Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΘΗΝΑ:Να μην επιτρέψουμε άλλα δακρυγόνα και αστυνομία στην ΑΣΟΕΕ! Κάτω τα χέρια από το άσυλο!


        Στις 30/10, οι τραμπούκοι της ΕΛΑΣ έδειξαν ακόμα μια φορά το θρασύδειλο πρόσωπό τους απέναντι στους φοιτητές. Έπειτα από διαμαρτυρία που εκτυλισσόταν στην Πατησίων ως συμπαράσταση στον εξεγερμένο λαό της Χιλής, τα ΜΑΤ βρήκαν αφορμή να θέσουν την ΑΣΟΕΕ σε ασφυκτικό κλοιό. Τα δακρυγόνα έπεφταν ασύστολα από τις δυνάμεις καταστολής εντός του προαυλίου (!), εν ώρα μαθημάτων, με τους παρευρισκόμενους φοιτητές να μην μπορούν να αναπνεύσουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα, δημιουργώντας μια «εμπόλεμη ζώνη» για πολλή ώρα. Καθόλου τυχαία έπειτα από 3 μέρες, οι πάνοπλοι μπάτσοι των ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής περικύκλωσαν για ακόμα μια φορά το πανεπιστήμιο, εκκενώνοντας την κατάληψη “Βανκούβερ”, κτήριο που άνηκε στην ΑΣΟΕΕ.

Αυτή η κατάσταση που βιώνουμε σχεδόν καθημερινά στην ΑΣΟΕΕ, είναι επακόλουθο της κατάργησης του ασύλου, του δόγματος «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θέλουν πανεπιστήμια «νεκροταφεία», χωρίς αντίσταση στη μνημονιακή λαίλαπα, για να περνάνε οποιοδήποτε μέτρο καταστρέφει τις ζωές μας χωρίς κανένα εμπόδιο. Σπάνε καταλήψεις όχι γιατί είναι “εστίες εγκληματικότητας” όπως λένε, αλλά γιατί είναι χώροι πολιτικής έκφρασης ενάντια στις πολιτικές τους. Σήμερα πετάνε δακρυγόνα έξω και μέσα στην σχολή, αύριο θα μπουκάρουν σε συνελεύσεις και καταλήψεις που θα μάχονται για δημόσια–δωρεάν παιδεία, για δουλειά και μέλλον με δικαιώματα. Ο νέος νόμος–πλαίσιο που θέλει να φέρει η Κεραμέως μέχρι τέλος Δεκέμβρη, φανερώνει τη λύσσα της ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ ενάντια στη δημόσια παιδεία: θέλουν πανεπιστήμια εκτρώματα της «ελεύθερης αγοράς», πετώντας πολλούς φοιτητές εκτός σχολών, επιβάλλοντας δίδακτρα, κλείσιμο σχολών, διαγραφές, διάλυση πτυχίων και εργασιακών δικαιωμάτων.
Να μην τους αφήσουμε να μας φορέσουν κολάρο την τρομοκρατία και την καταστολή! Να απαντήσουμε μαζικά στις Συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και καταλήψεις μας. Να μπούμε δυναμικά στην επόμενη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 6/11, παίρνοντας και υλοποιώντας αποφάσεις για τη μαζικοποίηση και συγκεκριμένη οργάνωση της πάλης μας. Με κατάληψη που θα είναι ζωντανή, συντονιστικά που θα λειτουργούν δημοκρατικά και ενωτικά, ενεργή συμμετοχή όλο και περισσότερων συναδέλφων μας. Για να συμβάλλουμε σε έναν πραγματικό συντονισμό και με άλλους φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές, εργαζόμενους, προετοιμάζοντας τις δυνάμεις για μια ολομέτωπη αντιπαράθεση με τον επερχόμενο νόμο–πλαίσιο, αλλά και ενάντια στην επιβολή αστυνομοκρατίας στην σχολή μας! Για να απαντήσουμε και στους αντιδραστικούς εντός της σχολή μας (ΠΑΣΠ, Πρυτανεία) που δεν αναγνωρίζουν τον φοιτητικό μας σύλλογο και τον κατονομάζουν υποτιμητικά ως “ομάδα φοιτητών”. Οι μαχητικοί αγώνες σε πολλά σημεία στον πλανήτη (Χιλή, Λίβανος, Καταλονία, Εκουαδόρ, Αϊτή κτλ) μας δείχνουν ότι οι λαοί ξεσηκώνονται, ότι μόνο προετοιμάζοντας μαζικές καταλήψεις διαρκείας και μαχητικές πορείες μπορούμε να νικήσουμε – και να στείλουμε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, τα τσιράκια τους και τις καταστροφικές πολιτικές τους στον κάλαθο των αχρήστων!

  • Έξω η αστυνομία από την ΑΣΟΕΕ!

  •   Ενωμένοι, μαζικά, μαχητικά να υπερασπιστούμε το άσυλο!

  •   Κάτω ο νέος νόμος πλαίσιο της Κεραμέως!

  • Όλοι-ες στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, Τετάρτη 6/11, 13.00, Αμφ. Α