Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταγγελία της ΣΣΠ: Αισχρά ψέματα και συκοφαντίες της «Πορείας» (φοιτητική παράταξη του ΜΛ-ΚΚΕ) στα Ιωάννινα

Στις 17 Νοέμβρη, στα Γιάννενα, φοιτητές των Συλλόγων Εστιακών και Καλών Τεχνών, μέλη της ΣΣΠ και άλλοι αγωνιστές, όταν προσπάθησαν να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, δέχτηκαν αναίτια δολοφονική επίθεση από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Το αποτέλεσμα: άγριοι ξυλοδαρμοί, φοιτητές στο νοσοκομείο, 23 συλλήψεις, βαριές και ανυπόστατες κατηγορίες και πρόστιμα ύψους 900 ευρώ στον καθένα. Πρόκειται ίσως για την πιο συμπυκνωμένη επίθεση στους διαδηλωτές εκείνης της μέρας, που ξεχωρίζει πανελλαδικά για την έκταση και βαρβαρότητά της. Πράγμα άλλωστε που δεν μπόρεσε να κρύψουν ούτε η κυβέρνηση, αλλά ούτε και τα ΜΜΕξαπάτησης, καθώς τα γεγονότα δημοσιοποιήθηκαν και δημοσιοποιούνται διαρκώς από την «Επιτροπή για την υπεράσπιση των 23»: ( https://epitropi-23.blogspot.com/).

Δυστυχώς, όμως, βρέθηκαν και «αριστεροί ψάλτες», να προσπαθούν να συκοφαντήσουν, να χυδαιολογήσουν και να τσιμπολογήσουν «πολιτικά» πάνω σ’ αυτή την κατασταλτική επίθεση των κρατικών μηχανισμών… Σε ανάρτησή του, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέλος της παράταξης του ΜΛ-ΚΚΕ, Φοιτητική Πορεία, την ίδια ώρα (μεσάνυχτα 17 προς 18 Νοέμβρη) που το αίμα πάνω στα κεφάλια των 23 δεν είχε στεγνώσει, και ενώ βρίσκονταν στα κρατητήρια στοιβαγμένοι και χωρίς δικηγόρο, κατηγορούσε θρασύτατα πως οι αγωνιστές της ΣΣΠ, κατά λέξη «είναι οι μόνοι υπεύθυνοι(!) και για τα μέλη της που τραυματίστηκαν και για όσους συλλήφθηκε και για όσους ανένταχτους φοιτητές πήρε στο λαιμό της». Δυστυχώς γι’ αυτούς, που ελαφρά τη καρδία ξερνάνε ό,τι να ναι, η ΣΣΠ είναι και πολύ συγκεκριμένη και πολύ προσεκτική στο τι λέγεται και τι γράφεται, και από ποιον, μέσα στο κίνημα..

Το μένος και οι χυδαιότητές τους συνεχίστηκαν στη συνέλευση του Συλλόγου Εστιακών στις 19/11. Κατά τη διάρκειά της, αποφάσισαν να τη διακόψουν (χωρίς να είναι καν μέλη του Συλλόγου) και να ξεστομίσουν, άκουσον άκουσον, πως –και πάλι κατά λέξη– «την ευθύνη την έχει η ΣΣΠ, για τις συλλήψεις και τους τραυματισμούς». δυστυχώς γι’ αυτούς, όλα αυτά έγιναν δημόσια και δεν μπορούν να τα διαψεύσουν…

Τέλος, σε ανακοίνωσή τους, αυτοί οι φαντασιόπληκτοι μας κατηγορούν για τραμπουκισμούς και χουλιγκανισμούς. Αν εννοούν τις εύλογες αντιδράσεις του συνόλου των φοιτητών που παρευρίσκονταν στη Γενική Συνέλευση (κανείς βέβαια δεν τους τραμπούκισε), μάλλον «πήγαιναν γυρεύοντας», για να δανειστούμε απ’ το λεξιλόγιό τους. Ας σταματήσουν, επιτέλους: οι δημοκρατικές διαδικασίες του Συλλόγου είναι άψογες, άλλωστε τοποθετούνται παρότι δεν είναι καν μέλη! Τις φαντασιοπληξίες για χουλιγκανισμούς της ΣΣΠ, τις επιστρέφουμε και τους προκαλούμε να αποδείξουν, δημόσια, το οτιδήποτε – αλλά δεν μπορούν, γιατί είναι κοινοί συκοφάντες.

Χρειάζεται πολύ θράσος και παντελής έλλειψη πολιτικών αρχών και αξιοπρέπειας, για να απευθύνει κάποιος αυτές τις εξωφρενικές κατηγορίες σε χτυπημένους και διωκόμενους αγωνιστές, πόσο μάλλον να τους κατηγορεί γιατί προσπάθησαν να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου! Εκτός, βέβαια, εάν κάποιοι έχουν αρχίσει μια άλλη, επικίνδυνη και ολισθηρή «πορεία», που ούτε θέλουμε να ακολουθήσουμε, ούτε ξέρουμε που θα καταλήξει. Στον απολίτικο και απόλυτο εκφυλισμό; Δεν θα ήταν πρωτότυπο, για δυνάμεις που προέρχονται από τον σταλινισμό – και ακόμα σήμερα τον δοξολογούν, όπως η Πορεία. To απευχόμαστε. Πάντως, τους καλούμε να είναι πιο προσεκτικοί σε ό,τι λένε και πράττουν: τίποτα πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί. Σε κάθε περίπτωση, μπορούν να αποδείξουν στην πράξη τις προθέσεις και την πολιτική τους: Να τοποθετηθούν δημόσια και ανοιχτά, αν και πως στηρίζουν έμπρακτα τους 23 διωκόμενους, την «Επιτροπή Υπεράσπισης» που έχει συστήσει ο Σύλλογος Εστιακών! Iδού η Ρόδος!

Η συνειδητή και συστηματική διαστρέβλωση, τα ψέματα και οι τραμπουκισμοί ανήκουν στην σταλινική σχολή της πλαστογραφίας, όπου οι ίδιοι έχουν θητεύσει και όχι η ΣΣΠ. Τη διάλυση της εργατικής δημοκρατίας μέσα σε συλλόγους και σωματεία, άλλοι πολιτικοί χώροι την καλλιεργούν και επενδύουν σ’ αυτήν, σε αυτούς να απευθυνθεί η Πορεία αν θέλει και έχει το κουράγιο. Να μην μπερδεύονται, λοιπόν, και να αρκεστούν στο ότι μπορούν και παίρνουν τον λόγο σε μια συνέλευση, ακόμα και όταν δεν είναι μέλη του συλλόγου.

Οι συκοφάντες και υβριστές πρέπει να καταγγελθούν και να απομονωθούν – είναι μια σημαντική προϋπόθεση για να χτίσουμε μια αγωνιστική ενότητα ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο: το αστικό στρατόπεδο, τις δυνάμεις καταστολής, την κυβέρνηση της ΝΔ και τους υπόλοιπους μνημονιακούς.

 

  •        ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 23 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
  •        ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
  •        ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ–ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ