Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όργιο καταστολής από την Χούντα Μητσοτάκη – Αστυνομίας στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Η 47η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αμαυρώθηκε από το βάρβαρο και πλήρως αποχαλινωμένο όργιο αστυνομικής καταστολής σε βάρος των χιλιάδων διαδηλωτών σε όλη την Ελλάδα. Εικόνες που θυμίζουν «Επταετία» έλαβαν χώρα σχεδόν σε όλες τις πόλεις, όπου είχαν καλεστεί συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο Μητσοτάκης, ο Χρυσοχοΐδης και η λοιπή χουντική «συμμορία» της ΝΔ, από κοινού μαζί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. φρόντισαν εδώ και αρκετές μέρες να κατατρομοκρατήσουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαδήλωση και συγκέντρωση, με την χουντική-αντισυνταγματική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων για το τριήμερο του Πολυτεχνείου. Ταυτόχρονα, όμως, έδιναν και ένα τελεσίγραφο για το όργιο καταστολής που θα εξελισσόταν την 17η Νοεμβρίου του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, πανελλαδικά η επέτειος του Πολυτεχνείου σημαδεύτηκε από τις δολοφονικές επιθέσεις των συμμοριών της αστυνομίας, που επιτέθηκαν σε κάθε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε ή αποπειράθηκε να πραγματοποιηθεί σε όλη τη χώρα. Οι πραιτοριανοί του Χουντοχοϊδη, επιδόθηκαν σε ένα εξοργιστικό ρεσιτάλ ωμής βίας και καταστολής, απέναντι σε φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα. Οι άγριοι ξυλοδαρμοί, τα χημικά, οι αύρες, τα ανθρωποκυνηγητά, οι προσαγωγές, τα πρόστιμα και οι συλλήψεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, δείχνοντας για ακόμη μία φορά το πραγματικό πρόσωπο της Κυβέρνησης.

Ενώ ήδη ξεκινήσει ένα όργιο κατασυκοφάντησης, προς τους διαδηλωτές πως τάχα αυτοί ευθύνονται για ενδεχόμενη έξαρση της πανδημίας! Ο ακροδεξιός βουλευτής της ΝΔ, Μπογδάνος, δήλωσε το βράδυ της 17ης Νοέμβρη, πως «η κυβέρνηση έδειξε αρκετή ανοχή στην καταστολή των διαδηλώσεων», ενώ η Αλεξία Έβερτ, αντιδήμαρχος Αθηνών και στέλεχος της ΝΔ, χαρακτήρισε τους διαδηλωτές «τρωκτικά και κατσαρίδες».  Αυτές οι χυδαιότητες δείχνουν πόσο τους  φοβίζει τόσο η εξέγερση του Πολυτεχνείου, όσο και οι τωρινές διαδηλώσεις και το κυριότερο τα Πολυτεχνεία του αύριο, που η κυβέρνηση της ΝΔ βλέπει να πλησιάζουν!

Μετά την παταγώδη και εγκληματική «διαχείριση» της πανδημίας, την οδυνηρή επιδείνωση της οικονομίας και την καταστρατήγηση όλων των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας, η Χούντα της ΝΔ πλέον μπορεί να παίξει μόνο το χαρτί της καταστολής και της τρομοκρατίας. Προχωράει ακάθεκτη στην περαιτέρω ενίσχυση του Κράτους  Έκτακτης Ανάγκης, καθώς πλέον δεν μπορεί να πείσει κανέναν, άρα πρέπει να καταστείλει με κάθε μέσο. Μόνο έτσι, μπορεί να φιμώσει το σύνολο της κοινωνίας, μπροστά στις εγκληματικές ευθύνες και τη δολοφονική, νεοφιλελεύθερη πολιτική της για την πανδημία και την οικονομική κρίση.

 

Ψωμί – Υγεία – Παιδεία – Ελευθερία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνία

 

Η ΣΣΠ χαιρετίζει τους χιλιάδες αγωνιστές, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους, οι οποίοι δεν έπεσαν θύματα της τρομοκρατίας Κυβέρνησης - Αστυνομίας - ΜΜΕ και αψήφησαν την αντισυνταγματική/χουντική απαγόρευση των συναθροίσεων για το Πολυτεχνείο. Που δεν φοβήθηκαν την καταστολή και συμμετείχαν μαζικά στις διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για το Πολυτεχνείο. Καθώς, μόνο με αυτήν την στάση τιμούμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και τους αγώνες μας από το 1973 μέχρι σήμερα για ψωμί, υγεία, παιδεία, ελευθερία.

Παράλληλα, οι αθρόες συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις δείχνουν επίσης και την κοινωνική οργή και αγανάκτηση για τις εκατόμβες νεκρών από την πανδημία. Από την μία, η κυβέρνηση μειώνει τις δαπάνες για την υγεία, δεν προσλαμβάνει επιπλέον υγειονομικούς, αφήνει εκτός lockdown όλους τους μαζικούς χώρους εργασίας (π.χ. βιομηχανία), δεν παίρνει μέτρα για την αποσυμφόρηση του συνωστισμού μέσα στα ΜΜΜ και δεν δίνει αξιοπρεπές επίδομα σε όλους, ενώ από την άλλη φροντίζει να μας φοράει κολάρο την «Ατομική Ευθύνη» για την διασπορά της πανδημίας, προχωρούν σε όργια καταστολής και τέλος μας καταργούν όλα μας τα δικαιώματα (εργασιακά, συνδικαλιστικά, διαλύει εκπαίδευση, ασφάλιση, ελευθερίες)!

Το όργιο καταστολής ασφαλώς προεκτείνεται και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά από την τηλεδιάσκεψη των Πρυτάνεων με την Κεραμέως, όπου αποφάσισαν την θέσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, τις κάμερες και την επιβολή αυστηρών ποινών για «εγκλήματα» που πραγματοποιούνται εντός των πανεπιστημίων. Τα μέτρα αυτά είναι ξεκάθαρο πως αποσκοπούν στην επιβολή μιας χούντας εντός των πανεπιστημίων, στο να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές και να βάλουν «στο γύψο» τους συλλόγους και τους αγώνες μας.

Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν θα  περάσει!

 

Γελιούνται αν νομίζουν πως θα τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό με αυτές τους τις κινήσεις! Όλα αυτά δεν μας τρομοκρατούν, παρά μόνο μας εξοργίζουν! Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν πήρε άδεια από τη χούντα των συνταγματαρχών για να πραγματοποιηθεί, έτσι και τα Πολυτεχνεία της γενιάς μας δεν θα πάρουν άδεια από τη χούντα των Μητσοτάκη-Χρυσοχοϊδη!

Το νεολαιίστικο και εργατικό κίνημα θα βάλει φρένο στους νοσταλγούς της Χούντας, υπερασπιζόμενο πάση θυσία τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Η έμπρακτη αμφισβήτηση της χουντικής απαγόρευσης από τους χιλιάδες αγωνιστές ήταν ένα αποφασιστικό βήμα για τον αγώνα μας κόντρα στην ανεπιθύμητη και εγκληματική Κυβέρνηση της ΝΔ. Μόνο μέσα από τους αγώνες μας μπορούμε να «μείνουμε ζωντανοί» και να ρίξουμε την χούντα του Μητσοτάκη. Δεν τρομοκρατούμαστε, συνεχίζουμε!

 

  •  Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες – προσαχθέντες. Να παρθούν πίσω όλες οι χαλκευμένες κατηγορίες!
  •  Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.
  • Κάτω η κρατική τρομοκρατία και καταστολή – Στο δρόμο να σπάσουμε τις χουντικές απαγορεύσεις της Κυβέρνησης!
  • Έξω η αστυνομία από τις σχολές – Όχι στο «Χουντικό Πανεπιστήμιο»!
  •  Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας – Λεφτά για την υγεία και τις κοινωνικές ανάγκες!