Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9

ΑΘΗΝΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9 | 17:00 | ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9 | 18:30 | ΚΑΜΑΡΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9 | 18:00 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9 | 18:00 | ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 

Πριν από 7 χρόνια, στις 17 Σεπτέμβρη 2013, ο Γιώργος Ρουπακιάς, υψηλόβαθμο στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στη Νίκαια δολοφόνησε τον καλλιτέχνη, εργάτη και αντιφασίστα Παύλο Φύσσα, γνωστό ως Killah P. Κατά την διάρκεια εξόδου του Φύσσα σε μαγαζί στο Κερατσίνι υπήρξε ένταση ανάμεσα στην παρέα του και σε χρυσαυγίτες. Οι χρυσαυγίτες ειδοποίησαν τον πυρηνάρχη Πατέλη. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του Πατέλη με τον βουλευτή της Χ.Α. Λαγό και το μήνυμα του Πατέλη με το οποίο συγκροτήθηκε το τάγμα εφόδου και οργανώθηκε η επίθεση. Πριν τα μεσάνυχτα περίπου 50 άτομα με σιδηρογροθιές και ρόπαλα προχωρούσαν προς το κατάστημα, ενώ άλλοι κατευθύνονταν εκεί με οχήματα, ανάμεσα τους και ο Ρουπακιάς. Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε με την ανοχή της αστυνομίας, η οποία επενέβη μόνο αφού ο Φύσσας είχε δεχθεί ήδη πολλαπλές μαχαιριές.

Το έγκλημα αυτό δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αποτελεί ένα μέρος της δράσης της φασιστικής οργάνωσης, η οποία σκοτώνει, ξυλοκοπεί και απειλεί μετανάστες, εργάτες, αντιφασίστες με την ενθάρρυνση πολλές φορές των Μ.Μ.Ε και των κομμάτων της αστικής «δημοκρατίας». Η Χ.Α αποτέλεσε για τα κόμματα αυτά το κατάλληλο εργαλείο, από την μία για την ενσωμάτωση των πιο συντηρητικών αλλά και αντιδραστικών μερίδων, καθώς η ΧΑ προβαλλόταν σαν αντισυστημικό – αντιμνημονιακό κόμμα και από την άλλη για την επίθεση απέναντι στο εργατικό κίνημα, ως εφεδρεία και ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών καταστολής. Με τις πλάτες του κατασταλτικού και κρατικού μηχανισμού δρούσε ανενόχλητη και παρουσιαζόταν ως η λύση για την κρίση που την γέννησε.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι, σύλλογοι, σωματεία κατέβηκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν αναγκάζοντας την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να παραπέμψει σε δίκη όχι μόνο το Ρουπακιά, αλλά και όλα τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης. Η φασίζουσα πολιτική της ΝΔ φάνηκε από την καθυστέρηση της δίκης και την απελευθέρωση των ενόχων, έως την χουντικού τύπου πολιτική, που ασκεί σήμερα με την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, τα αντεργατικά μνημονιακά μέτρα, την κατάργηση των διαδηλώσεων, την καταδίωξη των συνδικαλιστών και των απεργών και με όλα τα νεοφιλελεύθερα μέτρα, σύμφωνα με τα δόγματα «Νομός και Τάξη» και «απαγορεύεται το απαγορεύεται για το κεφάλαιο». Ιδιαίτερα σήμερα που η κρίση του συστήματος θεριεύει ξανά και με την επίκληση των «εθνικών κινδύνων», με την αντιδραστική προπαγάνδα των «ειδικών» και της «ατομικής ευθύνης», με το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, θέλουν να βάλουν τους αγώνες και το κίνημα στο γύψο! Την ίδια πολιτική ακολούθησε και ο κατ’ ευφημισμό «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ με την αλλαγή του ποινικού κώδικα με αποτέλεσμα οι φασίστες - τρομοκράτες να λάβουν ηπιότερη μεταχείριση και στρέφοντας τις κατασταλτικές δυνάμεις ενάντια στους διαδηλωτές.

Ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα της κρίσης και σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος, της ίδιας της αστικής πολιτικής και της αστικής δημοκρατίας, η οποία τον φροντίζει, τον προστατεύει και τον διαιωνίζει, για να τον χρησιμοποιήσει όποτε νιώσει ότι απειλείται από το εργατικό κίνημα. Οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, η αστυνομία καθώς και η αστική δικαιοσύνη πιθανόν σκοπεύουν να λυτρώσουν τους φασίστες τρομοκράτες καταδικάζοντας σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως μόνο τον Ρουπακιά ως ένοχο για την δολοφονία, αφήνοντας ατιμώρητα τα υπόλοιπα μέλη. Οφείλουμε να οργανωθούμε και να αντεπιτεθούμε μέχρι την οριστική και τελειωτική καταδίκη της ΧΑ αλλά και ενάντια στον φασισμό του κτηνώδους νεοφιλελευθερισμού, που γεννά η κυβέρνηση Μητσοτάκη υλοποιώντας το χουντικής έμπνευσης μνημονιακό- κατασταλτικό σχέδιό της. Στις 7 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 θα βγει η απόφαση του δικαστηρίου. Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα καλεί τον κόσμο να παρευρεθεί έξω από την αίθουσα του Εφετείου. Η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι μετανάστες και πρόσφυγες, είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να παλέψουμε για να ξεμπερδεύουμε με κάθε είδους φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό! Να ενωθούμε στο δρόμο και με μαχητικές μορφές πάλης και αυτοοργάνωση να τσακίσουμε αυτούς που μας τσακίζουν τις ζωές!

  •         Διάλυση της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».
  •         Παραδειγματική, βαριά καταδίκη όλων των ηθικών αυτουργών και του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιά.
  •         Κάτω το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για την κατάργηση των διαδηλώσεων.
  •         Κάτω τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα.