Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΣΠ | Ιωάννινα: Καταγγελία της ΣΣΠ Ιστορικού-Αρχαιολογικού. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ στα φασιστικά και ακροδεξιά μορφώματα


Στις 12/6, δύο εκλεγμένα μέλη με την ΣΣΠ (Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη) στον Σύλλογο του Ιστορικού-Αρχαιολογικού(Ι/Α) δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από γνωστό φασιστοειδές, όταν μπήκαν στην αίθουσα που θα εξετάζονταν στο μάθημά του κ. Μαντά. Η απάντηση που πήρε από τα μέλη της ΣΣΠ ήταν αντίστοιχη και έληξε όταν μπήκε στη μέση ο επιτηρητής του μαθήματος.

Ο εν λόγω επιτηρητής προσπάθησε να εμποδίσει τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην εξέταση, ενώ θα άφηνε τον θρασύδειλο «φοιτητή» να δώσει κανονικά το μάθημά του(!). Παρά την κατακραυγή πολλών φοιτητών που απαιτούσαν τον αποκλεισμό του, ο «άκρως δημοκρατικός» κ. Μαντάς δεν ήθελε να «διωχθεί κανείς» λέγοντας μάλιστα ότι «είναι δικαίωμα του καθενός να στηρίζει ό,τι θέλει, όπως την Χρυσή Αυγή και ακροδεξιές απόψεις»! Περιττό να πούμε ότι η υπεράσπιση τέτοιων «δημοκρατικών αξιών» είναι χυδαία και επικίνδυνη. Η ανοχή απέναντι σε φασιστικές «απόψεις» που πάντα καταλήγουν σε φασιστικές συμπεριφορές, είναι θανάσιμος κίνδυνος κάθε έννοιας δημοκρατίας.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα καταστατικά των Φοιτητικών Συλλόγων που συγκροτήθηκαν μετά την πτώση της Χούντας, προβλέπουν τον αποκλεισμό από συνελεύσεις, εκλογές κ.α., μελών φασιστικών οργανώσεων ή ατόμων με φασιστικές αντιλήψεις. Με σεβασμό σε αυτήν την πραγματικά δημοκρατική αρχή, ως ΣΣΠ είχαμε επιβάλλει την διαγραφή του συγκεκριμένου ατόμου σε προηγούμενη γενική συνέλευση και εμποδίσαμε την συμμετοχή του στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουμε με ανάλογη αποφασιστικότητα κάθε προσπάθεια να «σηκώσουν κεφάλι» τέτοια μορφώματα, μέσα στους συλλόγους μας και όχι μόνο…

Απέναντι σε όλους τους δήθεν «δημοκράτες» που ανησυχούν για την άνοδο της ακροδεξιάς- που φάνηκε και στις πρόσφατες Ευρωεκλογές-, τους απαντάμε ότι μάλλον ανησυχούν περισσότερο όταν κάποιος προσπαθεί να την αντιμετωπίσει! Δεν είναι τυχαίο που αυτοί οι υμνητές της σβάστικας «φοράνε την γραβάτα» τους και βρίσκουν καταφύγιο στα ψηφοδέλτια της ΔΑΠ μέσα στους Φοιτητικούς Συλλόγους ή παίρνουν τα μισά υπουργεία στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη (Άδωνις, Πλεύρης, Βορίδης, κ.α.). Άλλωστε μοιράζονται το ίδιο ακριβώς μίσος για τα δικαιώματα των νέων, των εργαζομένων, των φτωχών και των μεταναστών και γι’ αυτό μισούν ακόμα παραπάνω αυτούς που έχουν αποφασίσει να τα υπερασπιστούν μέχρι τέλους!

Η ΣΣΠ θα συνεχίζει να παλεύει με όλες της τις δυνάμεις στον σύλλογο του Ι/Α, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, την προστασία του Άρθρου 16, κάθε κοινωνικού δικαιώματος σε Υγεία, Ασφάλιση, Εργασία και των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας. Απέναντι στο χουντικό καθεστώς του Μητσοτάκη και τα ακροδεξιά του συμπληρώματα, που φορά έναν ξεφτισμένο κοινοβουλευτικό μανδύα που υποστηρίζεται μόλις από το 10% της ελληνικής κοινωνίας.