Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση Κίνησης φοιτητών-δυνάμεων για την ανατροπή του ν. Κεραμέως

 ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ- ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ 31 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 4/3 ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ 1:00ΜΜ

Όλοι/όλες στις γενικές μας συνελεύσεις!

Την προηγούμενη βδομάδα οι φοιτητές και οι φοιτήτριες κατεβήκαμε κατά χιλιάδες στους δρόμους της πόλης με πολύ δυναμικές διαδηλώσεις. Δεν επαναπαυόμαστε, αλλά συνεχίζουμε δυναμικά στην κατεύθυνση της ανατροπής του νόμου Κεραμέως.

Η κυβέρνηση, η Υπ. Παιδείας και το σύστημα που υπηρετούν Θέλουν να διαμορφώσουν ένα απολύτως ταξικό πανεπιστήμιο των «άριστων», στο οποίο θα σπουδάζει κάποιος μονάχα αν έχει να πληρώσει. Θέλουν να χτυπήσουν το φοιτητικό κίνημα και το φοιτητικό συνδικαλισμό στη γέννηση του, να φτιάξουν φοιτητές και μελλοντικούς εργαζόμενους πειθήνιους και με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Δε θα επιτρέψουμε να περάσει αυτό το ιστορικών διαστάσεων χτύπημα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Οι διαγραφές, τα όρια φοίτησης και τα πειθαρχικά δεν έρχονται για να μας κάνουν «συνεπείς» φοιτητές, έρχονται για να διαμορφώσουν  πολύ εντατικούς ρυθμούς σπουδών και να χτυπήσουν το φοιτητικό συνδικαλισμό. Οι φοιτητές που εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν και θα παρατάνε τη σχολή.

Η Παν. Αστυνομία(ΟΠΠΙ) δεν μπαίνει στις σχολές για να μας προστατέψει, αλλά για να χτυπήσει το άσυλο, να καταστείλει και να τρομοκρατήσει όπως αποδείχθηκε και από την βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στην κατειλημμένη Πρυτανεία (22/2) Θα χρησιμοποιηθεί για να διασφαλίσει την εφαρμογή όλων των υπόλοιπων μέτρων.

Οι νέες βάσεις εισαγωγής και τα διπλά μηχανογραφικά με τα οποία θα έρθουν αντιμέτωποι οι μαθητές, θα αφήσουν 20.000 μαθητές εκτός τριτοβάθμιες.

Στις κινητοποιήσεις μας οι φοιτητές συμμάχους έχουμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και ευρύτερα το λαϊκό κίνημα. Όχι τις πρυτανικές αρχές και το μεγαλο-καθηγητικό κατεστημένο. Είναι αυτοί που καλούν τα ΜΑΤ και εφαρμόζουν την επίθεση στις σχολές.

Χρειάζεται να δώσουμε έναν αγώνα με διάρκεια που θα μαζικοποιείται όλο και περισσότερο. Για να γίνει αυτό πρέπει να καλέσουμε γενικές συνελεύσεις στις σχολές μας. Να συνεχίσουμε με αγωνιστικές αποφάσεις διαδηλώσεων και καταλήψεων και να ανοίξουμε τις σχολές μας ως κέντρα αγώνα και οργάνωσης των κινητοποιήσεων.

 

-Όχι στις διαγραφές/ όρια φοίτησης

-Όχι στην Πανεπιστημιακή αστυνομία! Κάτω τα χέρια από το άσυλο

-Όχι στα πειθαρχικά, τι κάμερες, τις χουντικού τύπου απαγορεύσεις

-Όχι στη βάση εισαγωγής και τους ταξικούς φραγμούς

-Όχι στην επιβολή διδάκτρων

-Αθώωση των 31 συλληφθέντων στις 22/2

Κίνηση φοιτητών-δυνάμεων για την ανατροπή του ν. Κεραμέως