Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΑΤ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΘ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΜΕΣ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!


Για 3η φορά μέσα σε 4 μήνες, ξανά μέσα σε περίοδο που τα πανεπιστήμια είναι κλειστά, δυνάμεις των ΜΑΤ και της ασφάλειας εισβάλουν στο ΑΠΘ, με στόχο να αποτρέψουν τυχόν αντιδράσεις για την ανέγερση βιβλιοθήκης στο χώρο όπου στεγαζόταν για 34 χρόνια η κατάληψη στο Στέκι στο Βιολογικό. Άλλη μια φορά, η αστυνομία, με τις ευλογίες της κυβέρνησης της ΝΔ, μπουκάρει μέσα στον χώρο του ΑΠΘ, τον οποίο έχει σε ασφυκτικό κλοιό, πετώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τραυματίζοντας φοιτητές! Η συγκεκριμένη εισβολή σε πανεπιστημιακό χώρο αποτελεί την όγδοη μόλις μέσα σε ένα χρόνο!  

Πέρα από την τεράστια οικονομική κρίση, την εξοντωτική ακρίβεια, την δολοφονική διαχείριση της πανδημίας, την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ουκρανία, η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται λυσσαλέα για πολλοστή φορά στη νεολαία, κυνηγώντας φοιτητές μέσα στο πανεπιστήμιο! Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι τυχαίες, αλλά προκύπτουν από την ανάγκη των νεοφιλελεύθερων κανίβαλων να επιβάλουν το δόγμα  «Νόμος και Τάξη», που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων της ΝΔ μέσα στις σχολές μας. Αυτή η πολιτική έντασης συνοδεύεται από μια σειρά από άλλες επιθέσεις στην δημόσια παιδεία, που μαζί με τις 8 εισβολές της αστυνομίας σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μόνο τον τελευταίο χρόνο προετοιμάζουν το έδαφος για το «Πανεπιστήμιο του 2030».

Δεν τους έφτανε ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοίδη, ο νέος νόμος Κεραμέως που έχουν στα σκαριά για το επόμενο διάστημα και η εγκατάσταση της ΟΠΠΙ. Είναι τόσο «συνεπείς στις υποσχέσεις τους» που εφαρμόζουν ήδη μαζικά κλεισίματα και συγχωνεύσεις τμημάτων, όπως συμβαίνει σε τμήματα στο ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης, σε παιδαγωγικά τμήματα, τμήματα φυσικής αγωγής και σε ξενόγλωσσες φιλολογίες! Εκτός από τον μαζικό ταξικό αποκλεισμό της νεολαίας από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που επιφέρουν τα παραπάνω, έχουν ήδη αναγγείλει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της φοιτητικής μέριμνας με ΣΔΙΤ και την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων! Θέλουν να επιβάλλουν δίδακτρα στην φοίτηση, την σίτιση, τα συγγράμματά μας και τσουχτερά ενοίκια στις εστίες μας! Αυτό το ιδιωτικοποιημένο-εμπορευματοποιημένο «Πανεπιστήμιο Α.Ε», που φαντάζονται οι νεοφιλελεύθεροι της κυβέρνησης, έρχονται «να προφυλάξουν» οι εισβολές της αστυνομίας. Σκοπός τους είναι να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρχει κανένα ψήγμα αντίστασης, καμία γενική συνέλευση, καμία πολιτική διαδικασία ή πολιτικός-πολιτιστικός χώρος που θα αποτελεί εμπόδιο για το ξεπούλημα της δημόσιας-δωρεάν εκπαίδευσης που τόσο επιδιώκουν! 

Η κυβέρνηση είναι λυσσασμένη και αποφασισμένη να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για την πλήρη ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση της δημόσιας-δωρεάν εκπαίδευσης με κάθε κόστος! Ως φοιτητές και μελλοντικοί εργαζόμενοι να τους διώξουμε πριν μας πεθάνουν με την άμεση εμπλοκή της χώρας στα πολεμοκάπηλα σχέδια τους, την ακρίβεια, τους μισθούς πείνας και το ξεπούλημα της υγείας και της παιδείας! Να οργανώσουμε έναν αγώνα διαρκείας ενάντια στην βίαιη μετατροπή του πανεπιστημίου σε «super-market προσόντων» για «λίγους και εκλεκτούς». Μόνο όπλο μας το ξαναζωντάνεμα των συλλόγων μας μέσω μιας επαναστατικής πολιτικής, για την ανατροπή της πολεμοχαρούς και δολοφονικής κυβέρνησης της ΝΔ! Για να έχουμε μέλλον και να υπερασπιστούμε τις κοινωνικές μας κατακτήσεις, τη δημόσια παιδεία και υγεία, τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και τις ελευθερίες μας!   

 

·         ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ 

·         ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΟΠΠΙ, ΚΑΜΕΡΕΣ, ΤΟΥΡΝΙΚΕ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ 

·         ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ 

·         ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 

·         ΚΑΤΩ Η ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ