Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταγγελία της ΣΣΠ προς την ΑΡΣΥΠ ΕΑΑΚ

Την ώρα που το φοιτητικό κίνημα βρίσκεται κάτω από την θηλιά ενός νόμου τομή για την δημόσια και δωρεάν παιδεία και το φοιτητικό κίνημα προσπαθεί να συνεχίσει τον αγώνα για ανατροπή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοίδη, αναγκαζόμαστε να γράψουμε αυτή την καταγγελία καθώς οι συνάδελφοι έχουν πάρει τον ρόλο του αυτόκλητου εκπρόσωπου του συλλόγου μας!

Μετά από απόφαση της Συγκλήτου για διαδικτυακή συνάντηση στο Zoom με εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων , ο πρόεδρος του τμήματος , έστειλε mail στο πρόεδρο του Σ.Φ Πληροφορικής(μέλος της ΣΣΠ) και σε μέλος της ΑΡΣΥΠ ΕΑΑΚ καθώς και αυτοί παλαιότερα του είχαν απευθυνθεί ως εκπρόσωποι του συλλόγου!

Ως εκλεγμένα μέλη του ΔΣ απαντήσαμε πως δεν θα συμμετέχουμε σε κάτι τέτοιο, καθώς διαδικασίες κλειστές , πόσο μάλλον διαδικτυακές με «εκπροσώπους» φοιτητικών συλλόγων, είναι άγνωστες και μακριά από τον τρόπο δράσης του φοιτητικού κινήματος. Άμα η σύγκλητος θέλει να μιλήσει στους φοιτητές , μπορούν τα μέλη της να έρθουν στα πανεπιστήμια και να γίνει μια δια ζώσης συνάντηση σε εξωτερικό χώρο κρατώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, όπου φοιτητές και μέλη της συγκλήτου θα μιλήσουν ανοιχτά χωρίς εκπροσώπους, πράγμα που προτείναμε ως απάντηση στο mail.

Δυστυχώς όμως πριν σταλεί η παραπάνω απάντηση, οι συνάδελφοι από την ΑΡΣΥΠ , τρέξανε να πάρουν τις ηλεκτρονικές καρέκλες , επικαλούμενοι την τελευταία απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου! Πράγματι ψηφίστηκε δράση που έλεγε για παρέμβαση στην επόμενη σύγκλητο και συνέλευση τμήματος (όποτε και αν αυτές οριστούν). Το γεγονός αυτό όμως σε καμία περίπτωση δε τους δίνει το δικαίωμα να δρούνε ως αυτόκλητοι εκπρόσωποι των συλλόγων. Άμα μετά την συνέλευση υπήρχε συντονιστική επιτροπή που οργάνωνε και υλοποιούσε τις αποφάσεις του συλλόγου , ίσως και η παραπάνω πρακτική να μην αποτελούσε αυθαιρεσία. Δυστυχώς όμως για την ΑΡΣΥΠ και όλα τα σχήματα της ΑΡΑΣ , τέτοιες δομές αυτοοργάνωσης του φοιτητικού κινήματος , αποτελούν περασμένα μεγαλεία! Τους ρωτάμε λοιπόν ευθέως: Μήπως παρακάμπτουν ή εφαρμόζουν όπως θέλουν τις αποφάσεις των συλλόγων που τόσο πολύ ευαγγελίζονται; Μήπως τελικά  δεν έχει σημασία τι λέει ο σύλλογος , αλλά το σχήμα της ΑΡΑΣ; Μήπως η έκφραση «λογοδοτώ στον σύλλογο» είναι άγνωστη προς τους συναδέλφους και μεταχειρίζονται τους συλλόγους σαν να είναι τσιφλίκι τους;

Καταγγέλλουμε λοιπόν αυτή την απαράδεκτη και αυθαίρετη πρακτική και καλούμε κάθε συνάδελφο/ισσα να βγάλει τα συμπεράσματά του για το πολιτικό ήθος των συναδέλφων που δρουν σαν αυτόκλητοι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων.