Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

ΜΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Όλοι στο μαθητικό συλλαλητήριο:

ΑΘΗΝΑ: Πέμπτη 1/10, 12:00, Προπύλαια

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Πέμπτη 1/10, 11:00, Άγαλμα Βενιζέλου

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Πέμπτη 1/10,18:00, ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Η Μαθητική Αντεπίθεση χαιρετίζει τις εκατοντάδες καταλήψεις σχολείων(πλέον είναι πάνω από 200!) που ξέσπασαν με το άνοιγμα της νέας σχολικής χρονιάς σε πολλά μέρη της Ελλάδας, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας, ενάντια στην εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν εκατοντάδες σχολικά τμήματα λόγω εμφάνισης κρουσμάτων.

Καταγγέλλουμε την συντονισμένη προπαγάνδα κυβέρνησης - ΜΜΕ – αστυνομίας όπου είτε με ψέματα, είτε με απειλές και εκφοβισμούς προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους μαθητές και να σπάσει τις καταλήψεις: Αναίτιες προσαγωγές μαθητών που οργάνωναν την κατάληψη του σχολείου τους τα ξημερώματα στο Κερατσίνι, στον Πειραιά. Μπάτσοι που προσπαθούν να «νουθετήσουν» τους μαθητές λέγοντας τους πως «θα λερώσουν το ποινικό τους μητρώο και πως η αστυνομία θα αναγκαστεί να επέμβει, αν συνεχιστούν οι καταλήψεις». Μέχρι και εξαγριωμένοι «γονείς» προσπάθησαν εντελώς φασιστικά να σπάσουν κατάληψη σχολείου στον Άλιμο Αττικής, χτυπώντας και τραυματίζοντας μαθητές.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ & ΔΕΝ «ΜΑΣΑΜΕ» ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ & ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ!

  •    Λένε πως με τις καταλήψεις στερείται το δικαίωμα στη μόρφωση, ενώ αντίθετα είναι η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και οι δραστικές περικοπές της δημόσιας χρηματοδότησης για τα σχολεία και την παιδεία διαχρονικά, που έχουν διαλύσει τα σχολεία μας και εμποδίζουν πολλούς συμμαθητές μας να συνεχίσουν τις σπουδές τους!
  •   Λένε πως οι καταλήψεις γίνονται ενάντια στη χρήση μάσκας, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων που είναι υπό κατάληψη διεκδικεί μάσκες και μέτρα προστασίας!
  • Λένε πως οι καταλήψεις είναι κομματικά υποκινούμενες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν πως είναι από το κυβερνητικό κόμμα της ΝΔ, που με την ανεύθυνη πολιτική του ωθεί τους μαθητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να σώσουν τις ζωές τους!

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ & ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Η κυβέρνηση φοβάται τις καταλήψεις και το μαθητικό κίνημα, γιατί αποτελούν μια έμπρακτη και μαχητική αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής. Έχοντας βάλει στο στόχαστρο τη νεολαία με τα ιδεολογήματα της «ατομικής ευθύνης» και της «ανευθυνότητας» τρέμουν μην ξεσηκωθεί, γιατί μπορεί να συσπειρώσει γύρω της κάθε καταπιεσμένο: εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους, ανέργους και φτωχούς, γιατί αυτό θα σημάνει την αρχή του τέλους της κυβέρνησης.

Με αυτοοργάνωση των αγώνων μας μέσα από Συνελεύσεις και συντονιστικές επιτροπές κατάληψης, να συνεχίσουμε τις καταλήψεις στα σχολεία μας και να ξεσηκώσουμε και τα υπόλοιπα σχολεία που δεν έχουν πάρει ακόμα τον δρόμο του αγώνα. Να ενώσουμε τους αγώνες μας με πραγματικά συντονιστικά καταλήψεων ανά γειτονιά και ευρύτερα, που θα λειτουργούν δημοκρατικά, από τους ίδιους τους μαθητές και για τους μαθητές. Με μαχητικές διαδηλώσεις σε γειτονιές, αλλά και στο κέντρο κάθε πόλης να ενώσουμε τους αγώνες μας με τους αγώνες των φοιτητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων. Για ένα κίνημα καταλήψεων διαρκείας, που θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του και θα επιβάλλει τις ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους!

  • Λεφτά για  Υγεία – Παιδεία-κοινωνικές ανάγκες, όχι για εξοπλισμούς- αστυνομία - ΜΜΕ
  • Το πολύ 15 μαθητές ανά τμήμα, για να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις
  •  Δωρεάν μάσκες, σωστών διαστάσεων, και αντισηπτικά, επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ για όλους (μαθητές –εκπ/κούς)
  •   Άμεσες μόνιμες προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού εκπαιδευτικών και καθαριότητας για την κάλυψη των αναγκών