Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΔΙΔΑΚΤΡΑ & ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ «ΛΥΣΗ» ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ ΝΕΚΡΩΝ

Η νεοφιλελεύθερη χούντα των δολοφόνων της ΝΔ, παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί την οικονομική και υγειονομική κρίση, εντείνει τις επιθέσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εκμεταλλεύεται την πανδημία, για να επιβάλει επιθέσεις – τομές στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα:

1.     Δίδακτρα: με βάση την έκθεση Πισσαρίδη, ετοιμάζονται να φέρουν δίδακτρα, με τη μορφή των «τελών επανεγγραφής» για όσους φοιτητές «υπερβαίνουν τον προβλεπόμενο χρόνο φοίτησης». Τα δίδακτρα είναι σίγουρο ότι αν εφαρμοστούν, δεν θα αφορούν μόνο τους παραπάνω φοιτητές, αλλά θα γενικευθούν και θα αφορούν το σύνολο των φοιτητών.

2.     Φοιτητικά δάνεια: επίσης με βάση την έκθεση Πισσαρίδη, ετοιμάζονται να φέρουν φοιτητικά δάνεια, αλλά «ευτυχώς»… άτοκα και με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής!!! Ο «θεσμός» των φοιτητικών δανείων είναι πλήρως χρεωκοπημένος και αποτυχημένος, καθώς από το 1935 που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ έχει διαμορφώσει μια κατάσταση σήμερα κατά την οποία: α)Το συνολικό χρέος από τα φοιτητικά δάνεια είναι πάνω από 1,5 τρις $ και αφορά πάνω από 42 εκ. Αμερικάνους β)Δεν αφορούν μόνο φοιτητές, αλλά αντίθετα είναι μια γάγγραινα που κυνηγά έναν απόφοιτο ακόμη και μέχρι τη... σύνταξη, με δήμευση περιουσίας, κατάργηση της όποιας ασφάλισης ή και φυλάκιση, επειδή αδυνατούν να αποπληρώσουν τα φοιτητικά τους δάνεια. γ)Το 38% των δανειοληπτών, υπολογίζεται ότι μέχρι το 2023, θα δηλώνουν πλήρη αδυναμία αποπληρωμής.

3.     Πανεπιστημιακή αστυνομία: ετοιμάζονται να προσλάβουν 500-1000 αστυνομικούς το επόμενο διάστημα, με διαδικασίες εξπρές όπως τους 1500 ειδικούς φρουρούς το καλοκαίρι του 2019. Οι μπάτσοι αυτοί θα εγκαθίστανται μέσα στις σχολές μας με γκλομπ και χειροπέδες!

4.     Έλεγχος εισόδου στα ΑΕΙ και κάρτες εισόδου!

5.     Πειθαρχικό δίκαιο για τα ΑΕΙ, στο οποίο θα υπόκεινται τα πάντα: συνελεύσεις, καταλήψεις, μέχρι και … αντιγραφές στις εξετάσεις!! Με προβλεπόμενες ποινές ως και απαγόρευση σε εξετάσεις ή … διαγραφή από την σχολή!

Οι παραπάνω διατάξεις είναι μεταξύ άλλων και αντισυνταγματικές, ιδιαίτερα η επιβολή διδάκτρων, η οποία αντίκειται στο άρθρο 16 του Συντάγματος!!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία αδυνατεί να βρει έστω και 1 ευρώ για τη Δημόσια Υγεία, την στιγμή που το 2ο κύμα της πανδημίας θερίζει τον ελληνικό λαό, βρίσκει διαρκώς κονδύλια για την καταστολή, τώρα και για τις προσλήψεις εκατοντάδων μπάτσων μέσα στις σχολές μας! Η επιβολή αυτών των χουντικών μέτρων μέσα στα πανεπιστήμια είναι το μόνο μέσο που έχουν για να επιβάλουν τα δίδακτρα, τα φοιτητικά δάνεια, την κατάργηση της δημόσιας-δωρεάν παιδείας, για να μετατρέψουν την εκπαίδευση σε μια Αγορά, ώστε να κάνουν τις «αρπαχτές» τους οι καπιταλιστές, οι μεγαλοκαθηγητάδες και οι διοικήσεις των σχολών!! Τρέμουν επίσης πως με το που ανοίξουν τα πανεπιστήμια, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την οργή της νεολαίας και με μια κοινωνική έκρηξη, μεγαλύτερη από τον Δεκέμβρη του 2008, κάτι που αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την επιβολή αυτών των χουντικών μέτρων.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΟΧΙ ΠΕΛΑΤΕΣ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ!

 

Με συνελεύσεις, καταλήψεις και αγώνες, το φοιτητικό κίνημα θα μπλοκάρει τα σχέδια τους! Δεν θα επιτρέψουμε να μας γυρίσουν στην περίοδο της χούντας ή της δεκαετίας του ’60, να ξηλώσουν κατακτήσεις δεκαετιών, για τις οποίες η νεολαία και οι εργαζόμενοι έχουν δώσει το αίμα τους και τις ζωές τους!