Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ΚΑΤΩ η Κυβέρνηση του πολέμου και της ακρίβειας!

Όλοι/ες στις διαδηλώσεις – Κυριακή 1/5

Αθήνα: 10:30 πμ, πλ. Κλαυθμώνος

Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα σκληρή. Η παγκόσμια, βαθιά οικονομική κρίση γεννά διαρκώς νέες επιθέσεις ενάντια σε εργαζόμενους και νεολαία. Η αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη εδώ και τρία χρόνια και μετά την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, της περιβαλλοντικής καταστροφής, το πετσόκομμα στα εργασιακά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, την συμμετοχή της στον πόλεμο και την ακρίβεια έχει οδηγήσει την κοινωνία στο χείλος της καταστροφής. Είναι ξεκάθαρο το ποιος θα πληρώσει την χρεοκοπία τους. Αυτοί προφανώς δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που εδώ και 12 χρονιά ζούνε μέσα στον μεσαίωνα των μνημονίων. 

Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει περάσει μια σειρά αντεργατικά νομοσχέδια που διαδέχονται το ένα το άλλο, όπως το έκτρωμα Χατζηδάκη που χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία και τον συνδικαλισμό, στον ΟΑΕΔ που καταργεί στην ουσία το επίδομα ανεργίας, για την ασφάλιση και τις συντάξεις που ετοιμάζει να καταθέσει. Στην εκπαίδευση που προχωράει στην πλήρη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της, με κλεισίματα σχολών, ιδιωτικοποιήσεις κτλ. Άλλα και για το ΕΣΥ με την ιδιωτικοποίηση και το σταμάτημα του δημόσιου-δωρεάν χαρακτήρα, και με το ξεπούλημα και τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και δημόσιων υποδομών. Όλη αυτή η κατάσταση γυρνάει αιώνες πίσω την κοινωνία μας, μετατρέποντας τους εργαζόμενους και την νεολαία σε σύγχρονους δούλους. Ενώ πάνω από των μισό πληθυσμό έχει φτάσει ήδη στα όρια της ακραίας φτώχειας και απειλείται με επισιτιστική κρίση, καθώς αδυνατεί να έχει πρόσβαση σε βασικά αγαθά (ενέργεια, τρόφιμα κλπ).

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση έχουμε και την απειλή του πολέμου. Ο πόλεμος ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, Ρωσίας στο μέτωπο της Ουκρανίας είναι μόνο η αρχή στην εμπλοκή της κυβέρνησης σ’ αυτή την επικίνδυνη πολεμική σύγκρουση για την ανθρωπότητα. Η κυβέρνηση έχει στρατευτεί με τις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που για να αντιμετωπίσουν την υποβάθμισή τους ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Η διαρκής επέκταση του ΝΑΤΟ, η αύξηση των εξοπλισμών, τα πυρηνικά όπλα, ο πόλεμος των κυρώσεων, απειλούν να ρίξουν την ανθρωπότητα στην άβυσσο. Δημιουργούν πολέμους με πρόσχημα την «ειρήνη» και την «δημοκρατία» στέλνοντας κρέας για τα κανόνια τους, τους εργαζόμενους την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η κυβέρνηση, χέρι χέρι με τις υπόλοιπες μνημονιακές δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ–ΚΙΝΑΛ έχει μετατρέψει τη χώρα σε απέραντη βάση, όπως σε Σούδα, Αλεξανδρούπολη που μεταφέρουν εξοπλισμούς κατευθείαν στο μέτωπο στην Ουκρανία αλλά και σε Άραξο που θέλουν να μεταφέρουν πυρηνικά στο άμεσο μέλλον, κάτι το οποίο θα αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για τους εργαζόμενους και νεολαία. Ξοδεύουν ατέλειωτα δισ. σε εξοπλισμούς, ξεπλένει τους ναζί του τάγματος Αζόφ στη βουλή, εκθέτει τον ελληνικό λαό σε τεράστιους κινδύνους, την περαιτέρω φτωχοποίηση του και την συμμετοχή του σε πολεμικές συγκρούσεις.

Η Πρωτομαγιά είναι η μέρα που συμβολίζει τους αγώνες όλων των εργαζομένων και καταπιεσμένων για καλυτέρευση της ζωής, για περισσότερες κατακτήσεις και δικαιώματα, για ελευθερία και ειρήνη. Οι φοιτητές και οι νέοι πρέπει να στρατευθούμε με τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι είναι οι κύριοι σύμμαχοί μας, για την ανατροπή των αντεργατικών-αντιεκπαιδευτικών νόμων, για να κατευθυνθούμε μαζί τους προς μια γενική πολιτική απεργίας διαρκείας, τη δική μας εξέγερση, οργανώνοντας απεργίες, διαδηλώσεις, επιτροπές και συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολείο, σχολή, να πολεμήσουμε για να διώξουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΝΑΤΟ και όλες της μνημονιακές δυνάμεις, επιβάλλοντας μια δική μας Κυβέρνηση των Εργαζομένων, ανοίγοντας τον δρόμο σε Ελλάδα και Ευρώπη για μια άλλη κοινωνία! Μια κοινωνία σοσιαλιστική!

ØΕνάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας. ΟΧΙ στα Πυρηνικά. ΕΞΩ Βάσεις και ΝΑΤΟ. Όχι στον οικονομικό πόλεμο των κυρώσεων στις πλάτες των λαών.

ØΛεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες, ΟΧΙ για Εξοπλισμούς, Στρατό, Αστυνομία, Πλούσιους.

ØΔιαγραφή του Χρέους. Έξω από Ευρώ – ΕΕ. Κάτω όλα τα αντεργατικά μέτρα / Μνημόνια Διαρκείας.

ØΌχι στην ακρίβεια. Αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις. Μείωση φόρων-κατάργηση Φ.Π.Α. στα βασικά αγαθά.

ØΚάτω οι κυβερνήσεις των πολέμων και της φτώχειας – Μόνη λύση η Ευρώπη των Εργαζομένων