Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Καταγγελία της ΣΣΠ για την νέα επίθεση των ΕΑΑΚ σε βάρος μελών και συνδικαλιστών του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Το απόγευμα της Πέμπτης 07/03, μέλη των ΕΑΑΚ επιτέθηκαν φραστικά σε μέλος του ΔΣ του ΣΦΚΠΙ έξω από τα γραφεία του συλλόγου, με σκοπό να τον τρομοκρατήσουν και ταυτόχρονα να επιτεθούν σε ολόκληρο τον σύλλογο. Η σχεδιασμένη επίθεση που στην αρχή έγινε από μια μικρή ομάδα, στη συνέχεια ενισχύθηκε με την συνδρομή και άλλων μελών των ΕΑΑΚ και συγκεκριμένα της νΚΑ. Αυτό το μπουλούκι των θρασύδειλων το οποίο στο παρελθόν έχει επιδείξει μια απίστευτα επιθετική και εριστική συμπεριφορά προς μέλη του συλλόγου και της ΣΣΠ, αυτή τη φορά απαιτούσε να συμμετέχει με το έτσι θέλω στην συνάντηση του Ενωτικού πριν τη συνέλευση. Απίστευτα εριστικά άτομα που συστηματικά συκοφαντούν και λασπολογούν το σύλλογό και τη ΣΣΠ με τέτοια λύσσα, που μέλη τους έχουν χειροδικήσει εις βάρος μέλους της ΣΣΠ, δεν έχουν καμία θέση στις διαδικασίες του συλλόγου.

Όταν ο συνάδελφος τους ξεκαθάρισε ότι το ενωτικό δεν είναι ανοιχτό σε άτομα που έχουν χειροδικήσει και απειλήσει μέλη του συλλόγου, ξεκίνησε από την πλευρά τους ένας οχετός ύβρεων και λασπολογίας απέναντι στον ίδιο αρχικά και στην συνέχεια απέναντι στον Σύλλογο και την ΣΣΠ: (“γ..ώ της μάνες σας”, “γ..ώ την ΟΚΔΕ» κλπ). Aπίστευτο υβρεολόγιο, το οποίο μόνο σε υπόκοσμο συνάδει ή σε μέλη συμμοριών. Ο δρόμος τον οποίον έχουν πάρει τα συγκεκριμένα άτομα οδηγεί καταυθείαν στο αντίπαλο ταξικό στρατόπεδο. Από που άραγε αντλούν αυτήν την «άνεση» να ξεστομίζουν τόσο εύκολα απειλές και βρισιές;
Τα συγκεκριμένα άτομα είχαν πρωτοστατήσει το προηγούμενο διάστημα σε μια εκστρατεία συκοφάντησης με ένα χυδαίο υβρεολόγιο ενάντια σε μέλη του Συλλόγου και της ΣΣΠ. Πριν από λίγους μόλις μήνες μάλιστα είχαν χειροδικήσει εις βάρος μέλους της ΣΣΠ και αλληλέγγυα στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου. Πιο συγκεκριμένα, στις 12/11/2018, μέλη του Clandestino E.A.A.K έστησαν ενέδρα σε μέλος του συλλόγου φοιτητών Μ.Ε.Υ. (Μηχανικών Επιστήμης Υλικών) και της ΣΣΠ, με σκοπό να την βρουν μόνη της για να την τραμπουκίσουν. Αρχικά της επιτέθηκαν φραστικά με χυδαίες-προσβλητικές εκφράσεις και μετά η πιο θρασύδειλη την έπιασε από τον λαιμό.
Την ίδια στιγμή που ο Σύλλογος Εστιακών στοχοποιείται από παντού και έχει δεχτεί απειλές από πρυτάνεις για επέμβαση εισαγγελέα, έχει κατηγορηθεί από την ΔΑΠ σαν «μια ακροαριστερή οργάνωση που δημιουργεί κινδύνους για τους φοιτητές», τα ΕΑΑΚ επιλέγουν να επιτεθούν για μία ακόμη φορά στο σύλλογο και σε μέλη του. Δεν έχουν άραγε να ασχοληθούν με κάτι άλλο; Έστω να καταγγείλουν κάποια καθεστωτική παράταξη; Δεν γνωρίζουμε αν ακολουθούν κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο ή αν ο καημός τους είναι ότι πλησιάζουν εκλογές, πάντως αντί να κοπιάζουν να συνεισφέρουν στους αγώνες και στο κίνημα, αυτοί επιλέγουν σχεδόν να ταυτιστούν με το μαύρο μέτωπο πρυτάνεων-εισαγγελέων και κυβέρνησης.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τις χυδαίες επιθέσεις των ΕΑΑΚ Ιωαννίνων. Τέτοιες πρακτικές και αντιλήψεις δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις παραδόσεις του εργατικού και του φοιτητικού κινήματος. Πρέπει να απομονωθούν και να καταγγελθούν από το σύνολο των φοιτητών. Αυτές οι χυδαίες επιθέσεις δεν έχουν θέση ούτε στο σύλλογο, ούτε πουθενά. Σε αυτήν την περίοδο υπάρχει ανάγκη για αγώνες ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης, ενάντια σε εργοδότες, ενάντια σε φασίστες και όχι ενάντια σε όσους παλεύουν για να τους εμποδίσουν.
Η ΣΣΠ παλεύει και δίνει καθημερινά αγώνες μέσα στους συλλόγους και τις σχολές για να αποτελούν οι φοιτητικοί σύλλογοι με τις συνελεύσεις τους το όργανο που θα συσπειρώνει και θα εκφράζει την πλειοψηφία των φοιτητών, που θα λειτουργεί στα πρότυπα της εργατικής δημοκρατίας. Ένα όργανο όπου θα αποφασίζουμε και θα υλοποιούμε οι ίδιοι τις προτάσεις πάλης και αγώνα για να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας. Ένα τέτοιο όργανο είναι και ο σύλλογος εστιακών φοιτητών που εδώ και 4 χρόνια έχει πραγματοποιήσει πάνω από 25 γενικές συνελεύσεις και διεξάγει έναν διαρκή ανυποχώρητο αγώνα απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της πρυτανείας για την διάλυση της μέριμνας και της δημόσιας δωρεάν παιδείας.