Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΘΗΝΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 18/3 ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Διανύουμε μια εβδομάδα μετά την τελευταία φοιτητική διαδήλωση, κατά την οποία λαός και νεολαία βγήκαν μαζικά στους δρόμους ενάντια στην καταστολή και την κρατική τρομοκρατία, υπερασπιζόμενοι τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και τις ελευθερίες. Μετά τα ακραία σκηνικά βίας που εκτυλήχθηκαν στην Νέα Σμύρνη από τις δυνάμεις καταστολής, λαός και νεολαία βγήκαν μαζικά και στις γειτονιές για να διαδηλώσουν, σπάζοντας αυτό το κλίμα τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση. Χαρακτηριστικές οι εικόνες από τις γεμάτες διαδηλωτές γειτονιές της Αθήνας το Σαββατοκύριακο. Οι τελευταίες εξελίξεις στο ΑΠΘ και τα εβδομαδιαία πογκρόμ της αστυνομίας αποτελούν πρωτοφανή καταπάτηση του λαϊκού ασύλου αγώνων. Οι εικόνες από το αστυνομοκρατούμενο ΑΠΘ είναι ενδεικτικές για το πανεπιστήμιο που θέλουν. Ένα πανεπιστήμιο που δε θα χωράνε αγώνες και φοιτητές που αντιστέκονται.

Είναι ολοφάνερο ότι ο νόμος Κεραμέως είναι μια τομή στην επίθεση στην παιδεία και ήρθε για να εφαρμοστεί και όχι για να μείνει στα χαρτιά. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από την «κατάληψη» της αστυνομίας στο ΑΠΘ που βάζουν κάμερες στο κτήριο της πρυτανείας, αλλά και στις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη που εξήγγειλε την στρατοπέδευση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια από τις 15 Απρίλη, μέχρι να έρθει η πανεπιστημιακή. Αυτή η κατάσταση μας δείχνει ότι η λογική που μιλάει για «μη εφαρμογή του νόμου» ή θέλει ο νόμος να «μείνει στα χαρτιά», οδηγεί τους φοιτητές και τους φοιτητικούς συλλόγους σε αδιέξοδο. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των ΚΝΕ/ΕΑΑΚ, οι οποίες θέλουν να αυτοβαφτίζονται και σαν  πρωτοπορία του φοιτητικού κινήματος. Έχουν επιδοθεί μετά την ψήφιση του νόμου σε κινητοποιήσεις σε πρυτανείες, προσπαθώντας να «πείσουν» τους καθηγητές να μην μας διαγράψουν και τους πρυτάνεις να μην αφήσουν την αστυνομία να μπουκάρει μέσα στις σχολές. Βρίσκουν ανυπόσταστες «συμμαχίες» με το καθηγητικό κατεστημένο, λες και είναι αυτοί το φυσικό υποκείμενο αγώνα ενάντια στον Νόμο και όχι οι ίδιοι οι φοιτητές. Δεν έχουν εμπιστοσύνη στον φοιτητόκοσμο, που θα βιώσει στο πετσί του τον βάρβαρο αυτό νόμο. Μόνο οι φοιτητές μπορούν και έχουν συμφέρον να παλέψουν ενάντια στον νόμο Κεραμέως. Με συμμάχους τους μόνο τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και τον λαό.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να οργανωθούν στους φοιτητικούς τους συλλόγους, να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις. Να χτίσουν κέντρα αγώνα στις σχολές με συνελεύσεις,συντονιστικά και καταλήψεις, ξεδιπλώνοντας έναν μαζικό, μαχητικό και ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Οι μαζικές φοιτητικές διαδηλώσεις των προηγούμενων εβδομάδων πρέπει να συνεχίσουν, με παράδειγμα την μεγαλείωδη διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη, μετά την εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας του ΑΠΘ. Οι φοιτητές πρέπει μέσα από τα συλλογικά τους όργανα να αγωνιστούν και να παλέψουν. Έτσι πετύχαιναν νίκες διαχρονικά. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να ανατρέψουν και τον ψηφισμένο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.

  •  ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ - ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΗ
  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ 
  • ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
  • ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Fb: Πρωτοβουλία φοιτητών και δυνάμεων για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως