Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάτω η αστυνομική τρομοκρατία! Κάτω τα χέρια από τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα μας! Κάτω το κράτος έκτακτης ανάγκης!


Ακόμα μια καταγγελία για περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Μία φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ καταγγέλλει πως αστυνομικοί την σταμάτησαν στο δρόμο το μεσημέρι, της πήραν την τσάντα και άρχισαν να την ψάχνουν, στη συνέχεια της έκαναν σωματικό έλεγχο και της ζήτησαν να κατεβάσει ακόμα και το παντελόνι της μες’ τη Πατησίων (και όλα αυτά χωρίς καμία κατηγορία εις βάρος της). Η κοπέλα αρνήθηκε και την οδήγησαν στις τουαλέτες ενός καταστήματος όπου την ξεγύμνωσαν! Όταν η κοπέλα τους είπε ότι αυτό που κάνουν είναι παράνομο, αυτοί την απείλησαν ότι άμα συνεχίσει θα την συλλάβουν.

Επίσης, την Τετάρτη 18/12 σε επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στο κουκάκι, οι συμμορίες τις ΕΛ.Α.Σ., έκανα χρήση πλαστικών σφαιρών και μπούκαραν σε διπλανό σπίτι χτυπώντας τα 3 μέλη της οικογένειας, δένοντάς τους πισθάγκωνα και φορώντας τους μαύρες κουκούλες χωρίς να υπάρχει καμία κατηγορία, απλά και μόνο επειδή ζήτησαν χαρτί από εισαγγελέα ώστε να μπουν τα ΜΑΤ μέσα στο σπίτι τους.        
Τα συγκεκριμένα περιστατικά μας εξοργίζουν αλλά δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένα. Η ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο διάστημα έχει δείξει τον πραγματικό της ρόλο μέσα στην κοινωνία. Τραμπουκίζει, συλλαμβάνει και χτυπάει αγωνιστές, φοιτητές, εργάτες και φτωχούς, ενώ την ίδια στιγμή κάνει τις πλάτες στα αφεντικά και τις κυβερνήσεις.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ, με το που βγήκε στην εξουσία, επανέφερε την ομάδα δολοφόνων ΔΕΛΤΑ και έσπευσε να καταργήσει το Άσυλο, σε μία προσπάθεια να πάρει όλα τα “όπλα” που έχουμε η νεολαία και η εργατική τάξη απέναντι στα νέα μέτρα που περνάει, όπως το “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο για τα εργασιακά, ο νέος νόμος πλαίσιο για την εκπαίδευση και όλα αυτά που πρόκειται να έρθουν σα κυκεώνας στη συνέχεια (φορολογικό, συντάξεις και λοιπά). Ταυτόχρονα, προσπάθησε να διαλύσει τις δημοκρατικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων με χουντικού τύπου επιθέσεις όπως στην ΑΣΟΕΕ. Παρουσιάζουν εμάς τους φοιτητές ως τρομοκράτες και τις δημοκρατικές μας ελευθερίες και διαδικασίες ως ανομία και παραβατικότητα. Παράλληλα, πάμπολλα είναι και τα περιστατικά βίας από τις δυνάμεις καταστολής απέναντι σε άστεγους, εργαζόμενους και νέους στα Εξάρχεια και όχι μόνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το περιστατικό κατασταλτικής μανίας της αστυνομίας στην ΟΚΔΕ στις 6/12, όπου πρακτικά της απαγορεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ. να διαδηλώσει με το υλικό και τα σύμβολά της προσαγάγοντας-απαγάγοντας τους συντρόφους που πήγαιναν στην πορεία, τα πανό και τις σημαίες!
Όλα αυτά τα περιστατικά βίας και καταστολής απέναντι στην εργατική τάξη, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν είναι τυχαία! Η Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή προσπαθεί να κάνει επίδειξη δύναμης, προκειμένου να μας τρομοκρατήσει. Φοβάται τους αγώνες μας και προετοιμάζεται για τη στιγμή που θα σηκώσουμε κεφάλι απέναντι σε όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα που περνάει.Η μόνη λύση που μπορεί να δοθεί σ’ αυτήν την βαρβαρότητα βρίσκεται στους δρόμους! Με όπλο μας την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, αγωνιζόμαστε για την ανασυγκρότηση του κινήματος, τη μαχητική υπεράσπιση και έμπρακτη επιβολή των δημοκρατικών μας ελευθεριών. Ενάντια σε κυβέρνηση, μνημόνια και κρατική καταστολή, οι δρόμοι της Ελλάδας να γίνουνε Χιλή!

  • Κάτω η χούντα-νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Μητσοτάκη.
  •  Κάτω τα μνημόνια και όλοι οι μνημονιακοί νόμοι.
  •   Κάτω τα ξερά από τη νεολαία. Άμεση επαναφορά του Ασύλου.
  •   Κάτω η κρατική καταστολή