Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έξω η αστυνομία από τα σχολεία και τις σχολές μας!


Μαζικοί αγώνες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.

          Την Τρίτη 24/9, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Λάρισας προχώρησαν στην σύλληψη 10 μαθητών του 7ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) της περιοχής. Οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου είχαν αποφασίσει να κάνουν κατάληψη την Δευτέρα 23/9, όμως, καθηγητές του σχολείου, που αντιδρούσαν με την απόφαση των μαθητών, με πρόσχημα το ενδεχόμενο να γίνει κάποια ζημιά στην περιουσία του σχολείου, ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί, χωρίς να χάσουν την ευκαιρία, συνέλαβαν 10 από τους μαθητές, με την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Τελικά, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους αποφάσισαν να προχωρήσουν εκ νέου σε κατάληψη την Πέμπτη 26/9, ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην κρατική καταστολή και στις παράνομες συλλήψεις. 

          To συγκεκριμένο γεγονός, μόνο έκπληξη δεν μπορεί να προκαλέσει. Μόλις ένα μήνα μετά την εκλογή της, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πατώντας στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου), ψήφισε με συνοπτικές διαδικασίες στις 8/8 την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου. Οι επεμβάσεις της αστυνομίας σε σχολεία και σχολές, πραγματοποιούνται πλέον σε εβδομαδιαία βάση (συνεχείς έφοδοι στο ΑΠΘ, εισβολή στην ΑΣΟΕE και στην Γεωπονική Αθηνών). Η Κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να νομιμοποιήσει και να αιτιολογήσει την παρουσία της αστυνομίας μέσα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, με διάφορες δικαιολογίες, όπως η φθορά δημόσιας περιουσίας, το λαθρεμπόριο ή το εμπόριο ναρκωτικών. Χρησιμοποιούν τα χυδαία μνημονιακά ψεύδη της «εγκληματικότητας» και της «ανομίας» για να επιβάλουν με το έτσι θέλω το μνημονιακό δόγμα «Νόμος και Τάξη», με πραγματικό τους στόχο το τσάκισμα κάθε αντίστασης της νεολαίας. Για τον Μητσοτάκη, την Κεραμέως και τους λοιπούς μνημονιακούς, αποτελεί κοινή πεποίθηση και στόχευση η κατάργηση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και ασφαλώς το τσάκισμα των αγώνων της νεολαίας και των εργαζομένων. Το σχέδιο τους είναι να μετατρέψουν τα σχολεία σε σούπερ μάρκετ δεξιοτήτων, όπου ο κάθε μαθητής θα πρέπει να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις σπουδές του. Ψηφίζουν διαρκώς αντιεκπαιδευτικά μέτρα που στοχεύουν α) στην πλήρη περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης και β) στη δραστική μείωση μαθητών – φοιτητών. Επειδή, όμως, φοβούνται την αντίδραση της νεολαίας, επαναφέρουν πλήρως ένα βάρβαρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, προκειμένου να τρομοκρατήσουν κάθε νέο και νέα που θέλει να παλέψει για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους. 

          Έξω οι μπάτσοι από τα σχολεία και τις σχολές μας! Δεν πρέπει να αφήνουμε περιστατικά κρατικής καταστολής να περάσουν έτσι απλά, χωρίς καμία αντίδραση! Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μετατρέψει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια μας σε ανελεύθερα, αυταρχικά ιδιωτικά ιδρύματα, που ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να μπαίνει η αστυνομία και να μας συλλαμβάνει επειδή αγωνιζόμαστε για την ζωή και το μέλλον μας. Με γενικές συνελεύσεις σε σχολεία και σχολές, με αυτοοργάνωση και με μαχητικά μέσα πάλης (π.χ. καταλήψεις, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς δρόμων,κλπ), να οργανώσουμε ένα μαζικό μαχητικό κίνημα, όπου μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι θα παλέψουμε για την υπεράσπιση του ασύλου και της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Να τους δείξουμε ότι η νεολαία, παρά τις προσπάθειές τους, ούτε δειλιάζει, ούτε τρομοκρατείται, αλλά αγωνίζεται και μάχεται για τα δικαιώματά της. 

  • Έξω η αστυνομία από τα σχολεία και τις σχολές μας - Πλήρης επαναφορά του ασύλου
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και το Δόγμα «Νόμος και Τάξη» - Μαζική, μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών.
  • Κάτω τα χέρια απ’ την δημόσια και δωρεάν παιδεία!