Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!


ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 2 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/11!
Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις 2 φοιτητών και μελών της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 11/11. Ο ένας, φοιτητής της Ιατρικής, προσήχθη έξω από την ΑΣΟΕΕ, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής καταστολής της ίδιας ημέρας, ενάντια στους φοιτητές που είχαν πάει να σπάσουν το λοκ-άουτ της ΑΣΟΕΕ για να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, με τις κατηγορίες της εξύβρισης και βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ωστόσο, η περίπτωση του δεύτερου φοιτητή, της σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, ξεπερνάει κάθε όριο αντιδημοκρατικότητας, κρατικού αυταρχισμού και αστυνομικής αυθαιρεσίας. Πρόκειται για μια περίπτωση απαγωγής του φοιτητή από την ασφάλεια: η αστυνομία τον περίμενε έξω από το σπίτι του, το βράδυ της Δευτέρας αφού γύρισε από τη διαδήλωση, για να τον προσαγάγει. Όταν ρώτησε για ποιο λόγο προσάγεται, οι αστυνομικοί του απάντησαν πως δεν ξέρουν, παρά πως τον αναζητά η κρατική ασφάλεια! Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη με τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Όλα αυτά βασισμένα σε οπτικοακουστικό υλικό, που δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, στο οποίο ο φοιτητής υποτίθεται πως χτυπούσε τις συμμορίες των ΜΑΤ με καδρόνι, το μεσημέρι έξω από την ΑΣΟΕΕ.
Στη "Μνημονιακή Δημοκρατία" της ΝΔ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ που της έστρωσε τον δρόμο, δεν χωράνε ούτε δημόσια δωρεάν παιδεία, ούτε δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, ούτε φοιτητές και εργαζόμενοι που διεκδικούν τα δικαιώματα τους με τους αγώνες τους. Χωράνε μόνο οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ και οι μπράβοι τους, οι δολοφονικές συμμορίες των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΟΠΚΕ, που με διάφορες σκευωρίες τυλίγουν αγωνιστές σε μια κόλλα χαρτί και τους φορτώνουν βαριά κατηγορητήρια και εξοντωτικές ποινές. Ο πραγματικός λόγος των συλλήψεων είναι ότι κυβέρνηση και αστυνομία θέλουν να καταστείλουν το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του. Οι φοιτητικές καταλήψεις και διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν από την αρχή του εξαμήνου, ενάντια στο νέο νόμο - Πλαίσιο της Κεραμέως, έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση. Θέλουν να επιβάλουν το δόγμα Νόμος και Τάξη, για να μπορούν το επόμενο διάστημα να εισβάλουν τα ΜΑΤ στις σχολές για να σπάνε καταλήψεις. Τέλος, αρκεί ένας αστυνομικός να "σταμπάρει" ένα διαδηλωτή και μετά η ασφάλεια θα τον καλεί στο αστυνομικό τμήμα "δια υπόθεσιν του" ή θα τον περιμένει έξω από το σπίτι του για να τον απαγάγει, όπως γινόταν στο μετεμφυλιακό κράτος και στη χούντα, υμνητές των οποίων είναι πολλά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ.
Οι δυο φοιτητές δικάζονται την Παρασκευή 22/11 στην Ευελπίδων! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους από τη νΚΑ, σε αυτές τις ξεκάθαρα πολιτικές διώξεις που υφίστανται. Απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης και την οριστική αθώωση τους. Καλούμε κάθε φοιτητή να συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη μέρα του δικαστηρίου. Η μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών είναι ζωτικής σημασίας και απαιτεί την οικοδόμηση ενός ενιαίου μετώπου των φοιτητών, της νεολαίας και των εργαζομένων.


  •         Κάτω η κρατική τρομοκρατία!

  •         Άμεση άρση κάθε δίωξης και οριστική αθώωση των 2 φοιτητών!

  •         Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών!