Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΈΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΟΕΕ! Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Να σπάσουμε το lock-out της Πρυτανείας της ΑΣΟΕΕ!


ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 12/11, 13.00, ΑΜΦ.Α
Οι δυνάμεις καταστολής συνεχίζουν ακάθεκτες το έργο τους για να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές, την πολιτική δραστηριότητα και τις διαδικασίες του φοιτητικών συλλόγων. Έτσι λοιπόν, σε συνέχεια των επιθέσεων με δακρυγόνα και το σπάσιμο της κατάληψης “Βανκούβερ Απάρτμαν” που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στην ΑΣΟΕΕ, η ΕΛΑΣ πήγε ένα βήμα παραπέρα την Κυριακή 10/11. Μια εβδομάδα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, δυνάμεις της ΟΠΚΕ εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ και πιο συγκεκριμένα σε στέκια πολιτικών δυνάμεων και τα σφράγισαν δίνοντας τα κλειδιά στον πρύτανη, λέγοντας μάλιστα ότι σε περίπτωση που ανακαταληφθούν οι χώροι αυτοί, η αστυνομία θα ξαναμπεί στην σχολή! Επίσης, συνέλεξαν δακτυλικά αποτυπώματα από τους χώρους για να φορτώσουν κατηγορίες - σκευωρίες της αντιτρομοκρατικής σε αγωνιστές, όπως είχαν κάνει παλιότερα με την Ηριάννα, τον Περικλή και τον Τ. Θεοφίλου. Τόσο καιρό άλλωστε το αντιδραστικό τρίγωνο Κυβέρνηση-ΜΜΕ-Πρυτανεία είχαν λυσσάξει για την παραβατικότητα στην ΑΣΟΕΕ, προετοιμάζοντας το έδαφος γι’ αυτή την επίθεση. Στη συνέχεια, η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ ανακοίνωσε lock-out της σχολής για την εβδομάδα 11/11-17/11.

      Αυτή η κατάσταση που βιώνουμε σχεδόν καθημερινά στην ΑΣΟΕΕ, είναι επακόλουθο της κατάργησης του ασύλου και του δόγματος «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θέλουν πανεπιστήμια «νεκροταφεία», χωρίς αντίσταση στη μνημονιακή λαίλαπα, για να περνάνε οποιοδήποτε μέτρο καταστρέφει τις ζωές μας, χωρίς κανένα εμπόδιο. Ο νέος νόμος – πλαίσιο που θέλει να φέρει η Κεραμέως τους επόμενους μήνες, φανερώνει τη λύσσα της ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ ενάντια στη δημόσια παιδεία: θέλουν πανεπιστήμια-εκτρώματα της «ελεύθερης αγοράς», πετώντας πολλούς φοιτητές εκτός σχολών, επιβάλλοντας δίδακτρα, κλείσιμο σχολών, διαγραφές φοιτητών, διάλυση πτυχίων και εργασιακών δικαιωμάτων. Με την επίθεση της Κυριακής άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για το κυνήγι του μαχητικού φοιτητικού συνδικαλισμού και την καταστολή των φοιτητικών αγώνων.
Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας σταματούν! Να απαντήσουμε με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και καταλήψεις των σχολών μας. Με ζωντανές καταλήψεις, συντονιστικά που θα λειτουργούν δημοκρατικά και ενωτικά και με ενεργή συμμετοχή όλο και περισσότερων φοιτητών στις τριήμερες εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου και στην πορεία της Κυριακής 17/11. Για να συμβάλλουμε σε έναν πραγματικό συντονισμό και με άλλους φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές, εργαζόμενους, προετοιμάζοντας τις δυνάμεις για μια ολομέτωπη αντιπαράθεση με τον επερχόμενο νόμο – πλαίσιο, αλλά και ενάντια στην επιβολή της αστυνομοκρατίας στις σχολές μας! Για να απαντήσουμε στην πράξη στην καταπάτηση του ασύλου και στο lock-out που επιβλήθηκε στην ΑΣΟΕΕ, μέσα στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι μαχητικοί αγώνες της νεολαίας σε πολλές χώρες(Χιλή, Λίβανος, Καταλονία κτλ) μας δείχνουν ότι οι λαοί ξεσηκώνονται, ότι μόνο προετοιμάζοντας μαζικές καταλήψεις διαρκείας και μαχητικές πορείες μπορούμε να νικήσουμε – και να στείλουμε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, τα τσιράκια τους και τις καταστροφικές πολιτικές τους στον κάλαθο των αχρήστων!

  • Έξω η αστυνομία από την ΑΣΟΕΕ!
  •  Ενωμένοι, μαζικά, μαχητικά να υπερασπιστούμε το άσυλο!
  •   Κάτω ο νέος νόμος - πλαίσιο της Κεραμέως!