Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΣΠ: ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ-ΝΑΤΟ

 Να παρθεί ΑΜΕΣΑ πίσω η συμφωνία ΕΚΠΑ - LOCKHEED MARTIN!!

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ επιχειρεί να εξοντώσει τον παλαιστινιακό λαό, έχοντας λάβει το «πράσινο φως» από ΗΠΑ και ΕΕ. Στην Γάζα πραγματοποιεί μια τρομακτική γενοκτονία, με τον αριθμό των νεκρών να υπολογίζεται στις 200.000! Οι αυξανόμενες ανταλλαγές πυρών μεταξύ Ισραήλ και Ιράν-Λιβάνου, οι πρόσφατες προκλητικές ενέργειες του Ισραήλ (δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Χανίγια σε ιρανικό έδαφος, επίθεση με στόχο τη Χεζμπολάχ μέσα στη Βυρηττό), αποσκοπούν στον εξαναγκασμό του Ιράν να μπει πιο ενεργά στον πόλεμο και να ξεσπάσει μια γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή. Οι διαπραγματεύσεις που γίνονται για εκεχειρία είναι υποκριτικές, δεν αφορούν την προστασία του παλαιστινιακού λαού, αλλά την κάμψη των αντιδράσεων που υπάρχουν στο εσωτερικό των ΗΠΑ ενόψει προεδρικών εκλογών, των ευρωπαϊκών χωρών και του Ισραήλ, όπως και να απαλλαχθούν τα αραβικά καθεστώτα από την κατηγορία της προδοσίας της Παλαιστίνης.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει βαμμένα τα χέρια της με παλαιστινιακό αίμα, πρωτοστατεί στην οικονομική, πολιτική και στρατιωτική στήριξη στο σιωνιστικό Ισραήλ. Όχι μόνο υιοθετεί πλήρως την αισχρή σιωνιστική προπαγάνδα, αλλά επιπλέον μάς σέρνει σε επικίνδυνες πολεμικές περιπέτειες, μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντη αμερικανική βάση (Σούδα, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη κ.λπ.): παρέχει υποδομές, στρατόπεδα και λιμάνια για τον ανεφοδιασμό της ισραηλινής πολεμικής μηχανής, σπεύδει από τους πρώτους στη διεθνή ναυτική δύναμη στην Ερυθρά θάλασσα για τον αποκλεισμό των Χούθι της Υεμένης. Μέσα στο διάστημα της σφαγής στην Γάζα, δεν ντρέπονται να σχεδιάζουν υποθαλάσσια διασύνδεση για ηλεκτρικό ρεύμα με το Ισραήλ!

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Αυτή τη στάση της κυβέρνησης ακολουθούν κατά πόδας και ελληνικά πανεπιστήμια, στο ίδιο μοτίβο συνεργασιών με κολοσσούς της βιομηχανίας πολέμου όπως τα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια! Μετά τη συνεργασία, το 2023, του ΕΜΠ με την Intracom, κομμάτι της οποίας ανήκει στον ισραηλινό κολοσσό Israel Aerospace Industries έρχεται τώρα συμφωνία για πρόγραμμα υποτροφιών φοιτητών του ΕΚΠΑ με την αμερικάνικη πολυεθνική Lockheed Martin. H Martin αποτελεί έναν από τους κύριους στρατιωτικούς προμηθευτές του Ισραήλ, καθώς παρασκευάζει πυραύλους και πολεμικά αεροσκάφη, που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις στη λωρίδα της Γάζα, ενώ εξοπλίζει με πυραύλους και την Ουκρανία. Η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται σε μια πολύ επικίνδυνη στιγμή και εντάσσεται στα πλαίσια στροφής των δυτικών κυβερνήσεων στην λεγόμενη «πολεμική» οικονομία. Μέχρι και το τελευταίο ευρώ που καλύπτει τις κοινωνικές ανάγκες πρέπει να τροφοδοτηθεί στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ για την διατήρηση και επέκταση των πολεμικών μετώπων σε όλο τον πλανήτη. Η δημόσια περιουσία των πανεπιστημίων, οι πόροι και το δυναμικό τους θα χρησιμοποιούνται για βοήθεια στις σφαγές χιλιάδων παλαιστίνιων και παράλληλα για την μεγιστοποίηση των κερδών, μέσω διαφήμισης και προώθησης τέτοιων εταιριών!

Είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ενταθεί η εκστρατεία διάλυσης και ξεπουλήματος της δημόσιας δωρεάν Παιδείας, ως συνέχεια των φιλοπόλεμων και τυχοδιωκτικών πολιτικών της. Αυτό σηματοδοτεί η κατάργηση του άρθρου 16 και η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων, η επανακύρωση της συνθήκης της Λισαβόνας, ο αποκλεισμός χιλιάδων νέων από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η διάλυση της φοιτητικής μέριμνας. Απέναντι σε αυτές τις δολοφονικές πολιτικές, χρειαζόμαστε ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα αμέριστης υποστήριξης στον αγώνα των παλαιστινίων, στον δρόμο που χάραξαν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Ευρώπης κ.ά. Αυτή την κρίσιμη ώρα, πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΗΡΩΪΚΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ. Με έναν αγώνα διαρκείας: διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, με κάθε μορφή πάλης και με όλες μας τις δυνάμεις να απαιτήσουμε:

·        ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ! Να ηττηθεί το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία συνεργασία μαζί του (οικονομική, στρατιωτική, διπλωματική, ακαδημαϊκή).

  • ΚΑΤΩ η αιματοβαμμένη και φιλοπόλεμη κυβέρνηση Μητσοτάκη