει και στην Ελλάδα η νεολαία, μαθητές και φοιτητές, αλλά και οι εργαζόμενοι να πάρουμε μέρος στους αγώνες που αναπτύσσονται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης αλλά και παγκόσμια ενάντια στην κλιματική καταστροφή. Να συμμετάσχουμε δυναμικά την 15η Μαρτίου σε Παγκόσμια Μέρα Δράσης για το Περιβάλλον όπου καλούν δεκάδες χιλιάδες μαθητές ανά τον κόσμο.
Με αγώνες και εξεγέρσεις να σταματήσουμε τις πολυεθνικές και τις κυβερνήσεις πριν ολοκληρώσουν την καταστροφή του περιβάλλοντος και η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Στο δίλημμα που αντικειμενικά τίθεται: ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή ΘΑΝΑΤΟΣ, η νεολαία και οι εργαζόμενοι πρέπει να επιλέξουμε το πρώτο! Να παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία, σοσιαλιστική, όπου η οικονομία και η παραγωγή θα λειτουργούν με βάση τις ανθρώπινες ανάγκες, άρα και με σεβασμό προς το περιβάλλον και όχι με βάση το ατομικό κέρδος, όπως το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.