Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άμεση διανομή των συγγραμμάτων σε όλους τους φοιτητές!

Όχι στην διάλυση της δημόσιας, δωρεάν παιδείας και στην αμορφωσιά που προωθεί η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ!

Βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου του χειμερινού εξαμήνου και ακόμα δεν έχουν παραδοθεί όλα τα συγγράμματα στους φοιτητές. Μοναδικό υλικό μελέτης παραμένουν οι σημειώσεις τους και οι τυχόν σημειώσεις στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες (e-class moodle κλπ.). Σε μία περίοδο όπου το επίπεδο των μαθημάτων έχει πέσει κατακόρυφα λόγω της τηλεκπαίδευσης, αποκόπτεται και η πρόσβαση των φοιτητών στα συγγράμματα παρεμποδίζοντας κι άλλο κάθε ουσιαστική διδασκαλία και εκπαιδευτική διαδικασία.

Η κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά να μην δώσει την παραμικρή προσοχή και μέριμνα στην παιδεία και ακολουθώντας μία ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, εκμεταλλεύεται ως πρόσχημα την πανδημία για να χτυπήσει κι άλλο τα δικαιώματα των φοιτητών. Δεν είναι τυχαίο που με κλειστές τις σχολές ψήφισε το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, που διαλύει και ιδιωτικοποιεί/εμπορευματοποιεί όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της δημόσιας εκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα που οι φοιτητές δεν έχουν στα χέρια τους ούτε καν τα συγγράμματα και οι οικότροφοι αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις στις εστίες εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση παίρνει την πολιτική επιλογή όχι να λύσει τα παραπάνω προβλήματα αλλά να ιδρύσει πανεπιστημιακή αστυνομία, καθώς και να ψηφίζει ένα σωρό αντεκπαιδευτικά νομοσχέδια. Όλα αυτά διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, εντείνουν τον ταξικό αποκλεισμό και ενισχύουν την αμορφωσιά, αφού υποβαθμίζουν την επιστημονική γνώση, δημιουργώντας μία κοινωνία εργαζόμενων-δούλων, αφού οι εργαζόμενοι θα πορεύονται στη ζωή τους μόνο με τις λιγοστές καταρτίσεις-δεξιότητες που θα έχουν αποκτήσει από ένα διαλυμένο σύστημα παιδείας.

Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Θα μας βρούνε μπροστά τους σε κάθε τους βήμα! Η απάντησή μας πρέπει να είναι μαζική και αγωνιστική! Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην μόρφωση, στην εργασία και στην ζωή!

 

  •        Άμεση διανομή των συγγραμμάτων σε όλους τους φοιτητές
  •        Λεφτά για την δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία
  •        Κάτω τα χουντικά μέτρα για τα πανεπιστήμια – Έξω η αστυνομία από τις σχολές μας. Κάτω όλα τα αντεκπαιδευτικά νομοσχέδια της Κεραμέως – Να μην κατατεθεί ο νέος νόμος Πλαίσιο