Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όλοι/ες στην αντικυβερνητική διαδήλωση της ΔΕΘ Σάββατο 7/9, 18.00 Αγ. Σοφίας με Εγνατία

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Προσυγκέντρωση: Σάββατο 7/9, 18.00 Αγ. Σοφίας με Εγνατία


Στα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ, ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα, δηλαδή την όξυνση της επίθεσης σε νεολαία και εργαζόμενους, στα δικαιώματά και τις κατακτήσεις μας. Η «σταθερότητα του 41%», κατέρρευσε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, όπου έχασε σχεδόν 1εκ. ψήφους. Αυτό αποτυπώνει την κοινωνική δυσαρέσκεια και οργή, για την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ. Την ίδια φθίνουσα πορεία ακολουθούν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), καθώς μαζί χάνουν 450.000 ψήφους. Έτσι εξηγείται και το τεράστιο ποσοστό της αποχής, περίπου 59%, που αποκρυσταλλώνει την κρίση αντιπροσώπευσης, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η κρίση του ελληνικού καπιταλισμού, μαζί με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ, οδηγεί όλο και περισσότερους εργαζόμενους και νεολαία στα όρια της φτώχιας. Κύριοι στόχος της κυβέρνησης: το ξεπούλημα της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, με τον ν. Γεωργιάδη και τα απογευματινά χειρουργεία, και η διάλυση των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης. Επιπλέον, έρχεται με νέα σκληρά αντεργατικά μέτρα, θεσπίζοντας την 6ήμερη και 13ωρη εργασία. Η κατάσταση γίνεται πολύ πιο ασφυκτική με τις αυξανόμενες τιμές στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, για αυτό το καθεστώς Μητσοτάκη επενδύει στην καταστολή. Χτίζει ένα μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, μια προληπτική αντεπανάσταση για να τσακίσει κάθε αντίσταση. Την ίδια στιγμή, φτωχοί και νέοι, βρισκόμαστε υπό την απειλή ενός γενικευμένου πολέμου, τα προεόρτιά του οποίου βλέπουμε με τα ανοιχτά μέτωπα σε Παλαιστίνη και Ουκρανία, όπου συμμετέχει και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι επιθέσεις στην παιδεία είναι εξίσου καταιγιστικές, με το ν. Πιερρακάκη να καταργεί το άρθρο 16 του συντάγματος. Επιπλέον, η κυβέρνηση επικεντρώνεται σε 2 κομβικές επιθέσεις την φετινή χρονιά: α) την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Δωρεάν Μέριμνας, με το ξεπούλημα των Εστιών – Λεσχών σε εργολάβους-ιδιώτες και β) την εφαρμογή των διαγραφών, επιχειρώντας να πετάξουν εκτός εκπαίδευσης περίπου το 50% των φοιτητών πανελλαδικά. Μπροστά σε όλα αυτά, όλοι οι φοιτητές πρέπει να ξαναβγάλουμε το φοιτητικό κίνημα στο προσκήνιο και να βάλουμε φωτιά στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης! Πρώτος σταθμός του αγώνα μας, η μαζική συμμετοχή των φοιτητών στην αντικυβερνητική διαδήλωση της ΔΕΘ!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Το μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα άλλαξε το τοπίο. Οι φοιτητές βγήκαν στους δρόμους και διεκδίκησαν δημόσια-δωρεάν εκπαίδευση, σπάζοντας το κλίμα απογοήτευσης και ηττοπάθειας που είχε επικρατήσει από την προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά. Το αντίπαλο στρατόπεδο ετοιμάζει την αντεπίθεσή του, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς.  Για να καταφέρουμε οι αγώνες μας να οδηγούνται σε νίκες, χρειαζόμαστε ένα σχέδιο που θα συγκρουστεί μέχρι τέλους με το σάπιο καθεστώς Μητσοτάκη, ένα σχέδιο πραγματικά επαναστατικό. Οι «δημοκρατίες» των πλουσίων, δεν πέφτουν με λόγια στη Βουλή, αλλά με ταξική ενότητα και ένα σχέδιο πάλης που θα ενώνει όλους τους αγώνες σε μία ενιαία ταξική σύγκρουση. Δεν φτάνει μία κυβερνητική αλλαγή, χρειάζεται μία κοινωνική ανατροπή. Με μία άλλη δομή εξουσίας, μια πραγματική εργατική δημοκρατία που θα ανοίξει τον δρόμο για τον Σοσιαλισμό.


Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Ανάγκες και μισθούς - Όχι για εξοπλισμούς και αστυνομία.

Δημόσια-δωρεάν παιδεία για όλους. Εστίες και Λέσχη για όλους. Ούτε σκέψη για διαγραφές, δίδακτρα και ΣΔΙΤ!

Όχι στον πόλεμο - Έξω Βάσεις και ΝΑΤΟ. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης - Λευτεριά στην Παλαιστίνη!