Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΣΟΕΕ: ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ! - ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ!


Συζήτηση για την ανασυγκρότηση του συλλόγου: Δευτέρα 1/4 13:00, φουαγιέ Αντωνιάδου
Όλοι-ες στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση
Τρίτη 2/4, 13:00, αμφ Α

Στην ΑΣΟΕΕ έχουμε την μια αξιοσημείωτη “πρωτοτυπία” να μην έχουμε ούτε τις στοιχειώδεις λειτουργίες ενός φοιτητικού Συλλόγου. Οι φοιτητικές εκλογές ή δεν πραγματοποιούνται ποτέ ή γίνονται σε χώρο εκτός της σχολής, οι Γενικές Συνελεύσεις έχουν να πραγματοποιηθούν πάνω από 5 χρόνια και το ΔΣ είναι παντελώς ανύπαρκτο. Ενώ ο Σύλλογος έπρεπε να ‘ναι ένα πραγματικό κομμάτι των φοιτητών, που να συμμετέχουν μαζικά σ’ όλα τα όργανά του, έχει καταντήσει ένα ανόητο παιχνιδάκι στα χέρια μιας χούφτας αυτόκλητων εκπροσώπων.

Είναι τεράστια ευθύνη των καθεστωτικών παρατάξεων (ΠΑΣΠ, ΔΑΠ) που έχουν ευτελίσει τις διαδικασίες του Συλλόγου και τις έχουν καταστήσει τσιφλίκι τους. Μεταφέροντας κάθε χρόνο τις εκλογές σε καινούργιο χώρο (Πανελλήνιος, Μέγαρο Μουσικής, Ζάππειο), πάντα με την συνοδεία τον δυνάμεων καταστολής αλλά και με πρακτικές νοθείας και άλλοτε με την ανοχή και την συμμετοχή των αριστερών δυνάμεων πιο πολύ για τσίρκο σε περιοδεία μοιάζει. Και το κερασάκι στην τούρτα να έρχεται πέρυσι με την ΠΑΣΠ και την ΔΑΠ να συμφωνούν στα κρυφά μαζί με τον πρύτανη την ενοικίαση του Ζαππείου και τελικά οι εκλογές να μην πραγματοποιούνται ποτέ, βάζοντας ακόμα ένα στίγμα σ' αυτή την φαρσοκωμωδία.
Ένας διαλυμένος Φοιτητικός Σύλλογος, με εκλογές σε οποιοδήποτε μέρος της Αθήνας που χει τις κλούβες των ΜΑΤ στην απέναντι γωνιά είναι σίγουρα ένα γεγονός που κάνει να τρίβουν τα χέρια τους τα μνημονιακά κόμματα, οι πρυτάνεις και τα κάθε λογής παπαγαλάκια που τάσσονται αναφανδόν υπέρ της κατάργησης του ασύλου. Είναι αυτά τα άτομα που που εφαρμόζουν τις μνημονιακές πολιτικές στην εκπαίδευση, που κλείνουν/συγνωνεύουν σχολές (βλ. συγχωνεύσεις ΤΕΙ), που θέλουν με κάθε ευκαιρία να μειώσουν τις δαπάνες για την παιδεία, δίχως να διστάζουν να βάλουν και δίδακτρα. Με άλλα λόγια είναι αυτοί που θέλουν να νεκρώσει οτιδήποτε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην επίθεση που εξαπολύουν.
Έτσι λοιπόν, τίθεται επιτακτική η ανάγκη να υπερασπιστούμε το άσυλο κι αυτό θα γίνει και με τον να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην ΑΣΟΕΕ, στο κτήριο της Πατησίων. Να είναι η αφορμή οι εκλογές για να έρθουν πίσω τους φοιτητές στην πάλη για την υπεράσπιση των αγώνων τους και των κατακτήσεων τους. Και αυτό θα γίνει εάν ο (ανύπαρκτος σήμερα) Σύλλογος γίνει ένα μέσο πραγματικής αυτοοργάνωσης των φοιτητών. Εάν δεν μπορούμε να περιφρουρήσουμε τις εκλογές, τότε γινόμαστε όλο και πιο αδύναμοι μπροστά στις δυνάμεις καταστολής όταν θα μπουκάρουν στην σχολή μας. Γι’ αυτό και λύσεις όπως να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο κτήριο της Τροίας (που χει μάλιστα και κάμερες!) ή σε χώρο με εργατική ή φοιτητική αναφορά, όπως πρότεινε παλαιότερα η Ενωτική Πρωτοβουλία δεν προωθεί την ανοικοδόμηση του Συλλόγου, αντιθέτως διαιωνίζεται η υπάρχουσα εκφυλιστική κατάσταση.
 Όταν οι εκλογές αποτελούν μια παρωδία (όπως αυτές στο Ζάππειο) δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχουμε απλά και μόνο για να υπάρξει κάποια εκλογική καταγραφή. Για μας, οι εκλογές στην ΑΣΟΕΕ θα είχαν έναν συμβολικό χαρακτήρα στο ότι οι φοιτητές ξεπερνάμε και τις γελοιότητες των ΠΑΣΠ-ΔΑΠ και ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την σχολή μας να γίνει νεκροταφείο για να επέμβουν οι δυνάμεις καταστολής όποτε θέλουν. Γι' αυτό καλούμε τους φοιτητές να παλέψουμε μαζί για να οργανώσουμε τους αγώνες μας και να ανοικοδομήσουμε έναν Σύλλογο που δεν θα 'χει σχέση με το έκτρωμα τους παρελθόντος, αλλά θα είναι ένα πραγματικό μέσο αγώνων και οργάνωσης των φοιτητών στις επιθέσεις που έρχονται. Για ένα νέο μαζικό και ριζοσπαστικό φοιτητικό κίνημα!