Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών για τον βανδαλισμό του στεκιού του

ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΣΕΦΠΙ)

 

Ξημερώματα της 1ης Απρίλη, ομάδα θρασύδειλων βανδάλισε την πρόσοψη του Στεκιού του ΣΕΦΠΙ. Σε άγνωστη ώρα πέταξαν πέτρες και έσπασαν μέρος της τζαμαρίας, βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή όποιου θα μπορούσε να ήταν μέσα ή θα περνούσε από το σημείο. Αποτελεί ερώτημα αν ο σκοπός ήταν υλικές καταστροφές ή κάτι χειρότερο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τέτοιες συμμορίτικου ή και φασιστικού τύπου επιθέσεις (είχε προηγηθεί επίθεση με μπογιές στα γραφεία του Συλλόγου, αλλά και προσπάθεια παραβίασης της κλειδαριάς του Στεκιού το καλοκαίρι). Πάντα «κάποιοι» ενοχλούνταν από τη μαχητική και ανυποχώρητη στάση του Συλλόγου ενάντια σε κάθε επίθεση στα συμφέροντα των εστιακών φοιτητών στη δημόσια-δωρεάν παιδεία συνολικά: α) Ο Σύλλογος είναι ενεργός, αδιάκοπα εδώ και 7 χρόνια, πραγματοποιώντας τακτικά Γενικές Συνελεύσεις. Με την ενεργή συμμετοχή των φοιτητών στη συζήτηση και υλοποίηση των αποφάσεων, σταματώντας ή δημιουργώντας σημαντικές αντιστάσεις σε επιθέσεις στο δικαίωμα στην Φοιτητική Μέριμνα και τη δημόσια-δωρεάν παιδεία. β) Δεν έκανε ούτε βήμα πίσω απέναντι σε πρυτάνεις, καθηγητές, τραμπούκους, ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ, δικαστήρια, ψευδείς κατηγορίες και πρόστιμα. γ) Συνεχίζει αταλάντευτα στον δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα διαρκείας για την υπεράσπιση και του παραμικρού μας δικαιώματος απέναντι σε Κυβέρνηση, εργολάβους/ιδιώτες – αρπακτικά, Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

Το τελευταίο διάστημα, έχουμε ξεκινήσει ένα νέο, πολύ σημαντικό αγώνα: ενάντια στο ξεπούλημα-ιδιωτικοποίηση των εστιών μέσω ΣΔΙΤ και βέβαια ενάντια στον πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση στο δημόσιο-δωρεάν πανεπιστήμιο με τον νέο νόμο-πλαίσιο.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν σε μία περίοδο γενικότερης όξυνση της καταστολής ενάντια στο φοιτητικό-εργατικό κίνημα (απαγόρευση απεργιών-πορειών, εκκενώσεις στεκιών στο χώρο του πανεπιστημίου, εισβολές της αστυνομίας κ.ά.) Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι λοιπές μνημονιακές δυνάμεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) έχουν βαλθεί να κάμψουν κάθε αντίσταση και να ολοκληρώσουν την διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. Όσο βαθαίνει η κρίση και η φθορά της κυβέρνησης, στηρίζονται όλο και περισσότερο στους μηχανισμούς καταστολής και σε ένα όλο και πιο βάρβαρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται, ή την ενισχύει, η επίθεση στο στέκι του Συλλόγου μας. Η συνεχιζόμενη προσπάθεια στοχοποίησής μας γεννάει το ερώτημα: Ποιοι είναι αυτοί που τόσο ενοχλούνται από τη δράση μας, ώστε να φτάνουν σε τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες;

Όσοι βαυκαλίζονται ότι μπορούν να μας τρομοκρατήσουν με επιθέσεις μέσα στη νύχτα, θα πρέπει να συνέλθουν. Εμείς κινούμαστε και παλεύουμε ανοιχτά, στο φως της μέρας, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του κινήματος, συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα, διεκδικούμε και επιβάλλουμε το δίκιο μας στον δρόμο και με μαχητικά μέσα πάλης. Όσοι επιθυμούν, ας έρθουν εκεί, να δείξουν το πρόσωπό τους και τι επιδιώκουν

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους συνοικότροφους και λοιπούς συμφοιτητές μας: βασικός εχθρός μας είναι η κυβέρνηση (αυτή και οι προηγούμενες) που θέλει να βάλει μια μεγάλη ταφόπλακα πάνω στη δωρεάν στέγαση, τη μέριμνα και στο δημόσιο-δωρεάν πανεπιστήμιο. Το δικαίωμά μας να σπουδάζουμε, δεν θα τους το χαρίσουμε. Ή θα μας διώξουν ή θα τους διώξουμε! 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ