Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΚΠΑ: "Καταγγελία ενάντια στο βίαιο χτύπημα και την άθλια συμπεριφορά του καθηγητή Δ. Θυληκού απέναντι σε φοιτητές της σχολής.

Να μην περάσει αναπάντητο από τους φοιτητές του συλλόγου Μαθηματικού."


Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου έγινε κινητοποίηση του φοιτητικού συλλόγου στη συνέλευση του Τμήματος Μαθηματικών (διοικητικό όργανο του τμήματος Μαθηματικών) ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φ.Σ.. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης τμήματος και χωρίς καμία ουσιαστική αφορμή (πέρα του ότι άναβε τσιγάρο!) ο καθηγητής Δ. Θυληκός επιτέθηκε σε φοιτητή χτυπώντας τον. Στη συνέχεια απείλησε και άλλο φοιτητή ότι θα της «φάει» και αυτός, ενώ σαν να μην έφταναν όλα αυτά και όταν είχε πλέον διαλυθεί με ευθύνη του η συνέλευση τμήματος και είχαμε πάει οι φοιτητές στο αμφιθέατρο που εκείνος πήγαινε να διδάξει σαν να μην συνέβαινε τίποτα, αυτός συνέχιζε την χυδαία συμπεριφορά, ζητώντας από φοιτητή το όνομα του, υβρίζοντάς τον όταν δεν του το έδινε, και κάνοντας όλων των ειδών τα προσβλητικά σχόλια (και σεξιστικά) απέναντι στους φοιτητές που του ζητούσαν να απολογηθεί για ό,τι έκανε μπροστά σε όλους τους φοιτητές.

Αυτή η συμπεριφορά αποτυπώνει την απόλυτη καθηγητική αυθαιρεσία και εξουσία που πιστεύουν κάποιοι καθηγητές ότι έχουν πάνω στους φοιτητές. Όπως ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που συνέχιζε επί χρόνια να εκβιάζει τους φοιτητές χρηματικά και σεξουαλικά για να τους περάσει τα μαθήματα.
Χέρι που απλώνεται πάνω σε φοιτητή πρέπει να κόβεται μαχαίρι.
Δεν πρέπει να τους αφήνουμε να πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν λόγω της εξουσίας τους. Οι φοιτητές του συλλόγου να απαντήσουν συλλογικά σε αυτόν τον τραμπουκισμό και να μην το αφήσουν έτσι. Οι τύχες του μέλλοντος μας δεν μπορούν να κρίνονται στα χέρια τέτοιων καθηγητών.
Σαν ΣΣΠ απαιτούμε εδώ και τώρα να παυθεί άμεσα από τα καθήκοντα του ο συγκεκριμένος καθηγητής μέχρις ότου δώσει μια δημόσια επίσημη απολογία για όλη του τη συμπεριφορά απέναντι σε φοιτητές. Καμιά θέση σε διοικητικό όργανο του τμήματος για το συγκεκριμένο καθηγητή.