Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΣΠ: ΣΥΛΛΗΨΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΟ ΕΜΠ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

 

ΣΥΛΛΗΨΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΟ ΕΜΠ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ !!

Την Παρασκευή 31/5, ύστερα από μήνυση των πρυτανικών αρχών του ΕΜΠ, άνδρες της ομάδας  ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ συνέλαβαν, έναν 19χρονο φοιτητή, μέλος της πρωτοβουλίας αναρχικών φοιτητών/-τριών, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του. Ο 19χρονος αγωνιστής κατηγορείται για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απείθεια επειδή έκανε γκράφιτι προπαγανδίζοντας τον αγώνα υπέρ του παλαιστινιακού λαού στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Με συνοπτικές διαδικασίες ορίστηκε η δίκη για  την Τρίτη 4 Ιούνη στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η «εγρήγορση» τόσο της αστυνομίας, όσο και των πρυτανικών αρχών, δεν ήταν διόλου τυχαία. Φανερώνει αντιθέτως για άλλη μία φορά την αμέριστη στήριξη της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη και των παρατρεχάμενων της  προς τις ΗΠΑ και το σιωνιστικό Κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ. Για αυτό, αποτελούν ορκισμένο της εχθρό όσοι τολμούν να αγωνίζονται ενάντια στην ολοκληρωτική σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, που αυτή τη στιγμή παλεύει κυριολεκτικά για την επιβίωσή του. Η πλήρης πρόσδεση της κυβέρνησης στο μπλοκ των Δυτικών ιμπεριαλιστών και η άνευ όρων εργαλειοποίηση της χώρας μας για κάθε αιματοβαμμένο τους συμφέρον, φαίνεται από το πόσο πιστά προσπαθούν να «αντιγράψουν» και να επιβάλουν το αστυνομοκρατούμενο καθεστώς των ΗΠΑ. Διώκουν και καταστέλλουν με μανία όποιον αντιδρά, εκκενώνουν καταλήψεις προληπτικά γιατί φοβούνται την επέκταση του παγκόσμιου κινήματος αλληλεγγύης υπέρ του παλαιστινιακού λαού και στην Ελλάδα, ενώ μάλιστα δεν δίστασαν να απελάσουν με συνοπτικές διαδικασίες αγωνιστές από κατάληψη για την Παλαιστίνη.

 Η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ βουλιάζει τη χώρα ολοένα και περισσότερο στη δύνη του πολέμου, εμπλέκοντάς μας στα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ – ΕΕ. Καταδικάζει τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους φτωχούς να ζουν μέσα στην φτώχεια και την εξαθλίωση, ξεπουλάει την Παιδεία/Υγεία και κάθε δημόσιο αγαθό, μας πετσοκόβει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Κυβερνώντας με διαρκή πραξικοπήματα, βουτηγμένη στα σκάνδαλα και την ασυδοσία, βασίζεται όλο και περισσότερο στη γιγάντωση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, τις διώξεις αγωνιστών, την αυταρχικοποίηση του ποινικού κώδικα – και κυρίως στη στήριξη των πιο βρώμικων κομματιών του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ.

Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει! Απέναντι σε όλες αυτές τις επιθέσεις πρέπει να ορθώσουμε την αντεπίθεσή μας. Μέσα από τις δομές αυτοοργάνωσής μας, με ενότητα και αλληλεγγύη να οικοδομήσουμε έναν ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας, που θα μπορέσει να βάλει τέλος στις επιθέσεις της κυβέρνησης. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστούμε τόσο τις ζωές και τα δικαιώματά μας, όσο και τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

·       Άμεση άρση κάθε δίωξης και οριστική αθώωση του φοιτητή

·       Λευτεριά στην Παλαιστίνη – άμεση κατάπαυση του πυρός

·       Καμία στήριξη στο σιωνιστικό Κράτος του Ισραήλ

·       Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη