Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταγγελία για ΔΑΠ : έβγαλε αφίσα γκεμπελικής έμπνευσης που ταυτίζει τον Κομμουνισμό με τον Ναζισμό


          Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ολοκληρωτισμού στις 23 Αυγούστου, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, προσπάθησε για ακόμη μια φορά να συκοφαντήσει χυδαία το όνομα της Αριστεράς και του κομμουνισμού, ταυτίζοντας τον τελευταίο με τον φασισμό και τον ναζισμό. Η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων που επικαλείται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (και όλο το αστικό πολιτικό σύστημα) έχει σαν απώτερο σκοπό να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, εμφανίζοντας την ιδεολογία και την πολιτική του μαρξισμού ως αντιδημοκρατική και φασίζουσα, προκειμένου να εμφανιστούν οι νεοφιλελεύθεροι μνημονιακοί χουντικοί ως οι μόνοι «δημοκράτες». Ταυτόχρονα θέλει να καλλιεργήσει τη λογική ότι οποιαδήποτε ενδεχόμενη ανατροπή της κατάστασης θα έχει αναπόφευκτα καταστροφικά αποτελέσματα ανάλογα με αυτά του φασισμού και του ναζισμού.


       Ως κυβερνητική παράταξη, η ΔΑΠ προσπαθεί και αυτή με την σειρά της να εντείνει την ιδεολογική επίθεση που εξαπολύεται πάνω στην εργατική τάξη και την νεολαία. Να επαναλάβει, σαν παπαγάλος, αυτά τα οποία αναπαράγει όλος ο αντιδραστικός νεοφιλελεύθερος συρφετός της ΝΔ και των θιασωτών του Ταλίν. Πριν σπεύσει όμως να κάνει αυτές τις χυδαίες και δόλιες ταυτίσεις, ας μας απαντήσει πρώτα η «δημοκρατική» ΔΑΠ και η κάθε ΔΑΠ, γιατί βρίσκουν πολιτικό άσυλο στον κομματικό της σκελετό και σε θέσεις στελεχών τα πιο ακροδεξιά κατακάθια, οι υμνητές του Χίτλερ, του Πατακού και του Μεταξά; Γιατί ανέκαθεν είχε και συνεχίζει να έχει τόσο στενές σχέσεις με το παρακράτος και διάφορες φασιστικές συμμορίες (ΧΑ, Κόμπατ 18); Για τις κουβεντούλες – συνεργασίες του Μπαλτάκου (ΝΔ) με τον Κασιδιάρη (ΧΑ) γιατί δεν βγάζει καμία αφίσα; Ας κόψουν λοιπόν το θέατρο του παραλόγου γιατί δεν πείθουν κανέναν για τα δημοκρατικά τους φρονήματα.
       Τη στιγμή που η κρίση του ελληνικού καπιταλισμού οξύνεται και ο ελληνικός καπιταλισμός αδυνατεί να ενσωματώσει την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, το σύστημα δεν μπορεί παρά να επιχειρήσει να ισοπεδώσει κάθε σκέψη για άλλο δρόμο. Συνεπώς είναι αναγκασμένοι να αναπαράγουν αυτά τα γελοία και ανεδαφικά «ιδεολογήματα του καφενείου». ΝΔ και λοιποί μνημονιακοί στην προσπάθειά τους να εμφανίσουν τα μνημόνια και τις ακροδεξιές ατζέντες τους ως μονόδρομο, ευτελίζουν τις έννοιες της αλληλεγγύης, των αγώνων, της Αριστεράς, τις παραδόσεις του εργατικού και φοιτητικού κινήματος και εντείνουν ακόμα περισσότερο την απογοήτευση, προκειμένου να αποκόψουν την νεολαία οριστικά από την παράδοση του επαναστατικού μαρξισμού, του σοσιαλισμού, του κομμουνισμού. Η αδίστακτη ειρωνεία των νεοφιλελεύθερων είναι ότι αναπαράγουν αυτές τις χυδαίες συκοφαντίες, την ίδια στιγμή που ενισχύουν όλο και περισσότερο την αντιδημοκρατική αναδίπλωση και γιγαντώνουν το κράτος έκτακτης ανάγκης.
       Η πάλη ενάντια στη γκεμπελικού τύπου διαστρέβλωση της ιστορίας, δεν σημαίνει όμως και αθώωση του Σταλινισμού. Τα τεράστια εγκλήματα και οι προδοσίες του, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαστρέβλωση-κατασυκοφάντηση του κομμουνισμού. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να συγχέουμε τον κομμουνισμό με τις σταλινικές δικτατορίες και το φοιτητικό κίνημα οφείλει να αποβάλει αυτές τις πολιτικές και πρακτικές από το εσωτερικό του.
Να τους πετάξουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!
Να μην πέσουμε στην παγίδα τους! Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ιστορία και τις παραδόσεις του επαναστατικού κινήματος. Ενάντια σε κούφιους ανταγωνισμούς, τον κανιβαλισμό και την ατομικοποίηση να προβάλλουμε την αλληλεγγύη, την ενότητα των αγώνων και την αρχή της εργατικής δημοκρατίας. Να ενισχύσουμε τις δομές αυτοοργάνωσης μας και με όπλο τις καλύτερες παραδόσεις του εργατικού κινήματος να τσακίσουμε το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που καταρρέει πάνω στα κεφάλια μας.