Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ!

Την Τρίτη 22/6, ο καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ, Ι. Μαθιουδάκης, απείλησε μέσω email δύο φοιτήτριες της Νομικής για πειθαρχική αναφορά στην αντίστοιχη Κοσμητεία, βάζοντας σε εφαρμογή άλλη μία πτυχή του νόμου Κεραμέως. Το τεράστιο «έγκλημα» που έκαναν οι δύο φοιτήτριες ήταν πως είχαν καταγγείλει μέσω του ΔΣ της σχολής τις απαράδεκτες συνθήκες εξέτασης, ότι δηλαδή καλούσε σε προφορική εξέταση μόνο όσους φοιτητές παρακολουθούσαν το μάθημα, ενώ οι υπόλοιποι είναι υποχρεωμένοι να δώσουν την εξέταση του μαθήματος γραπτώς!

Φαίνεται πως η κυβέρνηση συνεχίζει την εφαρμογή του νόμου Κεραμέως. Αρχικά έβαλε την αστυνομία να φυλάει το ΑΠΘ από τα πάρτι, μην αφήνοντας φοιτητές και καθηγητές να εισέρχονται μέσα στο πανεπιστήμιο. Μετά, μέσω της πρυτανείας ζήτησε τα ονόματα των προέδρων των ΣΦ του ΑΠΘ, μια κίνηση φακελώματος που θυμίζει τις μαύρες εποχές της δικτατορίας. Τώρα καθηγητές συνεχίζουν την εφαρμογή του νόμου απειλώντας με πειθαρχικά, προσπαθώντας να φιμώσουν κάθε συνδικαλιστική δράση. Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που ονειρεύονται! Ένα πανεπιστήμιο φρούριο , όπου η πολιτική και συνδικαλιστική δράση θα απαγορεύεται και όποιος/α κάνει κάτι διαφορετικά θα φακελώνεται, θα του ασκούνται πειθαρχικές αναφορές και διώξεις και τελικά θα τον τρέχουν στα δικαστήρια.

Η κυβέρνηση δε σταματάει εδώ την επίθεση καθώς θέλει να περάσει και άλλον νόμο για τα πανεπιστήμια και αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρο τα εξής: 1) Κλείνει περίπου το 10% των σχολών. 2) Επαναφέρει τα Συμβούλια Ιδρύματος, δηλαδή της διοίκησης από μάνατζερ-δικτάτορες, τεχνοκράτες κ.ά., διευκολύνοντας τη λεηλασία των δημόσιων ιδρυμάτων από ιδιώτες-αρπακτικά (π.χ. σύμπραξη με ιδιώτες, εξάπλωση των διδάκτρων). 3) Προσπάθεια για ένα συντριπτικό χτύπημα στον φοιτητικό συνδικαλισμό (ενιαίο ψηφοδέλτιο, ηλεκτρονικές διαδικασίες κ.ά.), μετατρέποντας τους συλλόγους μας σε αποπολιτικοποιημένα, διακοσμητικά μορφώματα.

Το φοιτητικό κίνημα και οι φοιτητικοί σύλλογοι έδειξαν σε πρώτη φάση την κάθετη διαφωνία τους στον Νόμο Κεραμέως, με τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, βάζοντας ένα φρένο στις κυβερνητικές επιδιώξεις. Ο αγώνας αυτός πρέπει να συνεχιστεί και μάλιστα με πιο αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά, καθώς από Σεπτέμβρη η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και το φοιτητικό κίνημα καλείται να αγωνιστεί μέσα σε ένα αρκετά δύσκολο περιβάλλον με κάμερες, αστυνομία, πειθαρχικά και ασφαλώς δίδακτρα.

Ως ΣΣΠ θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να οργανώσουμε μέσα στις σχολές εστίες αντίστασης ενάντια στην εφαρμογή του νόμου Κεραμέως. Ο αγώνας ενάντια στην διάλυση της εκπαίδευσης είναι η μόνη επιλογή για το φοιτητικό κίνημα, αλλά και για όλη την κοινωνία. Να ενισχύσουμε τις κοινωνικές μας συμμαχίες με μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και άνεργους για να ορθώσουμε ένα τείχος – εμπόδιο στην εφαρμογή του σχεδίου των νεοφιλελεύθερων κανίβαλων για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και την κατάργηση του φοιτητικού συνδικαλισμού. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας μέσα από τους Συλλόγους μας, τις Συνελεύσεις και τις Επιτροπές μας, για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για ένα αγωνιστικό ξεκίνημα από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

  •         Κάτω ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοίδη. Ούτε σκέψη για κάμερες, παν. αστυνομία, πειθαρχικά!
  •         Όχι σε δίδακτρα, διαγραφές, μειώσεις εισακτέων. Κανένας νέος έξω από την εκπαίδευση.
  •         Ριζική αύξηση της χρηματοδότησης για τη δημόσια Παιδεία, Υγεία, τις κοινωνικές ανάγκες.