Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η απειλή ενός γενικευμένου πολέμου πιο κοντά από ποτέ!

ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΡΑ!

Νεολαία, εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα παγκοσμίως παρακολουθούν με αγωνία τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία, φοβούμενοι το ενδεχόμενο γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης. Το σχέδιο των νατοϊκών για περικύκλωση-στραγγαλισμό της Ρωσίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη χρόνια, έχει προκαλέσει απάντηση και όξυνση. Η Ρωσία αξιώνει ανακοπή της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και ουδετεροποίηση μιας περιοχής στα δυτικά σύνορά της, σταματώντας την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, που είναι σταθερός στόχος των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ και του μισο-φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου. Η εισβολή της Ρωσίας δε μπορεί να μείνει αναπάντητη από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές, το μόνο που υπόσχεται είναι ένα νέο κλονισμό της παγκόσμιας οικονομίας και νέες αναφλέξεις σε διάφορα μέτωπα (πχ. Φινλανδία, Ταϊβάν, Ελληνοτουρκικά).

Οι ΗΠΑ, με συμμάχους τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, εδώ και χρόνια χτυπάνε τη Ρωσία με κυρώσεις, με πραξικοπήματα σε χώρες που βρίσκονται στην επιρροή της. Έτσι, προσπαθούν να την κρατάνε απασχολημένη σε ένα μέτωπο κοντά στα σύνορά της, για να μην «ανοιχτεί» σε άλλες σημαντικές χώρες, όπως την Κίνα. Θωρακίζουν το ΝΑΤΟ στις γύρω χώρες (Πολωνία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Ρουμανία κ.ά.), όπου έχουν χιλιάδες στρατεύματα, βάσεις, πυραυλικά συστήματα σε απόσταση αναπνοής από τη Μόσχα – αλλά και όπου συνεργάζονται με ανοιχτά ακροδεξιούς και ναζί. Βάζουν οικονομικές «χειροπέδες» στους Ευρωπαίους, αποκλείοντάς τους από τη ρωσική αγορά ενέργειας, πουλώντας «προστασία» στη στρατιωτικά (σχετικά) αδύναμη Ευρώπη και το δικό τους πανάκριβο φυσικό αέριο. Σπέρνουν το χάος, όπου δεν μπορούν να κυριαρχήσουν! Και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές παίζουν επικίνδυνα τον ίδιο σκοπό ενάντια στη Ρωσία!

Μία τεράστια σύγκρουση πλησιάζει. Να τους σταματήσουμε πριν είναι πολύ αργά.

Η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, η ανακήρυξη των «Λαϊκών Δημοκρατιών» σε Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ έκανε σαφές πως η Ρωσία δεν θα υποχωρούσε άλλο, ενώ η περαιτέρω όξυνση του ανταγωνισμού των δύο στρατοπέδων φέρνει επικίνδυνα κοντά ακόμη και τον πυρηνικό όλεθρο. Ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε σε τροχιά σύγκρουσης γιγάντων (Κίνα-Ρωσία με τους δυτικούς ιμπεριαλιστές με επικεφαλής τις ΗΠΑ), καθώς το ιμπεριαλιστικό σύστημα βυθίζεται σε μια σκοτεινή κρίση. Όσο τα καθημερινά προβλήματα οξύνονται (εκτόξευση ακρίβειας, νέες επιθέσεις σε δημοκρατικές ελευθερίες κ.ά.), οι συρράξεις όπως της Ουκρανίας, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Αντί να ενισχυθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές (παιδεία, υγεία, ασφάλιση κ.ά.), θα πληρώσουμε ακόμα πιο ακριβά τις εξοπλιστικές δαπάνες. Όπως στο πρόσφατο εξοπλιστικό πρόγραμμα πολλών δισ., που μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να καταψηφίσει, βοηθώντας τη ΝΔ! Θα κληθούμε να πολεμήσουμε για τα συμφέροντά τους! Η τυχοδιωκτική και επικίνδυνη πολιτική τους έχει μετατρέψει τη χώρα σε απέραντη αμερικανο-νατοϊκή βάση και ορμητήριο των δυτικών ιμπεριαλιστών (Σούδα, Αλεξανδρούπολη κ.ά) και θέτει σε τεράστιο κίνδυνο τον ελληνικό λαό. Οι δυτικοί ιμπεριαλιστές, μέσα από την προπαγάνδα των ελεγχόμενων ΜΜΕ, καλλιεργούν την αντι-ρωσική υστερία, εξοπλίζουν το μισο-φασιστικό καθεστώς του Κιέβου και με περίσσεια υποκρισία μιλούν για τον θάνατο της «δημοκρατίας» και την επικράτηση του «αυταρχισμού» σβήνοντας όλα τα εγκλήματα 30 χρόνων των δυτικών.

Είναι καθήκον της νεολαίας και του εργατικού κινήματος να σταματήσουμε αυτά τα καταστροφικά σχέδια. Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους! Οι φοιτητές πρέπει να συμβάλλουμε σε αυτή την κατεύθυνση, να βγούμε στην πρώτη γραμμή για έναν αντιπολεμικό αγώνα. Χωρίς το φοιτητικό κίνημα να πάρει αγωνιστική θέση σε αυτά τα τρομακτικά, καθολικά προβλήματα της εποχής μας, δεν υπάρχει γι’ αυτό κανένα μέλλον! Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να καταστρέψουν το μέλλον μας για τα συμφέροντα μιας χούφτας πολυεθνικών και δισεκατομμυριούχων. Άμεσα να δημιουργήσουμε αντιπολεμικές πρωτοβουλίες και επιτροπές, να ανοίξουμε το θέμα του πολέμου και τους κινδύνους που φέρνει, να πραγματοποιήσουμε γενικές συνελεύσεις και με καταλήψεις και μαχητικές μορφές πάλης να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια στον πόλεμο και στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης της φτώχειας και της βίας.

  • ΟΧΙ στον Πόλεμο & στα Πυρηνικά. Να μπλοκάρουμε τις πολεμικές προετοιμασίες.
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Έξω Βάσεις και ΝΑΤΟ. Όχι στους ανταγωνισμούς. Όχι στους Εξοπλισμούς – Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες.
  • Να χτίσουμε ένα μαζικό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, διεθνιστικό κίνημα στη χώρα μας και την Ευρώπη.