Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όλοι/-ες στην συγκέντρωση αλληλεγγύης, την Τρίτη 9/3 στις 10:00 στην πρυτανεία του ΑΠΘ

 ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!

Όλοι/-ες στην συγκέντρωση αλληλεγγύης, την Τρίτη 9/3 στις 10:00 στην πρυτανεία του ΑΠΘ

Από τις 20:30 το βράδυ της Δευτέρας 08/03, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το ΑΠΘ, έχοντας αποκλείσει την κυκλοφορία σε όλους τους γύρω δρόμους, και προσαγάγουν όποιον περνάει από την περιοχή ή επιχειρεί να μπει στο πανεπιστήμιο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για εμφάνιση αύρας της ΕΛ.ΑΣ στους δρόμους της πόλης. Η ΕΛ.ΑΣ, υπό τις οδηγίες του Χρυσοχοϊδη που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ετοιμάστηκε νύχτα, σαν τον κλέφτη, να εισβάλλει για ακόμη μια φορά στην πρυτανεία και να εκκενώσει την κατάληψη που πραγματοποιείται από φοιτητικούς συλλόγους. Τελικά, γύρω στις 23:00 οι υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από την κεντρική είσοδο, έπειτα από παρέμβαση βουλευτών και καθηγητών του ΑΠΘ. Ωστόσο, η απειλή για την προσπάθεια εκκένωσης της κατάληψης της πρυτανείας από τα ΜΑΤ είναι ακόμα υπαρκτή. 

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιχειρεί ακόμη ένα βήμα ακολουθώντας τη στρατηγική της έντασης, προσπαθώντας να απαλλαχτεί από όλα τα ανοιχτά μέτωπα που αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο, οξύνοντας στο έπακρο την καταστολή και επιβάλλοντας ένα νέο, κυριολεκτικά χουντικό δόγμα «νόμος και τάξη».

Μετά την εισβολή στην Πρυτανεία του ΑΠΘ στις 22/2 και τη σύλληψη 31 φοιτητών, το απρόκλητο όργιο καταστολής στους χιλιάδες διαδηλωτές των φοιτητικών συλλαλητηρίων και των διαδηλώσεων αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα, τις εξοργιστικές σκηνές ωμής βίας στη Νέα Σμύρνη και αλλού, η κυβέρνηση δείχνει ακόμη μια φορά τη μοναδική διέξοδο που της έχει απομείνει. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη που αναφέρουν ότι «έμπειροι» αστυνομικοί θα τοποθετηθούν ήδη από μέσα Απρίλη στα πανεπιστήμια, γεγονός που δείχνει ότι το τσάκισμα κάθε αντίστασης στα πανεπιστήμια και στην νεολαία, αποτελεί στρατηγικό στόχο για την κυβέρνηση.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι εικόνες από την περικύκλωση του ΑΠΘ είναι βγαλμένες από την εφταετία της χούντας. Φοιτητές κι εργαζόμενοι, όλοι στον αγώνα. Να σπάσουμε στην πράξη και στο δρόμο τη νέα χούντα του Μητσοτάκη.