Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΘΗΝΑ: ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ! ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ!


Καταγγέλλουμε την εισβολή των ΜΑΤ στο Ιστορικό Κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων κατά το μεσημέρι της Δευτέρας 29/10. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ με αφορμή τα επεισόδια που προκάλεσε ομάδα μαθητών έξω από το Πολυτεχνείο το μεσημέρι, έριξαν δακρυγόνα έξω και μέσα στο ίδρυμα την στιγμή που μέσα στο κτίριο βρίσκονταν εκατοντάδες φοιτητές και μάλιστα σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας (Πατησίων), με εκατοντάδες διερχόμενους περαστικούς την ώρα αυτή, με αποτέλεσμα να κλείσει η σχολή λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εισέβαλλαν εντός του Πολυτεχνείου από την πύλη Τοσίτσα.

Δεν είναι τυχαία η συγκυρία στην οποία έγινε αυτό. Τις τελευταίες μέρες τα ΜΜΕ, νέοι και παλιοί μνημονιακοί έχουν λυσσάξει για "τη διακίνηση ναρκωτικών, την παραβατικότητα και την ανομία" στα ελληνικά πανεπιστήμια. Ορμώμενοι από κάποια υπαρκτά προβλήματα ορισμένων σχολών, τα υπερδιογκώνουν και προσπαθούν συντονισμένα να χτυπήσουν το πανεπιστημιακό άσυλο, ένα από τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα του εργατικού και φοιτητικού κινήματος. Άραγε γιατί όλοι αυτοί δεν βλέπουν την εγκληματικότητα και τη διακίνηση των ναρκωτικών έξω από τα πανεπιστήμια; Άραγε γιατί όλοι αυτοί δεν αναφέρουν τα επίπεδα εγκληματικότητας σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, που δεν υπάρχει άσυλο και που είναι σαφώς υψηλότερα;
Κυβέρνηση-μνημονιακή αντιπολίτευση - ΕΕ είναι απόλυτα ξεκάθαρες: δεν θέλουν μόνο να καταργήσουν τα εργασιακά δικαιώματα και να μας βυθίσουν στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση! Θέλουν να καταργήσουν κάθε δημοκρατικό μας δικαίωμα και να ποινικοποιήσουν κάθε συνδικαλιστική δράση (φοιτητική, εργατική κτλ.). Να χτυπήσουν όποιον αγώνα ή συνέλευση ξεσπάσει εντός των πανεπιστημίων με την αστυνομική βία και τις κατάπτυστες δικαστικές αποφάσεις!
Να μην επιτρέψουμε να καταργηθεί το άσυλο! Με αγώνες, συνελεύσεις και καταλήψεις αλλά και γενικότερα με το ζωντάνεμα των σχολών μας μέσα από πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις να ενισχύσουμε και να υπερασπιστούμε το άσυλο. Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να πάρει άμεσα θέση μάχης! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να σπάσουμε την απάθεια και την απογοήτευση και με μαχητικούς και αυτοοργανωμένους αγώνες να εμποδίσουμε να καταργηθεί το άσυλο.