Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακοίνωση για την κινητοποίηση του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών στα Ιωάννινα και την διεξαγωγή τεστ COVID

Την Τρίτη 8/12, ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε να πραγματοποιήσει κινητοποίηση, στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου. Τα αιτήματα αφορούσαν, από τη μία την συνέχιση λειτουργίας των δομών της φοιτητικής μέριμνας κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων με την ταυτόχρονη διεξαγωγή δωρεάν covid test σε όλους τους φοιτητές και από την άλλη την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των αιτήσεων των πρωτοετών και των ενστάσεων των φοιτητών μεγαλύτερων ετών. Από την πρώτη μέρα πετύχαμε να βγει ανακοίνωση παράτασης λειτουργίας της φοιτητικής μέριμνας, την διενέργεια covid test στις 15/12 για όλους τους φοιτητές, την ανακοίνωση των  οριστικών αποτελεσμάτων των δικαιούχων των μεγαλύτερων ετών στις 9/12 και αυτών των πρωτοετών στις 11/12. Ειδικά η διενέργεια δωρεάν μαζικών διαγνωστικών τεστ έχει μεγάλη σημασία σήμερα, μιας που αποτελεί αναγκαίο όρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και παραμένει διεκδίκηση όλης της κοινωνίας. Ο σύλλογος συνεχίζει να πετυχαίνει σημαντικές κατακτήσεις, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, επειδή κινητοποιείται σταθερά και ανυποχώρητα, με οργανωμένο τρόπο και σχέδιο.

Κανένας εφησυχασμός:

Η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας το «πολυεργαλείο» της πανδημίας, έχει εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση απέναντι στη νεολαία, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Μακροχρόνιες κατακτήσεις που αφορούν την δημόσια δωρεάν παιδεία και το άσυλο που την προστατεύει, ξηλώνονται από την κυβέρνηση της ΝΔ, για να μετατρέψουν μία προς μία τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σε επιχειρήσεις που θα πουλάνε τίτλους, προσόντα και δεξιότητες έναντι διδάκτρων. Σε αυτή την επιδίωξη έγκειται η γιγάντωση του κράτους έκτακτης ανάγκης, καθώς και η ανακοίνωση για ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας σε μια περίοδο που οι σχολές είναι κλειστές. Τα μέτρα αυτά είναι ξεκάθαρο πως αποσκοπούν στην επιβολή μιας χούντας εντός των πανεπιστημίων, στο να βάλουν «στο γύψο» τους συλλόγους και τους αγώνες των φοιτητών. Την ίδια στιγμή που δεν έχει δοθεί η παραμικρή χρηματοδότηση στο σύστημα υγείας, στην εκπαίδευση και στην ασφάλιση, ενισχύουν τις επιχειρήσεις-ημέτερους-ελίτ και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς (31εκ. στην αστυνομία).

Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση που διανύουμε όλον αυτό το διάστημα, πρέπει από σήμερα να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Καλούμε όλους τους φοιτητές να συνεχίσουν την παράδοση των αγώνων, όλων των προηγούμενων χρόνων, με κάθε δυνατό μέσο, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της υγείας μας. Με συνελεύσεις, καταλήψεις και αγώνες, το φοιτητικό κίνημα θα μπλοκάρει τα σχέδια τους! Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει αναίμακτο το καθεστώς της χούντας που προσπαθούν να επιβάλουν, το ξήλωμα κατακτήσεων δεκαετιών, για τις οποίες η νεολαία και οι εργαζόμενοι έχουν δώσει το αίμα και τις ζωές τους!