Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΝΟΜΗ ΧΑΡΙΤΟΣ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ! ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΧΑΔΙΑ!



Μόνο οργή και απέχθεια μπορεί να προκαλέσει η απονομή χάριτος από τον Πρόεδρο της δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο στον πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου Δ.Κώνστα, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση 8 εκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 1992-1998. Τα κρατικά κονδύλια του πανεπιστημίου που προορίζονταν για ερευνητικά προγράμματα “επενδύθηκαν” σε τζακούζι και φερράρι, χτίζοντας μια κλίκα ασυδοσίας και διαφθοράς που συμπεριλαμβάνονταν καθηγητές, κοσμήτορες κ.α. Μάλιστα, ο Κώνστας έπειτα από την καταδίκη του το 2013, φυλακίστηκε μόνο 14 μήνες, επικαλούμενος λόγους υγείας!!


Αυτή είναι η “δικαιοσύνη” των νεοφιλελεύθερων αγριάνθρωπων. Αθωώνουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής με το επιχείρημα ότι “δεν είναι εγκληματική οργάνωση”, αφήνουν στο απυρόβλητο αφεντικά που ξυλοκοπούν και δολοφονούν εργαζόμενους και τώρα απονέμουν και χάρη σε αποδεδειγμένα λαμόγια που έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα. Από την άλλη πλευρά, κατηγορούν  και προσαγάγουν αγωνιστές  χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο (βλ. σύλληψη 2 φοιτητών για την ΑΣΟΕΕ), καταδικάζουν καθαρίστριες σε εξοντωτικές ποινές επειδή τόλμησαν να πλαστογραφήσουν ένα απολυτήριο δημοτικού για να βρουν μια δουλειά, στερούν από φυλακισμένους αγωνιστές τα βασικά τους δικαιώματα ( Κουφοντίνας, Σακκάς). Μέσα σ’ όλα αυτά, θέλουν να απαγορεύσουν και δια νόμου τις συγκεντρώσεις! Σ’ αυτή την τρομοκρατία ενάντια στους εργαζόμενους, στους φτωχούς και στην νεολαία δεν διστάζουν να επιστρατεύσουν και τα τάγματα θανάτου της ΕΛΑΣ, όπου πλέον δεν κυνηγάνε μόνο διαδηλωτές ή αγωνιστές, αλλά και όποιον δεν ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του σπιτιού του για να "περάσει" η αστυνομία, όπως έγινε στο Κουκάκι.

Χτίζουν ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, δηλαδή μια σύγχρονη Χούντα, όπου το δίκιο θα  υπακούει στην φράση “απαγορεύεται το απαγορεύεται για το κεφάλαιο”. Μνημονιακοί πολιτικοί, αργυρώνητοι δημοσιογράφοι, άεργοι χαραμοφάηδες, λακέδες καθηγητές πανεπιστημίων κτλ ή αλλιώς οι “άριστοι” (όπως αρέσκεται να τους λέει η κυβέρνηση Μητσοτάκη) θα εξυπηρετούν πρόθυμα αυτή την νεοφιλελεύθερη μνημονιακή μπανανία, έχοντας πάντοτε άσυλο στην ασυδοσία, στην απατεωνιά και την ρεμούλα. Αντίθετα, στην τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας της επιφυλάσσεται φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια και εξαθλίωση, ξεπουλώντας τα πάντα σε αρπακτικά (παιδεία, ασφαλιστικό, δημόσια περιουσία κτλ.). Ειδικά στην παιδεία που ο νέος νόμος Κεραμέως βάζει ταφόπλακα στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της.

Όσο ο καιρός περνάει, η ασυδοσία, η διαφθορά και η καταστολή της νεοφιλελεύθερης κάστας του Μητσοτάκη θα χειροτερεύουν διαρκώς! Να σπάσουμε αυτή την δικτατορία των πλουσίων! Με όπλα μας την αυτοοργάνωση και τις μαχητικές μορφές πάλης, οι φοιτητές μαζί με τους εργαζόμενους μέσα από τους κοινούς μας αγώνες να επιβάλουμε το δίκιο μας και να πετάξουμε τους μνημονιακούς και τα τσιράκια τους στα σκουπίδια.