Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Π. ΦΥΣΣΑ

 

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ


Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα


ΑΘΗΝΑ: Σάββατο 18/9 17:30 | Κερατσίνι, Μνημείο Π. Φύσσα, 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σάββατο 18/9 | 18:00 | ΚΑΜΑΡΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ : Σάββατο 18/9 | 18:00 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΠΑΤΡΑΣάββατο 18/9 | 18:00 | ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Πριν από 8 χρόνια, στις 17 Σεπτέμβρη 2013, ο Γιώργος Ρουπακιάς, υψηλόβαθμο στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στη Νίκαια δολοφόνησε τον καλλιτέχνη, εργάτη και αντιφασίστα Παύλο Φύσσα, γνωστό ως KillahP. Κατά την διάρκεια εξόδου του Φύσσα σε μαγαζί στο Κερατσίνι υπήρξε ένταση ανάμεσα στην παρέα του και σε χρυσαυγίτες. Πριν τα μεσάνυχτα περίπου 50 άτομα με σιδηρογροθιές και ρόπαλα προχωρούσαν προς το κατάστημα, ενώ άλλοι κατευθύνονταν εκεί με οχήματα, ανάμεσα τους και ο Ρουπακιάς. Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε με την ανοχή της αστυνομίας, που επενέβη μόνο αφού ο Παύλος είχε ήδη δεχθεί πολλαπλές μαχαιριές. Ο Παύλος αγωνιζόταν με τη μουσική του, με έντονο πολιτικό περιεχόμενο, ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, τον πόλεμο, τον φασισμό. Συμμετείχε σε συναυλίες αλληλεγγύης και είχε έντονη αντιφασιστική δράση, γι’ αυτό και τον δολοφόνησε η συμμορία της ΧΑ! Η δολοφονία πυροδότησε μαζική οργή, χιλιάδες νέοι, εργαζόμενοι και φτωχοί ξεχύθηκαν στους δρόμους και επέβαλλαν μια ήττα στην ΧΑ. Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα, ενώ λίγες μέρες μετά έγινε στην Αθήνα η μεγαλύτερη αντιφασιστική κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων.

Το έγκλημα αυτό δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αποτελεί ένα μέρος της δράσης της φασιστικής οργάνωσης, η οποία σκοτώνει, ξυλοκοπεί και απειλεί μετανάστες, εργάτες, αντιφασίστες με την ενθάρρυνση των Μ.Μ.Ε και των κομμάτων της αστικής «δημοκρατίας». Η Χ.Α αποτέλεσε για τα κόμματα αυτά το κατάλληλο εργαλείο,από την μία για την ενσωμάτωση των πιο συντηρητικών αλλά και αντιδραστικών μερίδων, καθώς η ΧΑ προβαλλόταν σαν αντισυστημικό – αντιμνημονιακό κόμμα και από την άλλη για την επίθεση απέναντι στο εργατικό κίνημα, ως εφεδρεία και ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών καταστολής. Με τις πλάτες του κατασταλτικού και κρατικού μηχανισμού δρούσε ανενόχλητη και παρουσιαζόταν ως η λύση για την κρίση που την γέννησε.

Κάτω από την πίεσή του κινήματος, μετά από μια μακρά περίοδο αστυνομικής, δικαστικής και πολιτικής ασυλίας, η κυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου υποχρεώθηκε να συλλάβει σχεδόν όλη την ηγεσία της. Μετά από πολλά εμπόδια στη δίκη (με ευθύνη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), η αξιοθρήνητη στάση των χρυσαυγιτών και η κοινωνική απομόνωσή τους, έχει οδηγήσει σήμερα τη ΧΑ σε διάλυση. Στη δίκη της (7/10/20), σε όλη την Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές θα πλημμυρίσουν τους δρόμους με δυναμικές διαδηλώσεις, πανηγυρίζοντας την καταδίκη της ηγεσίας της. Στην Αθήνα, συγκεντρώθηκαν πάνω από 50.000 νέοι και εργαζόμενοι, με τις δυνάμεις καταστολής να απαντάνε με αύρες και χημικά αμέσως μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης.

Κανένας εφησυχασμός!

Ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα της κρίσης και σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος, της ίδιας της αστικής πολιτικής και της αστικής δημοκρατίας, η οποία τον φροντίζει, τον προστατεύει και τον διαιωνίζει, για να τον χρησιμοποιήσει όποτε νιώσει ότι απειλείται από το εργατικό κίνημα. Σήμερα, το «έργο» της ΧΑ και του φασισμού έχει αναλάβει, χωρίς αμφιβολία, η ούλτρα νεοφιλελεύθερη και αντιδραστική κυβέρνηση της ΝΔ (μαζί με τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα), αλλά και τα ΜΜΕξαπάτησης. Περιμένουν την κατάλληλη συγκυρία για να αποφυλακίσουν την ηγεσία της ΧΑ. Ήδη έχουν αποφυλακίσει 3 στελέχη (Αρβανίτης, Παπαβασιλείου, Τσακανίκας) σε λιγότερο από 1 χρόνο από την καταδίκη τους.

Ο μνημονιακός φασισμός θρέφει διαρκώς τον χρυσαυγίτικο, γι’ αυτό και αποτελεί τον κυριότερο εχθρό των εργαζομένων και της νεολαίας. Δίνουν όποιο στήριγμα μπορούν χθες σε Κασιδιάρηδες και σήμερα σε Βελόπουλους. Προσφέρουν στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μόνο Μνημόνια, καταστολή, εξαθλίωση και πείνα, με εξοντωτικές αντεργατικές – αντιλαϊκές- αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Εκμεταλλεύονται την πανδημία του κορονοϊού εξαπολύοντας μια λυσσαλέα επίθεση ενάντια σε εργασιακά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων και της νεολαίας, μαζί με τις κραυγές και το δηλητήριο του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του εθνικισμού, του σεξισμού, της πατριδοκαπηλείας, των υπέρογκων εξοπλισμών. Καταργούν το άσυλο και ιδρύουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ψηφίζουν χουντονομοσχέδια που περιορίζουν και καταργούν το δικαίωμα στη διαδήλωση, απαγορεύοντας μάλιστα διαδηλώσεις με το πρόσχημα της υγειονομικής κρίσης. Επιχειρούν να απαγορεύσουν ουσιαστικά την απεργία για το συνδικαλισμό και τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Επιτρέπουν στις φασιστοσυμμορίες των ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ να αλωνίζουν και να χτυπάνε ατιμώρητοι αγωνιστές, μετανάστες, νέους και κάθε αδύναμο. Αυτό το κράτος έκτακτης ανάγκης, που μετατρέπεται αργά αλλά σταθερά σε ένα αστυνομικό κράτος, μια χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα είναι ο νο1 εχθρός για το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα σήμερα!

Ο Π. Φύσσας θα μας δείχνει για πάντα τον δρόμο! Το φοιτητικό κίνημα οφείλει να ξεσηκωθεί και να μην αφήσει κανένα χώρο στους φασίστες. Μέσα από κοινωνικές συμμαχίες με τους μαθητές, τους εργαζόμενους και όποιον άλλον θέλει να αγωνιστεί, να υπερασπιστούμε μαχητικά τα δημοκρατικά δικαιωμάτά μας και να οργανώσουμε τη μαζική αυτοάμυνα του κινήματος, όπως στις κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστολή (Νέα Σμύρνη κ.ά.) που επέβαλλαν μια ήττα στην κυβέρνηση. Οφείλουμε να οργανωθούμε και να αντεπιτεθούμε μέχρι την οριστική και τελειωτική καταδίκη της ΧΑ αλλά και ενάντια στον φασισμό του κτηνώδους νεοφιλελευθερισμού, που γεννά η κυβέρνηση Μητσοτάκη υλοποιώντας τα χουντικής έμπνευσης σχέδια της. Η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι μετανάστες και πρόσφυγες, είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να παλέψουμε για να ξεμπερδεύουμε με κάθε είδους φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό! Να ενωθούμε στο δρόμο και με μαχητικές μορφές πάλης και αυτοοργάνωση να τσακίσουμε αυτούς που μας τσακίζουν τις ζωές!

  • Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας της ΝΔ και το μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης!

  • Όχι «χάδια» και αποφυλακίσεις στους χρυσαυγίτες δολοφόνους!

  • Στον δρόμο να σπάσουμε τις χουντικές απαγορεύσεις διαδηλώσεων, την κρατική τρομοκρατία.

  • Να αφοπλιστεί η αστυνομία – Διάλυση των φασιστοσυμμοριών ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ.

  • Λεφτά για κοινωνικές ανάγκες, υγεία, παιδεία - Όχι για εξοπλισμούς, καταστολή, κεφάλαιο.