Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ 


Καταγγέλλουμε την χουντικού τύπου απόπειρα εισβολής των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ στον χώρο του πανεπιστημίου, στη 1/3 λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Τόσο η τοπική αστυνομία, όσο και εκπρόσωποι των Υπουργείων Παιδείας – Προστασίας του Πολίτη επικοινώνησαν με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, ζητώντας του την άδεια για εκκένωση του χώρου της πρυτανείας που τελούσε υπό κατάληψη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στο νόμο Κεραμέως. Ο Πρύτανης και η Σύγκλητος τάχθηκαν ενάντια στην εισβολή της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο, υπογραμμίζοντας πως ούτε έχει σημειωθεί κάποια ζημιά στο κτήριο, ενώ ούτε παρακωλύεται η λειτουργία του Ιδρύματος.

Η σημερινή επιχείρηση δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά αποτελεί συνέχεια της επίθεσης και της κατασταλτικής εκστρατείας της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία με την ανοχή – σύμπλευση των υπόλοιπων αστικών κομμάτων , τσακίζουν με τις πολιτικές τους τη ζωή και το μέλλον της νεολαίας, των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η ανελέητη αστυνομική βία ενάντια στους φοιτητές/ριες που θέλουν να ανατρέψουν την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, τις διαγραφές, τα δίδακτρα και τα φοιτητοδικεία, είναι η εικόνα από το μέλλον - τουλάχιστον όπως το ονειρεύεται η κυβέρνηση. Θέλουν να δημιουργήσουν πανεπιστήμια - φυλακές, πλήρως αστυνομοκρατούμενα για να εμποδίζουν τις συλλογικές διαδικασίες και οποιασδήποτε μορφής αντιστάσεις στις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, η νεολαία σε όλη τη χώρα, δηλώνουν πως ο αγώνας μας για την ανατροπή του Νόμου Κεραμέως και την υπεράσπιση του Ασύλου θα είναι διαρκής και ανυποχώρητος. Να κάνουμε κουρελόχαρτα τις άθλιες απαγορεύσεις τους. Καλούμε κάθε εστιακό φοιτητή και φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να είναι σε εγρήγορση για να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων στην Πανεπιστημιούπολη.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ