Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Να σταματήσει ο εμπαιγμός της κυβέρνησης με τα προγράμματα τηλεκατάρτισης!


Αυτές τις μέρες έχει γίνει γνωστό σ’ όλη την χώρα το περίφημο voucher των 600 ευρώ με το οποίο η κυβέρνηση “στηρίζει” κάποιους επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες ανά κλάδους. Αυτά τα προγράμματα τηλεκπαίδευσης των 100 ωρών, που παρέχονται από τους αετονύχηδες των ΚΕΚ και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, περιλαμβάνουν ό,τι πιο άχρηστη και ανόητη πληροφορία μπορεί να σκεφτεί κανείς και μάλιστα έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου οι ασυνάρτητες λέξεις που περιέχουν του τύπου «σκοιλ ελικικου» και «μετζη του νεουκτη» κ.α.!
Η κυβέρνηση δεν θέλει μόνο να εμπαίξει αυτά τα πληττόμενα στρώματα που θα πάρουν την ελεημοσύνη των 600 ευρώ, αλλά θέλει να τους ταπεινώσει! Τα voucher δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά υπάρχουν και έχουν πολλαπλασιαστεί την περίοδο των μνημονίων από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι ολοφάνερο ότι τα προγράμματα αυτά δεν δίνουν καμία «κατάρτιση» στους επιστήμονες. Αυτό που θέλουν πραγματικά να πετύχουν είναι να χαρίσουν εκατομμύρια ευρώ σε «ημετέρους» για να φτιάξουν αυτά τα άθλια προγράμματα, την ίδια ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν την δουλεία τους, βλέπουν να χάνονται εργασιακά δικαιώματα χρόνων μέσα σε λίγες μέρες και να γίνονται έρμαια στα χέρια των αφεντικών και της ντόπιας ελίτ.
Αυτό το μέλλον ονειρεύονται για την εκπαίδευση οι «άριστοι» της ΝΔ! Μια δημόσια εκπαίδευση που θέλουν να την πουλήσουν κοψοχρονιά και να κάνουν την μπίζνα τους αδίστακτοι «αυτοδημιούργητοι» - παράσιτα της κοινωνίας. Η γνώση θα πληρώνεται πλέον ακριβά και η ποιότητά της θα πέσει πολλά επίπεδα! Εν μέσω μάλιστα της πανδημίας του κορωνοϊού η Κεραμέως και τα νεοφιλελεύθερα κατακάθια βλέπουν μόνο «ευκαιρίες» για να προχωρήσουν την νεοφιλελεύθερη επίθεση στην παιδεία, είτε πρόκειται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, είτε πρόκειται για το άθλιο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που ετοιμάζονται να ανακοινώσουν άμεσα.
Να υπερασπιστούμε μια ζωή με αξιοπρέπεια κι όχι την επαιτεία των voucher! Δεν λύνουν κανένα πρόβλημα αυτά τα επιδόματα, ίσα - ίσα διαιωνίζουν την φτώχεια των επαγγελματιών, αυτών που εργάζονται με μπλοκάκι κτλ., μέσα σε μια απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη λογική. Οι φοιτητές, η νεολαία και οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουμε στην τραγική υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου που μας περιμένει!  Να διώξουμε τους «σωτήρες» νεοφιλελεύθερους μνημονιακούς και να απαγορεύσουμε σε οποιονδήποτε να κερδοσκοπεί αυτή την περίοδο εις βάρος μας. Είναι ανάγκη να οργανωθούμε και σπάσουμε της ενοχοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας μέσω του αφηγήματος της «ατομικής ευθύνης» της κυβέρνησης και να δράσουμε με συλλογικά και ενιαία.

  • Να σταματήσουν τα γελοία προγράμματα τηλεκατάρτισης
  • Διασφάλιση των άμεσων αναγκών για όλους όσοι δικαιούνται το voucher – Διαγραφή των χρεών τους
  • Δραστική αύξηση της χρηματοδότησης για την δημόσια υγεία – Μαζικές προσλήψεις νοσοκομειακού προσωπικού
  • Έλεγχος των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης
  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους