Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αθήνα: Ανταπόκριση από την δίκη των 2 φοιτητών



Αθωώθηκαν πρωτόδικα από όλες τις κατηγορίες οι δύο φοιτητές που είχαν συλληφθεί μετά τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ την Δευτέρα 11 Νοέμβρη.

Ο Δ. Κ., φοιτητής Ιατρικής, που συνελήφθη έξω από την ΑΣΟΕΕ μετά την βίαιη επέμβαση της αστυνομίας, κατηγορούνταν για εξύβριση κι αντίσταση κατά της Αρχής. Για τον Γ. Π. φοιτητή στο ΕΜΠ, υπήρχαν 6 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας. Επιπλέον, η σύλληψη του το βράδυ της ίδιας μέρας έξω από το σπίτι του αναγέννησε μνήμες από τη χούντα.

Από την στιγμή των γεγονότων η αθωότητα των 2 φοιτητών ήταν ολοφάνερη, μέσα από αδιάψευστα πειστήρια και βίντεο την ώρα της κινητοποίησης, πως οι φοιτητές ήταν άοπλοι και αμύνθηκαν στην αναίτια επίθεση των ΜΑΤ την ώρα που εισήλθαν στο χώρο της σχολής.

Οι σκευωρίες των αστυνομικών-χαφιέδων δεν είχαν συνοχή και δεν απέδειξαν καμία από της κατηγορίες. Αντίθετα, αποκάλυψαν αλλεπάλληλες παρανομίες της αστυνομίας: ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ που συνέλαβε τον ΔΚ έξω από την ΑΣΟΕΕ παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση πτυσσόμενου κλομπ, με κίνδυνο να προκαλέσει σημαντικό τραύμα στον φοιτητή. Ακόμα πιο εξοργιστικό, η στοχοποίηση-σύλληψη του ΓΠ έγινε με βάση «ανώνυμο τηλεφώνημα», με τους «τραυματίες» αστυνομικούς να μην αρθρώνουν κουβέντα για την διαδικασία αναγνώρισης του Γ.Π. από τους ίδιους.

Κατά την δίκη κατέρρευσαν όλα τα στοιχεία του κατηγορητηρίου, αποδεικνύοντας πως οι συλλήψεις είχαν μοναδικό στόχο να τρομοκρατήσουν το φοιτητικό κίνημα, να απονομιμοποιήσουν την δυνατότητα του να υπερασπίζεται το άσυλο και να κάνει ευθεία επίθεση σε όποιον διεκδικεί και αγωνίζεται.

Η αθώωση των αγωνιστών και το δυνατό κύμα αλληλεγγύης, είναι μια πρώτη νίκη, μια δήλωση ότι το φοιτητικό κίνημα δεν αφήνει κανέναν μόνο του και υπερασπίζεται κάθε αγωνιστή. Πρέπει να μας γεμίσει αυτοπεποίθηση και ώθηση να συνεχίσουμε τον αγώνα και μαζί με τους μαθητές να βάλουμε φρένο στα σχέδια της Κεραμέως για τη διάλυση της δημόσιας Παιδείας και να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και το άσυλο!