Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΝΔ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 17/11, 14:00, ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ!

 ΤΟΤΕ ΤΑΝΚΣ, ΤΩΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

                         Τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο - Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές - Έφοδος και στην Πανεπιστημιούπολη (Photos/Videos) - Media

Οι συμμορίες της ΕΛΑΣ εισέβαλαν σήμερα, 13/11, 4 μέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και προσήγαγαν δεκάδες μέλη αυτόνομων και ελευθεριακών σχημάτων, που είχαν συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσουν συνέλευση για το τριήμερο και την πορεία του Πολυτεχνείου. Η αστυνομία μάλιστα λίγα λεπτά μετά την εισβολή, εισέβαλε και στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου, στο συγκρότημα της Ζωγράφου, η οποία βρισκόταν υπό κατάληψη για τους ίδιους λόγους! Και εκεί πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προσαγωγές!

Από το πρωί τα καθεστωτικά ΜΜΕ προετοίμαζαν το κλίμα για την αστυνομική επέμβαση, δείχνοντας καρέ-καρέ τις επιχειρήσεις της αστυνομίας και εν τέλει την εισβολή της εντός του χώρου! Δεν δίστασαν μάλιστα να εμφανίσουν έξω από το Πολυτεχνείο και το όχημα της αύρας, που αποτελεί σύμβολο των πιο μαύρων σελίδων της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Όλες αυτές οι εικόνες αποτελούν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό: έχουμε χούντα, όποιος εργαζόμενος, φτωχός, νέος τολμάει να διαμαρτύρεται ή να διαδηλώνει θα χτυπιέται και θα συλλαμβάνεται! Αποτελεί μια επιχείρηση τρομοκράτησης του ελληνικού λαού εν όψει της πορείας του Πολυτεχνείου, ώστε αυτός να «κάτσει σπίτι του»! Ο Μ. Χρυσοχοϊδης μάλιστα ανακοίνωσε ξανά σήμερα πως η πορεία του Πολυτεχνείου θα απαγορευθεί, έχοντας μάλιστα το θράσος να αναφέρει:

«Απαγορεύεται φέτος η πορεία, η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού… Δεν απειλούνται δικαιώματα, δεν υπάρχουν σχέδια κατά της ελεύθερης έκφρασης και της Δημοκρατίας… Να ζήσουμε φέτος για να γιορτάσουμε του χρόνου.»

Ο Χρυσοχοϊδης τόλμησε να δηλώσει πως δεν απειλούνται δικαιώματα, την στιγμή που η αστυνομία αποτελεί το μόνο πραγματικό άσυλο ανομίας στη χώρα, καθώς είναι υπεύθυνη για βασανιστήρια και καταπάτηση κάθε θεμελιώδους ανθρωπίνου δικαιώματος και δεν έχει υπάρξει η παραμικρή τιμωρία! Την στιγμή που οικοδομούν μια χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα και έχουν κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο, ψηφίζοντας το χουντο-νόμο των διαδηλώσεων! Την στιγμή που δημιουργούν συνδικαλιστικό τμήμα της Ασφάλειας για τα πανεπιστήμια, όπως αντίστοιχα υπήρχε στη χούντα, την στιγμή που στέλνει αύρες έξω από το Πολυτεχνείο! Τόλμησε, τέλος, να δηλώσει πως δεν θα ζήσουμε φέτος λόγω της διαδήλωσης για το Πολυτεχνείο και όχι λόγω της ανεύθυνης και υγειονομικά επικίνδυνης πολιτικής της ΝΔ, που έχει δολοφονήσει εκατοντάδες φτωχούς και εργαζόμενους!

Με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων της ΝΔ θέλει να επιβάλει τη χουντική απαγόρευση της κυκλοφορίας, ποινικοποιώντας τους αγώνες, συλλαμβάνοντας και χτυπώντας όσους διαμαρτύρονται ενάντια στην εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης! Τόσους μήνες δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, παρά συνέχιζε τις αντεργατικές της επιθέσεις, με στόχο να περάσει τα σπασμένα της κρίσης στις πλάτες μας! Χάριζε εκατομμύρια ευρώ σε «ημετέρους» επιχειρηματίες και φυσικά στους καναλάρχες για να μας «μπουκώνουν» με τα ιδεολογήματα της «ατομικής ευθύνης» και της «ανευθυνότητας των νέων»! Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την τρομακτική διασπορά του ιού και

εκατοντάδες νεκρούς, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται απότομα μέρα με τη μέρα! Είναι ξεκάθαρο πως η χουντική απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν έχει καμία σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά χρησιμοποιείται για να βάλει τους αγώνες και τα δικαιώματα μας «στο γύψο»!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Γελιούνται αν νομίζουν πως θα τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό με αυτές τους τις κινήσεις! Όλα αυτά δεν μας τρομοκρατούν, παρά μονάχα μας εξοργίζουν! Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν πήρε άδεια από τη χούντα των συγματαρχών για να πραγματοποιηθεί, έτσι και η διαδήλωση του Πολυτεχνείου δεν θα πάρει άδεια από τη χούντα των Μητσοτάκη-Χρυσοχοϊδη!

Γιατί η υγειονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με την καταστολή, ούτε με γελοιότητες του στυλ «η αστυνομία αποτελεί το ΕΣΥ της χώρας», αλλά ενισχύοντας το μόνο πραγματικό σύστημα υγείας της χώρας, τα δημόσια νοσοκομεία, δημιουργώντας χιλιάδες κλίνες ΜΕΘ, με μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ κ.α. Γι αυτό, ο αγώνας για να πραγματοποιηθεί η πορεία για το Πολυτεχνείο, είναι αγώνας για την προστασία των ζωών μας από την ανεύθυνη πολιτική της ΝΔ, είναι αγώνας για να ικανοποιηθούν όλα τα παραπάνω αιτήματα μας!! Γι αυτό, η πορεία του Πολυτεχνείου πρέπει και μπορεί να μετατραπεί σε μια μαζική και μαχητική αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής! Για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε από την υγειονομική και οικονομική κρίση! Για να μπορέσουμε να ανασάνουμε!

  • ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΓΕΛΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!
  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ! 
  • ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! 
  • ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ! 
  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!