Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

100 χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση. Διήμερο Εκδηλώσεων της ΟΚΔΕ, Αθήνα 4-5 Νοέμβρη



Η ΟΚΔΕ τιμά την 100ή επέτειο της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία το 1917 με διήμερο εκδηλώσεων και συζητήσεων στην Αθήνα στις 4 και 5 Νοεμβρίου.

Διαδηλώνουμε στο κέντρο της Αθήνας, στέλνοντας μήνυμα συνέχισης του αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού, για τη νίκη του Σοσιαλισμού-Κομμουνισμού.

Συζητάμε με αγωνιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την οργάνωση και νίκη της Ρώσικης Επανάστασης, τον ρόλο των μπολσεβίκων του Β. Ι. Λένιν, την οικοδόμηση της 3ης Διεθνούς, τον σταλινικό εκφυλισμό της επανάστασης και τον αγώνα του Λέον Τρότσκι για τον παγκόσμιο σοσιαλισμό και τη συνέχιση του επαναστατικού μαρξισμού.


















Τιμάμε την 100ή επέτειο της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης διαδηλώνοντας στο κέντρο της Αθήνας. Στέλνουμε μήνυμα συνέχισης του αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού και της βαρβαρότητάς του. Για την επικαιρότητα της εναλλακτικής λύσης του Σοσιαλισμού, που θέτει στο επίκεντρο μια σχεδιασμένη παραγωγή και οικονομία, τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, την εργατική δημοκρατία, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, τη σωτηρία από τον εφιάλτη του πολέμου και της οικολογικής καταστροφής.
Τιμάμε τους μαρξιστές επαναστάτες Μπολσεβίκους, με επικεφαλής τους Λένιν και Τρότσκι, που οδήγησαν το ρωσικό λαό στη νίκη ενάντια στον τσαρισμό, τον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό.
Αναδεικνύουμε τον αντεπαναστατικό, καταστροφικό ρόλο του Σταλινισμού διεθνώς και στην ΕΣΣΔ, που οδήγησε ως τη διάλυση το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο. Τον αγώνα του Τρότσκι και της 4ης Διεθνούς για τον Διεθνισμό, την Πολιτική Επανάσταση και την Σοσιαλιστική Δημοκρατία, για τον πραγματικό σοσιαλισμό.
Καταγγέλλουμε την αστική και ιμπεριαλιστική μαύρη προπαγάνδα συκοφάντησης του Κομμουνισμού, την ταύτισή του με τον ναζισμό και την αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων». Αγωνιζόμαστε ενάντια σε παλιούς και νέους μνημονιακούς, στους ιμπεριαλιστές και τους πολέμους τους. Οργανώνουμε τους αγώνες μας, σημερινούς και αυριανούς, ως την ανατροπή του καπιταλισμού στη χώρα μας, στην Ευρώπη, παγκόσμια.




























Στον χώρο διεξαγωγής του Διημέρου θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο και θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση.
Για τις ανάγκες των συμμετεχόντων θα λειτουργήσει εστιατόριο και κυλικείο.

Πληροφορίες για Συμμετοχή και Μετακίνηση

Αθήνα: 6932239468 | Θεσσαλονίκη: 6975762131
Ιωάννινα: 6972728101 | Κρήτη: 6976226525