Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΣΠ ΣΤΑ ΕΑΑΚ ΚΑΙ ΤΗ ν-ΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ 23 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ!

   Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, στα Ιωάννινα, φοιτητές και μέλη του Συλλόγου Εστιακών (ΣΕΦΠΙ), της Καλών Τεχνών, της ΣΣΠ και της ΟΚΔΕ, όταν βγήκαν στο δρόμο για να προσεγγίσουν το σημείο συγκέντρωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου, δέχτηκαν μία εντελώς αναίτια, δολοφονική επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής, με αποτέλεσμα 6 φοιτητές να καταλήξουν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 3 με σοβαρά τραύματα. Από τις 32 προσαγωγές, οι 23 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, φορτώνοντας σε αγωνιστές ανυπόστατες κατηγορίες και εξοντωτικά πρόστιμα.

  Παρόλο που η μέχρι τώρα στήριξη και αλληλεγγύη συλλόγων, σωματείων και αγωνιστών είναι σημαντική, βρέθηκαν δυστυχώς διάφοροι καλοθελητές, με πρωτοστάτη την ν-ΚΑ Ιωαννίνων, οι οποίοι απέδωσαν την ευθύνη για την καταστολή, όχι στην κυβέρνηση και την αστυνομία, αλλά στην ΣΣΠ και την ΟΚΔΕ! Η απίστευτη αυτή τοποθέτηση έγινε από μέλος των ΕΑΑΚ και της ν-ΚΑ στις 19/11, σε έκτακτη Συνέλευση του Συλλόγου Εστιακών για την στήριξη των διωκόμενων φοιτητών. Η χυδαία επίθεση, που καμία σχέση δεν έχει με αλληλεγγύη και μια κοινή στάση έμπρακτης καταδίκης της κυβέρνησης, περιλάμβανε τα εξής χαρακτηριστικά μαργαριτάρια: «Η ΣΣΠ και η ΟΚΔΕ πήραν στο λαιμό τους, τους φοιτητές του συλλόγου», «έστειλαν τους φοιτητές στο στόμα του λύκου», «δεν έπρεπε να πάρετε σημαίες μαζί σας, αφού ξέρετε ότι τις χρεώνουν σαν όπλα». Χρειάζεται πραγματικά μεγάλο θράσος για να κατηγορείς τα θύματα της αστυνομικής και κυβερνητικής καταστολής, δύο μόλις μέρες μετά τον ξυλοδαρμό τους, δύο μέρες μετά την πολύωρη κράτησή τους στο αστυνομικό τμήμα, δύο μέρες μετά την επιβολή εξοντωτικών προστίμων 900 ευρώ έκαστος! Είναι τουλάχιστον ξεδιάντροπο να προσπαθεί κάποιος να φορτώσει την ευθύνη της καταστολής σε αγωνιστές που αμφισβήτησαν τις χουντικού τύπου απαγορεύσεις του Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη!

   Μια τέτοια τοποθέτηση ενοχοποιεί τον αγώνα τον φοιτητών, δημιουργεί τριβές στο εσωτερικό του κινήματος και δίνει πάτημα στην κυβέρνηση για να ενισχύσει το κράτος έκτακτης ανάγκης και την καταστολή. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις παραδόσεις της αριστεράς και είναι εντελώς εχθρική προς τις αξίες του εργατικού κινήματος.

  Δεν δικαιολογείται, επίσης, με κανέναν τρόπο η υβριστική, συκοφαντική και με ψευδείς ισχυρισμούς ανακοίνωση που ανάρτησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 8/11/2020, λίγες μέρες πριν το Πολυτεχνείο τα ΕΑΑΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Η κατάπτυστη αυτή ανακοίνωση, μεταξύ άλλων ψεμάτων και ανυπόστατων κατηγοριών χαρακτηρίζει την ΣΣΠ και την ΟΚΔΕ «συμμορία και τραμπούκους» και ότι αντιμετωπίζουμε τον Σύλλογο Εστιακών ως «ιδιοκτησία της ΣΣΠ», «διαλύοντας συλλογικές διαδικασίες και αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο των συλλόγων»! Η απαράδεκτη αυτή ανάρτηση συνεχίζει ακόμα και μέχρι σήμερα να είναι αναρτημένη και απαιτούμε, ξανά, να κατέβει άμεσα γιατί όχι μόνο ξεπερνάει τα όρια οποιασδήποτε πολιτικής κριτικής και διαλόγου, αλλά και κάθε φαντασία.

  Ως εδώ με τα ψέματα, τις συκοφαντίες και την (α)πολίτικη σπέκουλα των ΕΑΑΚ και της ν-ΚΑ Ιωαννίνων. Αν θέλουν να μάθουν τι είναι τραμπούκικες και συμμορίτικες πρακτικές καταρχήν να απευθυνθούν στην κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής. Εμείς τουλάχιστον το καταλάβαμε για μία ακόμη φορά πάνω στα κεφάλια μας στις 17 Νοέμβρη. Και βέβαια πολύ καλά το έχουν καταλάβει όλοι όσοι το προηγούμενο διάστημα έχουν βιώσει την αστυνομική βία και καταστολή, γιατί επέλεξαν να ορθώσουν το ανάστημά τους, μεταξύ των οποίων και η ίδια η ν-ΚΑ! Κατά δεύτερον, να ψάξουν λίγο στο συγγενικό τους πολιτικό περιβάλλον τις πολιτικές δυνάμεις, που οι ίδιοι εξέτρεφαν, συναναστρέφονταν και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα. Ξέρουν πολύ καλά στα ΕΑΑΚ τί σημαίνουν τραμπούκοι, καθώς έχουν το «προνόμιο» να συνεργάζονται και να «συμμαχούν» για χρόνια με κάποιους από αυτούς, υποτίθεται στο όνομα της «ενότητας». Οφείλουν επίσης να μάθουν ότι ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όχι μόνο έχει δημοκρατική λειτουργία, αλλά ίσως θα μπορούσαν να διδαχθούν και οι ίδιοι κάτι από αυτήν, γιατί δεν φαίνεται να είναι και πολύ συνεπείς στα ραντεβού τους. Πρέπει πρώτα να παρευρίσκονται στις διαδικασίες του συλλόγου για να μπορούν μετά να κάνουν και μαθήματα περί «δημοκρατικότητας». Όσο για το «γραφειοκράτες», ξέρουν και πάλι πολύ καλά που να απευθυνθούν. Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με την αστική ή την σταλινική γραφειοκρατία. Ιδού λοιπόν, πεδίο δόξης λαμπρό για να ξεδιπλώσουν την αντιγραφειοκρατική πολιτική τους. Εκτός αν, βέβαια, δυσκολεύονται να διαχωριστούν με την σταλινική γραφειοκρατία.

  Φτάνει πια με την (α)πολίτικη σπέκουλα, τις συκοφαντίες και τα ψέματα που συνεχίζονται παρά τις επίμονες και διαρκείς προτροπές μας ότι πρέπει αυτά να σταματήσουν και αυτοί οι άνθρωποι να συνέλθουν αν μπορούν. Η απόπειρα της αύξησης πολιτικής επιρροής με αυτόν τον τρόπο, θα μας βρει απέναντι. Τέτοιες πρακτικές είναι ξένες με την εργατική δημοκρατία, με το όραμα και τον στόχο μιας άλλης, σοσιαλιστικής κοινωνίας. Πρέπει να καταγγελθούν-απομονωθούν από κάθε αγωνιστή και κάθε πολιτική δύναμη του εργατικού κινήματος ειδικά από όσους ευαγγελίζονται την «κομμουνιστική απελευθέρωση και χειραφέτηση»! Ακόμη περισσότερο δεν αντιστοιχούν σε αυτή την περίοδο, που η κυβέρνηση της Ν.Δ., καταστρατηγεί κάθε εργατικό-δημοκρατικό δικαίωμα και επιβάλει ένα ολοένα και πιο σκληρό κράτος έκτακτης ανάγκης. Σε κάθε περίπτωση, όσοι θέλουν μπορούν να αποδείξουν στην πράξη τις προθέσεις και την πολιτική τους. Αντί να κάνουν αήθεις επιθέσεις σε αγωνιστές, να τοποθετηθούν δημόσια και ανοιχτά για το αν και πώς στηρίζουν έμπρακτα τους 23 διωκόμενους.

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 23 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ, ΠΑΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
  • ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ–ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ