Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΤΗΣ 29/11


ΜΕ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!
Οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, επέλεξαν να συνεδριάσουν στις 29/11, σε ξενοδοχείο στο Καβούρι Αττικής, για άλλη μια φορά στα κρυφά, σε ένα χώρο που δεν είχε ανακοινωθεί, σε μια απομονωμένη και δυσπρόσιτη περιοχή, μακριά από το κέντρο της Αθήνας και κυρίως μακριά από τους φοιτητές και τη νεολαία. Πέρα από τα παραπάνω, οι πρυτάνεις και η κυβέρνηση έστειλαν τα ΜΑΤ για να απαντήσουν στους φοιτητές που διαδηλώναμε εκεί. Προφανώς για τους πρυτάνεις και την κυβέρνηση της ΝΔ, το θέμα της συζήτησης, το νέο αντεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, που ετοιμάζει να καταθέσει το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας, δεν αποτελεί ένα θέμα για το οποίο πρέπει να έχουμε λόγο οι φοιτητές!

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, τα οποία απαγόρευσαν στους φοιτητές που διαδηλώναμε, να προσεγγίσουμε το ξενοδοχείο στο οποίο πραγματοποιούνταν η Σύνοδος και χτύπησαν φοιτητές, πετώντας χημικά. Η επίθεση ήταν δολοφονική, επειδή για άλλη μια φορά εκτοξεύτηκε σε ευθεία βολή δακρυγόνο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 φοιτητές - μέλη της ΚΝΕ.
Σαν να μην έφταναν αυτά, οι μπράβοι της ΕΛΑΣ σταμάτησαν αυτοκίνητα με φοιτητές, που συμμετείχαν στη διαδήλωση, αναγκάζοντας τους να καθίσουν με τα χέρια στα καπό και κάνοντας έλεγχο σε αυτούς και στα αυτοκίνητά τους με εκβιαστικό τρόπο! Μάλιστα το όχημα ενός φοιτητή, μέλους της νΚΑ, βρέθηκε με τρυπημένα λάστιχα! Άραγε το επόμενο βήμα ποιο είναι; Να περιμένει κάποιος αγωνιστής έξω από το σπίτι του το βράδυ ασφαλίτες να τον προσαγάγουν χωρίς καμία κατηγορία, επειδή "τον αναζητά η κρατική ασφάλεια";
Όλες αυτές οι επιθέσεις, οι απειλές - τραμπουκισμοί αγωνιστών και η καταστολή παραβιάζουν θεμελιώδη δημοκρατικά μας δικαιώματα και ελευθερίες. Κινούνται στο πλαίσιο του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης που θέλουν να επιβάλλουν οι μνημονιακοί αγριάνθρωποι και η κυβέρνηση δολοφόνων της ΝΔ σε όλη την κοινωνία. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τη νεολαία για να πάψει να αγωνίζεται, να φτιάξουν πανεπιστήμια - «νεκροταφεία», χωρίς αντίσταση στη μνημονιακή λαίλαπα, για να περνάνε οποιοδήποτε μέτρο καταστρέφει τις ζωές μας, χωρίς κανένα εμπόδιο. Ο νέος νόμος – πλαίσιο που θέλει να φέρει η Κεραμέως το επόμενο διάστημα, φανερώνει τη λύσσα της ακραία νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ ενάντια στη δημόσια παιδεία: θέλουν πανεπιστήμια-εκτρώματα της «ελεύθερης αγοράς», πετώντας πολλούς φοιτητές εκτός σχολών, επιβάλλοντας δίδακτρα, κλείσιμο σχολών, διαγραφές φοιτητών, διάλυση πτυχίων και εργασιακών δικαιωμάτων.
 Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας σταματούν! Η νεολαία και οι φοιτητές θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο: να έχουμε λόγο για τις αποφάσεις που καθορίζουν τις ζωές και το μέλλον μας! Να απαντήσουμε με μαζικότερες Γενικές Συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και καταλήψεις των σχολών μας. Με ζωντανές καταλήψεις, συντονιστικά που θα λειτουργούν δημοκρατικά και ενωτικά και με ενεργή συμμετοχή όλης της νεολαίας στις κινητοποιήσεις της 6 /12. Για να συμβάλλουμε σε έναν πραγματικό συντονισμό και με άλλους φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές, εργαζόμενους, προετοιμάζοντας τις δυνάμεις για μια ολομέτωπη αντιπαράθεση με τον επερχόμενο νόμο – πλαίσιο, αλλά και ενάντια στην επιβολή της αστυνομοκρατίας στις σχολές μας! Οι μαχητικοί αγώνες της νεολαίας σε πολλές χώρες(Χιλή, Λίβανος, Βολιβία κτλ) μας δείχνουν ότι οι λαοί ξεσηκώνονται, ότι μόνο προετοιμάζοντας μαζικές καταλήψεις διαρκείας και μαχητικές πορείες μπορούμε να νικήσουμε – και να στείλουμε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις - κυβερνήσεις δολοφόνων, τα τσιράκια τους και τις καταστροφικές πολιτικές τους στον κάλαθο των αχρήστων!