Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακόινωση της ΣΣΠ για τις δηλώσεις Κεραμέως στις 30/9

Εξοργιστικές δηλώσεις Κεραμέως

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Ζητάμε μέτρα προστασίας και λεφτά για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία και μας τιμωρούν επιβάλλοντας την τηλε-εκπαίδευση!

 

 

Σε μια κατάπτυστη ανακοίνωση προχώρησε η Υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, την Τετάρτη 30/9, επιδεικνύοντας μια τιμωρητική στάση απέναντι στους δίκαιους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα των μαθητών! Αντί να δώσουν λεφτά στα σχολεία, αντί να προσλάβουν εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες, αντί να δώσουν κατάλληλες μάσκες(ακόμη δεν έχουν υπολογίσει τις σωστές διαστάσεις!) και να φτιάξουν τμήματα 15 μαθητών, οι εγκέφαλοι των «ειδικών» και «αρίστων»του Υπουργείου Παιδείας, «βρήκαν τηλύση» :

1)     Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

2)     Στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη, ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Αυτή είναι η λύση για την αντιμετώπιση των καταλήψεων: αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, επιβάλλουν υποχρεωτική τηλε-εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία και μαθήματα σε αργίες, εορτές και Σάββατα. Άραγε αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών, πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία και πόσα θα μείνουν ανοιχτά μέσα στον Οκτώβριο λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας;

Να συνεχίσουμε τους αγώνες μας, με αυτοοργάνωση, μαχητικότητα και ενότητα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας! Δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε κορόιδα! Σε κανένα κατειλλημένο σχολείο να μην εφαρμοστεί η τηλε-εκπαίδευση, που δεν αποτελεί παρά καρικατούρα μαθήματος και είναι ανοιχτή και τιμωρητική απεργοσπασία! Κανένας μαθητής να μην συμμετέχει στα «τηλε-μαθήματα», αντίθετα όλοι να συμμετέχουν ενεργά στην κατάληψη των σχολείων τους! Δεν θα μας φιμώσουν φυλακισμένους στα σπίτια μας, για να μας πειθαρχούν σαν πρόβατα – Όλοι στις καταλήψεις και τις συνελεύσεις μας, Όλοι στα συλλαλητήρια και στους δρόμους! Να ξεσηκώσουμε μαζί μας γονείς και εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, άνεργους και φτωχούς, για να νικήσουμε τις άθλιες προκλήσεις του υπουργείου και της κυβέρνησης, για να ανασάνουμε ξανά! Απαιτούμε να μην εφαρμοστούν τα μέτρα της Κεραμέως και να ανακαλέσει άμεσα τις δηλώσεις της – Απαιτούμε πραγματικές λύσεις στα προβλήματά μας!