Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

ΕΞΩ SECURITY & ΟΠΠΙ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η κρατική ασφάλεια κάλεσε 14 φοιτητές για υποχρεωτική λήψη του γενετικού τους υλικού (DNA). 13 από αυτούς είχαν συλληφθεί κατά την εισβολή και εκκένωση της κατειλημμένης πρυτανείας του ΕΜΠ από τις συμμορίες ΜΑΤ – ΔΡΑΣΗ, λίγες ημέρες πριν τον περσινό (απαγορευμένο) εορτασμό του Πολυτεχνείου. Η κατάληψη είχε πραγματοποιηθεί για να σπάσει το lockout που είχε επιβάλει ο εγκάθετος της κυβέρνησης της ΝΔ, πρύτανης του ΕΜΠ, Μπουντουβής. Ένας μάλιστα φοιτητής δεν συνελήφθη στην κατάληψη, αλλά είναι παλιός διωκόμενος και «τοποθετήθηκε» εκεί αυθαίρετα από την ΓΑΔΑ.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συνολικά 25 διωκόμενους/ες είναι πλημμελήματα και τα περισσότερα ανυπόστατα, για αυτό το λόγο η κρατική ασφάλεια έστησε σκευωρίες ώστε να τρομοκρατήσει τη νεολαία και το φοιτητικό κίνημα και να απονομιμοποιήσει τα μέσα πάλης τους. Κατά τον εισαγγελέα: «γενετικός τύπος αγνώστου ανδρός που βρέθηκε σε δύο άδεια μπουκάλια στους χώρους του κτ. Διοίκησης του ΕΜΠ (…) ταυτίζεται με αυτόν αγνώστου άνδρα που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση χαρτιών με τις καστανέρυθρες κηλίδες που κατασχέθηκαν έξωθι της πολυκατοικίας επί της οδού Σπύρου Τρικούπη αρ.3 στην Αθήνα, όπου πρώτες πρωινές ώρες της 7/12/2014 άγνωστα άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ (…)».

Οι σκευωρίες της αστυνομίας αποτελούν συνήθεις πρακτικές που έχουν οδηγήσει σε υποθέσεις που κατέληξαν σε φιάσκο, όπως αυτές του Τ. Θεοφίλου και της Ηριάννας Β.Λ., που έμειναν για χρόνια στην φυλακή με ελλιπή και ανυπόστατα στοιχεία, λόγω των πολιτικών τους φρονημάτων ή λόγω των κοινωνικών τους σχέσεων, για να αθωωθούν στο τέλος πανηγυρικά από τα αστικά δικαστήρια. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το 2014 κάποιοι από τους διωκόμενους φοιτητές ήταν … 12 χρονών, ενώ άλλοι δεν έμεναν καν στην Αθήνα.

Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης ολοένα και γιγαντώνεται, προκειμένου το αστικό πολιτικό σύστημα και το κεφάλαιο να επιβάλλουν μία νέα σκληρή μνημονιακή κανονικότητα σε νέους και εργαζόμενους. Η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας πάνω στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ, έχει επιτελέσει «σημαντικό έργο» σε αυτήν την κατεύθυνση: απαγόρευση απεργιών και διαδηλώσεων, δολοφονικές επιθέσεις σε διαδηλωτές, ενίσχυση της αστυνομίας με ανεξέλεγκτες αρμοδιότητες, στρατιωτική αναβάθμιση του εξοπλισμού της με αύρες, drones, κάμερες και πειθαρχικά μέσα στις σχολές μας κ.α. Αποκορύφωμα η είσοδος της ΟΠΠΙ ή security εντός των σχολών μας για να διώκουν, να συλλαμβάνουν και να καταστέλλουν το φοιτητικό κίνημα, να σπάνε γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις, έτσι ώστε να εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και να ξεμπερδέψουν μια και καλή με την δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Δεν θα τους περάσει. Με την οργάνωση και τους αγώνες μας να σπάσουμε την τρομοκρατία και τον φόβο. Να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις και τα μαχητικά μέσα πάλης του φοιτητικού κινήματος. Με ένα ενιαίο μέτωπο εργαζομένων και νεολαίας, στον δρόμο που χάραξαν οι περσινές φοιτητικές και μαθητικές κινητοποιήσεις, η Ν. Σμύρνη, αλλά κυρίως οι εργαζόμενοι της e-food, για μια μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας. Να αποσυρθούν άμεσα οι κλητεύσεις και οι ποινικές διώξεις από τους φοιτητές!