Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΣΠ | Θεσσαλονίκη: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΡΕΣ ΕΚΚΕΝΩΝΟΥΝ ΣΤΕΚΙΑ– ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΡΕΣ ΕΚΚΕΝΩΝΟΥΝ ΣΤΕΚΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

              Το πρωί της Παρασκευής 7/6, η τεχνική υπηρεσία μαζί με την υπηρεσία φύλαξης του πανεπιστημίου, έπειτα από αίτημα της κοσμήτορας της ΣΘΕ, Χαράς Χαραλάμπους εισέβαλλε στο στέκι του Γεωλογικού και στο καμαράκι της Θεατρικής Ομάδας του Φυσικού, γκρέμισαν έναν τοίχο και κατάσχεσαν πράγματα που υπήρχαν εκεί. Η εκκένωση των πολιτικών χώρων ευθυγραμμίζεται με τον νόμο Πιερρακάκη για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας. Στο Πανεπιστήμιο Α.Ε. που επιχειρούν να χτίσουν δε χωράνε, στέκια, καταλήψεις, χώροι πολιτικής έκφρασης και κοινωνικοποίησης. Ο στόχος όλων των νεοφιλελεύθερων είναι να καταπνίξουν οποιασδήποτε αντίσταση και αγώνα των φοιτητών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και στον ταξικό αποκλεισμό. Η ΝΔ επιδιώκει το πανεπιστήμιο να λειτουργεί σαν Α.Ε., να εφαρμόζει δίδακτρα και να το «καθαρίσει» από τον φοιτητικό συνδικαλισμό. Η κυβέρνηση είναι απόλυτα αποφασισμένη να υλοποιήσει μέχρι τέλους τα νεοφιλελεύθερα σχέδιά της, με κάθε κόστος, θυσιάζοντας τα πάντα στον βωμό του κέρδους. Ήδη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με τους πρυτάνεις, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τα αγωνιζόμενα κομμάτια των φοιτητών. Τους τελευταίους μήνες έχουν επιδοθεί σε ένα «κυνήγι μαγισσών», συλλαμβάνουν φοιτητές που κάνουν δράσεις υπερ της Παλαιστίνης, εκκενώνουν στέκια και καταλήψεις εντός των πανεπιστημίων.

              Απέναντι σ’ αυτήν τη ζοφερή κατάσταση, το φοιτητικό κίνημα πρέπει να απαντήσει δυναμικά. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, η φίμωση της πολιτικής μας δράσης, σ’ αυτήν τη νέα χούντα. Το νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια μπορεί να ψηφίστηκε, ο αγώνας των φοιτητών όμως συνεχίζεται. Πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο του φοιτητικού κινήματος των προηγούμενων μηνών, με καταλήψεις, διαδηλώσεις, οργανώνοντας την μαζική αυτοάμυνα του κινήματος. Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και κάθε μνημονιακό ρετάλι που μας βυθίζει στην φτώχεια και εξαθλίωση. Ο αγώνας για την δημόσια-δωρεάν παιδεία δεν τρομοκρατείται.

·       ΔΗΜΟΣΙΑ- ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ.

·       ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ, ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ- ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ.

·       ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.