Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ

 

ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ-Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ

Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Το μισο-φασιστικό καθεστώς Ζελένσκι, υποχείριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, κλιμακώνει επικίνδυνα τη σύγκρουση με χτυπήματα σε πυρηνικούς αντιδραστήρες, αιματηρές «αντεπιθέσεις», σαμποτάζ. Οι δυτικοί ιμπεριαλιστές ενισχύουν την Ουκρανία, με δεκάδες δισεκατομμύρια, με όπλα ολοένα πιο βαριά και σύγχρονα. Εκπαιδεύουν τον ουκρανικό στρατό (στην πραγματικότητα έναν ΝΑΤΟϊκό στρατό), ενώ στρατολογούν μισθοφόρους απ’ όλο τον κόσμο. Πρώτη φορά σε καιρό «ειρήνης», το ΝΑΤΟ τέθηκε σε καθεστώς «πυρηνικής αποτροπής» και διεξάγει «ασκήσεις» προετοιμασίας. Οι ΗΠΑ προωθούν την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων π.χ. στην Αν. Ευρώπη. Με το νέο «δόγμα εθνικής ασφάλειάς» τους, ονομάζουν τη Ρωσία «μεγαλύτερη άμεση απειλή», την Κίνα «στρατηγική απειλή». Και όλοι οι δυτικοί ιμπεριαλιστές απαιτούν ενίσχυση της εξοπλιστικής βιομηχανίας, σε μια ασταμάτητη κούρσα εξοπλισμών. Οι επιθετικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ επεκτείνονται παγκόσμια, ανοίγοντας επικίνδυνα μέτωπα (Βαλτική, Βαλκάνια, Ταϊβάν και Ειρηνικός, Καύκασος κ.ά.).Η Ρωσία προχωρά επίσης σε επικίνδυνη κλιμάκωση, δείχνοντας την αντιδραστικότητα και τα αδιέξοδα του καθεστώτος Πούτιν. Η επιστράτευση, η προσάρτηση επαρχιών, οι βομβαρδισμοί, η απάντηση των δυτικών (επίθεση στην Κριμαία κ.ά.), οι απειλές και από τις δύο πλευρές για πυρηνικά, φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός ολοκαυτώματος!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο ρόλο του πιο πιστού σκυλιού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ μας εμπλέκει όλο και πιο βαθιά σε πολεμικά παιχνίδια δηλώνοντας πως «είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία», στέλνοντας διαρκώς στρατιωτικό υλικό στον Ζελένσκι, δίνοντας πλήρη ελευθερία σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ να χρησιμοποιούν τη χώρα ως ορμητήριο (βάσεις, λιμάνια κ.λπ.), καμαρώνοντας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης. Αγοράζει διαρκώς νέους στρατιωτικούς εξοπλισμούς την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στενάζουν υπό το βάρος της φτώχειας και της ακρίβειας. Η απειλή του πολέμου μεταφέρεται και στη γειτονιά μας. Ο αντιδραστικός ανταγωνισμός των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία οξύνεται επικίνδυνα και οι δύο κυβερνήσεις συνεχίζουν τις προκλήσεις. Ο τούρκικος καπιταλισμός διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο, ξεδιπλώνοντας επικίνδυνες βλέψεις. Όμως και η ελληνική αστική τάξη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αντιμετωπίσει την υποβάθμισή της, παίζοντας τον ρόλο του πιο «δεδομένου» και «πρόθυμου» συμμάχου των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, προβαίνει σε όλο και πιο τυχοδιωκτικές κινήσεις.

Το τίμημα των πολέμων το πληρώνουν πάντα οι φτωχοί και αδύνατοι. Σήμερα προσπαθούν να φορτώσουν όλα τα βάρη και τις «θυσίες» (είτε του πολέμου, είτε της οικονομικής κρίσης) στις πλάτες της νεολαίας και των εργαζομένων. Η ακρίβεια, η κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου, η ενεργειακή κρίση θεριεύουν, φτωχοποιώντας ακόμα μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού. Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να πάρει μέτρα προστασίας του πληθυσμού, εντείνει την επίθεση απέναντι στην νεολαία, τους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ψηφίζοντας μια σειρά μέτρων και νομοσχέδια που θα διαλύσουν ό,τι έχει μείνει όρθιο (νόμος Χατζηδάκη, ασφαλιστικό κ.ά.). Αντί για χρήματα σε υγεία-παιδεία, η κυβέρνηση δίνει πακτωλούς χρημάτων σε αστυνομία, εξοπλισμούς, τράπεζες, κανάλια, «ημέτερους». Ξεπουλά κάθε δημόσια περιουσία: δρόμους, λιμάνια, ενέργεια.

Φοιτητές και νεολαία δηλώνουμε ρητά: δεν πολεμάμε, ούτε θυσιαζόμαστε για τα συμφέροντα της ελληνικής ελίτ και των δυτικών ιμπεριαλιστών! Να χτίσουμε ένα αντιπολεμικό, διεθνιστικό κίνημα ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στην φτώχεια, στις αντιδραστικές αστικές τάξεις κι απ’ τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Να ανατρέψουμε την διεφθαρμένη, ακραία ταξική κυβέρνηση Μητσοτάκη, μπλοκάροντας κάθε συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αποτρέποντας κάθε τυχοδιωκτισμό μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Ενάντια στο μιλιταριστικό, σοβινιστικό κλίμα που θέλει στον γύψο τα δικαιώματα και τις ελευθερίας μας.

Σε Ελλάδα – Τουρκία: Κοινοί αγώνες των λαών ενάντια σε Πόλεμο και Εξοπλισμούς. Έξω ΝΑΤΟ και Βάσεις. ΟΧΙ στα Πυρηνικά. ΟΧΙ στους Ιμπεριαλιστικούς Ανταγωνισμούς, στον πόλεμο κυρώσεων στις πλάτες των λαών.