Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΣΟΕΕ: Ανακοίνωση – Σχόλιο για τα γεγονότα της Παρασκευής 28/2 - Η Τρομοκρατία δεν μας σταματά!




Το βράδυ της Παρασκευής 28/2 είχαμε άλλη μία καταπάτηση του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από τις δυνάμεις καταστολής, το τρίτο περιστατικό αυτής της εβδομάδας, μετά από τα περιστατικά της Δευτέρας 24/2 και της Τρίτης 25/2.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα από τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 400 φοιτητές, είχε αποφασιστεί η κατάληψη του ιδρύματος για το διήμερο 28-29/2 και το δεύτερο βράδυ πραγματοποιούνταν ρεμπέτικο γλέντι στον προαύλιο χώρο από τους φοιτητές της σχολής με μεγάλη συμμετοχή, όπως είχε αποφασιστεί από το συντονιστικό κατάληψης. Οι αστυνομικές δυνάμεις ξαφνικά εισέβαλαν και έριξαν χημικά στο προαύλιο, για να σπάσουν το πλήθος των φοιτητών και να σταματήσουν το γλέντι, και στη συνέχεια περικύκλωσαν το ίδρυμα. Ως αποτέλεσμα περίπου 150 φοιτητές εγκλωβίστηκαν μέσα στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ σε ένα καθεστώς ομηρίας από την αστυνομία, θυμίζοντας τα γεγονότα στις 11/11/19. Όπως και τότε, οι εγκλωβισμένοι φοιτητές έκαναν κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα να μαζευτεί πλήθος νεολαίας και εργαζομένων στην Πατησίων. Οι αλληλέγγυοι που μαζεύτηκαν έκλεισαν τον δρόμο και φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομοκρατίας και της καταπάτησης του ασύλου, ασκώντας πίεση στην αστυνομία για τον απεγκλωβισμό τον φοιτητών. Τελικά μετά από 2 ώρες ομηρίας, οι δυνάμεις καταστολής αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και οι αλληλέγγυοι έφτασαν μέχρι την πύλη της ΑΣΟΕΕ, ανοίγοντας την και απελευθερώνοντας τους φοιτητές.
Η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να διαλύσει το φοιτητικό (και όχι μόνο) συνδικαλισμό δημιουργεί ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας με σκοπό να μας τρομοκρατήσει. Πλέον γίνεται για άλλη μια φορά ξεκάθαρο πως στόχος της κατάργησης του ασύλου και του δόγματος «Νόμος και Τάξη» δεν είναι η εγκληματικότητα και το εμπόριο ναρκωτικών, αλλά οι κινητοποιήσεις και οι δράσεις των συλλόγων, καθώς η κατάληψη  ήταν αποφάση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου της ΑΣΟΕΕ. 
Από τη μεριά μας πρέπει να κάνουμε κατανοητό στην κυβέρνηση ότι τέτοια γεγονότα όχι μόνο δε μας τρομοκρατούν, αλλά μας εξαγριώνουν και πρέπει να απαντήσουμε με ένα νέο γύρο γενικών συνελεύσεων και κινητοποιήσεων. Με συλλόγους στα χέρια των φοιτητών, μέσα από δομές αυτοοργάνωσης που να ενεργοποιούν τους φοιτητές και να πηγαίνουν τις διεκδικήσεις μας ένα βήμα παραπέρα και συντονιστικά συλλόγων, που θα λειτουργούν ουσιαστικά, να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής.