Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιάννενα: Όλοι στην διαδήλωση την Τρίτη 12/11, στην Περιφέρεια, 18:00! Η κρατική καταστολή και η τρομοκρατία δεν θα περάσει!


ΈΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΟΕΕ!
Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Όχι στην κρατική τρομοκρατία!

Όλοι στην διαδήλωση την Τρίτη 12/11, στην Περιφέρεια, στις 18:00

Οι δυνάμεις καταστολής συνεχίζουν ακάθεκτες το έργο τους για να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές, την πολιτική δραστηριότητα και τις διαδικασίες του φοιτητικών συλλόγων. Μια εβδομάδα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, δυνάμεις της ΟΠΚΕ εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ και μάλιστα δεν δίστασαν να μπουν και σε χώρο αριστερής πολιτικής δύναμης και να τον σφραγίσουν, δίνοντας τα κλειδιά στον πρύτανη, λέγοντας μάλιστα ότι σε περίπτωση που ανακαταληφθεί, η αστυνομία θα ξαναμπεί στην σχολή! Ο πρύτανης Γιακουμάκης σαν πιστό σκυλί των Μητσοτάκη-Χρυσοχοίδη, επέβαλε λοκ-άουτ για την εβδομάδα του Πολυτεχνείου(11/11-17/11) και απαγόρευσε στους φοιτητές την είσοδο στην σχολή, αλλά και σαμπόταρε με αυταρχικό τρόπο την προγραμματισμένη ΓΣ του Συλλόγου για την Τρίτη 12/11.

Σαν να μην έφτασε αυτό, η κορύφωση της άθλιας καταστολής ήρθε το μεσημέρι της Δευτέρας 11/11, όπου η φοιτητική πορεία που ξεκίνησε από την Βικτώρια και κατευθυνόταν προς στην ΑΣΟΕΕ για να σπάσει στην πράξη το λοκ άουτ, αντιμετωπίστηκε με άγρια καταστολή και την είσοδο των ΜΑΤ στο προαύλιο της σχολής, με ρίψη δακρυγόνων και κρότου λάμψης εντός του προαυλίου! 150 φοιτητές ήταν όμηροι της αστυνομίας για πάνω από 2 ώρες, μην αφήνοντας μάλιστα ούτε τα δύο άτομα που τραυματίστηκαν από τα κλομπ των τραμπούκων της ΕΛΑΣ να μεταφερθούν σε νοσοκομείο! Παράλληλα, οι συμμορίες των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΟΠΚΕ είχαν αποκλείσει το χώρο έξω από την ΑΣΟΕΕ, εμποδίζοντας φοιτητές να συγκεντρωθούν και πραγματοποιώντας προσαγωγές αγωνιστών φοιτητών, που μετατράπηκαν σε συλλήψεις!
Όλες αυτές οι επιθέσεις στο άσυλο και στα δημοκρατικά μας δικαιώματα είναι στο πλαίσιο του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης που θέλουν να επιβάλλουν οι μνημονιακοί αγριάνθρωποι σε όλη την κοινωνία. Θέλουν πανεπιστήμια «νεκροταφεία», χωρίς αντίσταση στη μνημονιακή λαίλαπα, για να περνάνε οποιοδήποτε μέτρο καταστρέφει τις ζωές μας, χωρίς κανένα εμπόδιο. Ο νέος νόμος – πλαίσιο που θέλει να φέρει η Κεραμέως τους επόμενους μήνες, φανερώνει τη λύσσα της ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ ενάντια στη δημόσια παιδεία: θέλουν πανεπιστήμια-εκτρώματα της «ελεύθερης αγοράς», πετώντας πολλούς φοιτητές εκτός σχολών, επιβάλλοντας δίδακτρα, κλείσιμο σχολών, διαγραφές φοιτητών, διάλυση πτυχίων και εργασιακών δικαιωμάτων. Με την επίθεση της Κυριακής άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για το κυνήγι του μαχητικού φοιτητικού συνδικαλισμού και την καταστολή των φοιτητικών αγώνων.
Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας σταματούν! Να απαντήσουμε με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και καταλήψεις των σχολών μας. Με ζωντανές καταλήψεις, συντονιστικά που θα λειτουργούν δημοκρατικά και ενωτικά και με ενεργή συμμετοχή όλο και περισσότερων φοιτητών στις τριήμερες εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου και στην πορεία της Κυριακής 17/11. Για να συμβάλλουμε σε έναν πραγματικό συντονισμό και με άλλους φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές, εργαζόμενους, προετοιμάζοντας τις δυνάμεις για μια ολομέτωπη αντιπαράθεση με τον επερχόμενο νόμο – πλαίσιο, αλλά και ενάντια στην επιβολή της αστυνομοκρατίας στις σχολές μας! Για να απαντήσουμε στην πράξη στην καταπάτηση του ασύλου και στο λοκ-αουτ που επιβλήθηκε στην ΑΣΟΕΕ, μέσα στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι μαχητικοί αγώνες της νεολαίας σε πολλές χώρες(Χιλή, Λίβανος, Βολιβία κτλ) μας δείχνουν ότι οι λαοί ξεσηκώνονται, ότι μόνο προετοιμάζοντας μαζικές καταλήψεις διαρκείας και μαχητικές πορείες μπορούμε να νικήσουμε – και να στείλουμε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, τα τσιράκια τους και τις καταστροφικές πολιτικές τους στον κάλαθο των αχρήστων!

  • Έξω η αστυνομία από την ΑΣΟΕΕ!
  • Να απελευθερωθούν άμεσα ο συλληφθέντας φοιτητής και να αρθεί κάθε δίωξη.
  •  Ενωμένοι, μαζικά, μαχητικά να υπερασπιστούμε το άσυλο!
  • Κάτω ο νέος νόμος - πλαίσιο της Κεραμέως!