Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ


Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχτηκε ο συναγωνιστής της νΚΑ στο Νέο Κόσμο το απόγευμα της Κυριακής 28/10, από τους τραμπούκους-δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Τέτοιες φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει να φοβίζουν κανένα νέο και κανέναν εργαζόμενο, αλλά αντίθετα να μας εξοργίζουν.

 Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν με κάθε τρόπο να επανέλθουν στο πολιτικό προσκήνιο, εκμεταλλευόμενοι την πλήρη κάλυψη που τους δίνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η μνημονιακή αντιπολίτευση και σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός(αστυνομία, δικαστήρια κτλ.). Παράλληλα, όλος αυτός ο βούρκος και η σαπίλα που έρχεται στην επιφάνεια από την κρίση και παρακμή του καπιταλισμού είναι το πιο ευνοϊκό έδαφος για την ανάπτυξη του φασισμού.
 Παρ’όλα αυτά ο μεγαλύτερος κίνδυνος, για τους εργαζόμενους και την νεολαία, και οι μεγαλύτεροι φασίστες είναι οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η ΕΕ, καθώς αυτοί ευνοούν με τις πολιτικές τους την άνοδο του φασισμού (π.χ. με τις μαζικές δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στις θάλασσες της Μεσογείου και στα σύνορα πολλών κρατών), αυτοί είναι που καταστρεφουν το βιοτικό επίπεδο εργαζόμενων και νεολαίας, αυτοί είναι που εξόπλισαν τους φασίστες στην Ουκρανία μερικά χρόνια πριν κτλ. Εκεί βρίσκεται λοιπόν σήμερα ο μεγαλύτερος κίνδυνος: στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, στην  αυταρχικοποίηση του κρατικού μηχανισμού, στην οικοδόμηση ενός Κράτους Έκτακτης Ανάγκης!
Απέναντι στο φασισμό πρέπει να απαντήσουμε με ανάπτυξη δυναμικών και αυτοοργανωμένων αγώνων. Η νεολαία και οι εργαζόμενοι οφείλουν να οικοδομήσουν ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο απέναντι σε χρυσαυγίτες και μνημονιακές κυβερνήσεις πριν να είναι πολύ αργά. Να αναπτυξουμε τους αγωνες μας και την αυτοαμυνα του κινηματος απεναντι σε καθε λογης επιθεση . Να τσακίσουμε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά, σχολείο, σχολή και χώρο δουλειάς και να παλέψουμε για την κατάργηση όλων των μνημονίων: αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαχθούμε από το τέρας του φασισμού μια και καλή!